G4Media.ro

Anchetă la o grădiniță din Iași, după ce 6 copii au acuzat…

Anchetă la o grădiniță din Iași, după ce 6 copii au acuzat probleme la ochi din cauza unei lămpi UV aprinse în clasă, din greșeală

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a demarat o anchetă după ce a fost informat că la Grădiniţa nr. 20, șase copii au avut probleme la ochi din cauza unei lămpi cu ultraviolete lăsate în priză în sala de curs, spune pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Antonina Bliorț.

Un copil a fost adus de părinţi la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria”, unde a fost diagnosticat cu o conjunctivită la ambii ochi, după expunerea la ultraviolete, spun medicii citați de Agerpres.

Primele semne de rău au apărut după amiaza zilei de marți, 3 mai, moment în care conducerea grădiniței a încercat să afle motivul. “Din discuții cu angajații grădinței de stat s-a ajuns la bănuiala că o educatoare suplinitoare a încercat să bage în priză imprimanta și probabil din greșeală a pus în priză lampa de ultraviolete, achiziționată în timpul pandemiei pentru a dezinfecta clasa”, spune pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Antonina Bliorț.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cateodata ma intreb cum unii oameni supravietuiesc pe taramurile astea daca pana si un stecher si o priza prezinta asa mare dificultate in a le folosi.

  2. Marii profesori de gradinita din Iasi, Bucuresti…pe toate formurile de parinti gasesti plata optionalelor pentru copii-impuse obligatoriu de doamne educataoare, care muncesc efectiv 2 ore pe zi, si alea pe facebook-Restul oprtionale pentru clovni, teatru, dansuri, etc efevctaute de studenti care iau si ei 50 % din banii parintilor.Sistem de stat infect, care fura mancarea copiilor.