G4Media.ro

ANALIZĂ Cât de educaţi sunt fondatorii de firme noi: din 10 patroni,…

ANALIZĂ Cât de educaţi sunt fondatorii de firme noi: din 10 patroni, 6 au liceu sau facultate, 3 gimnaziu şi 1 studii vocaţionale

Majoritatea firmelor nou create sunt înfiinţate de manageri care au un nivel de educaţie liceal şi universitar, aceştia reprezintă 58,2% din totalul celor care au pus bazele unei noi afaceri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Peste o treime dintre aceştia au între 30 şi 39 de ani, mai notează autorii analizei.

În anul 2017, proporţia fondatorilor/managerilor întreprinderilor nou create, cu vârsta mai mică de 30 de ani are o creṣtere de 8,4 puncte procentuale faṭă de anul precedent, celelalte grupe de vârstă prezentând uşoare variaţii a ponderilor faţă de situaţia din anul 2016.

Fondatorul sau managerul are, în general, un nivel educaţional superior, remarcă studiul, care menţionează faptul că este vorba despre o evoluţie ce se accentuează în ultimii ani.

Concret, distribuţia întreprinderilor în funcţie de nivelul educaţional al fondatorului prezintă o schimbare structurală între perioadele 1995-2000 şi 2001-2017.

Citeşte articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dincolo de faptul ca „educatia” din ro inca este tributara (id/t)eologiei comu’istoido-horrordocse, indiferent de nivel, aceasta anal-iza nu releva nici macar cati batroni isi fac „firme” in domeniul in care s-au „pregatit”. Care este procentul „firmelor” de succes si daca si cum depinde „succesul” de nivelul „educatiei”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.