G4Media.ro

Amnesty International denunță discriminarea rasială a poliției  în cursul carantinei din Europa…

Amnesty International denunță discriminarea rasială a poliției  în cursul carantinei din Europa / 12 țări, între care și România, vizate de raport

Forțele de poliție au impus carantina în moduri disproporționate în cele mai sărace zone din Europa, unde se află adesea și cele mai mari concentrații de minorități etnice, a afirmat Amnesty International într-un raport nou, scrie The Brussels Times,  citată de Rador.

Examinând 12 țări, raportul „Poliția și pandemia” expune o tendință îngrijorătoare a existenței prejudecăților rasiste în cadrul forțelor de poliție, care mai sunt suspectate în plus și de rasism instituționalizat.

Amnesty International afirmă că programul său Evidence Lab „a verificat 34 de videoclipuri de pe tot cuprinsul Europei care arată poliția făcând uz ilegal de forță și, de multe ori, când nici nu era necesar”.

Țările cuprinse în raport sunt Belgia, Bulgaria, Cipru, Franța, Grecia, Ungaria, Italia, Serbia, Slovacia, România, Spania și Regatul Unit.

În Belgia, organizația națională pentru drepturile omului Ligue des Droits de l’Homme a colectat 102 reclamații privind abuzuri ale poliției în perioada 18 martie-29 mai, dintre care 36% referitoare la uzul ilegal de forță, 21% referitoare la insulte și 40% provenind de la minorități etnice.

„Faptul că în Belgia reprezentanții forțelor polițienești au folosit ilegal forța pentru a impune carantina este îngrijorător; cerem anchete independente și eficiente privind aceste abuzuri”, a declarat Philippe Hensmans, directorul departamentului belgian francofon al Amnesty.

„Considerăm totodată foarte problematic faptul că nu există legi care să interzică explicit suspectarea unor indivizi din cauza etniei lor și cel că autoritățile noastre nu colectează informații precise privind controalele poliției”, a adăugat Hensmans.

Sursa: The Brussels Times/ Rador/ Traducere: Andrei Suba

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. EU ( si vestul in general ), locul in care doar viata minoritatilor conteaza!

 2. „Considerăm totodată foarte problematic faptul că nu există legi care să interzică explicit suspectarea unor indivizi din cauza etniei lor și cel că autoritățile noastre nu colectează informații precise privind controalele poliției”, a adăugat Hensmans.

  Wtf? Pentru cine are logica afirmația asta? Dacă are loc un atentat terorist la Bataclan, de exemplu, nu e normal sa cauți suspectul in etnia care comite 97% din astfel de crime? Sau începi de la o școala catolica de fete? Sau dacă investighezi traficul de minori și cerșetoria nu e logic sa incepi la tandarei sau barbulesti?

 3. „Experti” propagandisti. Luam lumină de la ei, ca noi n am trăit cu tiganii si alte etnii de sute de ani aproape. Trebuie să vină ei sa ne arate adevărul. Cântați-le in strună, si-o vor lua în cap si in cativa ani va apărea razboi civil.

 4. Sistemul de educatie din Vest produce zombie sexomarxisti pe banda rulanta :)) In curand cate un zombie dintr-asta kult in fiecare casa si in fiecare familie inchinandu-se pravoslavnic noii lui religii preluata din scoala!

 5. In care comunitati se filmau oamenii ca rastoarna masinile politiei daca vin sa le strice cheful?
  Intradevar, politia sta mai mult in patrula in zonele mai rau famate doar din motive discriminatorii, mai platesc pe cate unu sa dea o spargere sau ceva sa nu se plictiseasca si sa isi justifice prezenta.
  Daca n-ar fi politia pe capul lor ei ar face numai lucruri bune, dar nu-i lasa astia ca ii discrimineaza domle si atunci doar de-al dreaq comit ilegalitati

 6. Deși cei care au sfidat regulile au fost din toate etniile, cazurile în care poliștii au bătut oameni deja încătușați s-a întâmplat, coincidență, când a fost vorba de romi. De asemenea, majoritatea cazurilor în care polițiștii au bătut persoane ca apoi să-și dea seama că au greșit adresa, au fost, iar coincidență, la familii de romi.

  E jenant ca poliția să lovească oameni deja încătușați, români sau romi. Hai să nu ne facem că plouă doar pentru că alor noștri li se întâmplă mai rar decât romilor. Suntem toți oameni, iar compasiunea și dreptatea sunt valori universale.

  • @Prostăchel Auzi, tu de unde ai tras concluzia că poliția bate cetățeni romi pentru că n-am primit eu acasă sirieni?

 7. o prostie progresista. se stie peste tot ca minoritatile (de obicei pentru ca nu se integreaza incepand cu educatia) exceleaza la capitolul criminalitate, aici fiind inclusi romii nostri cat si afro americanii din tarile europene sau din USA. Faptul ca in 8 din 10 cazuri Politia are de-a face cu minoritati, e un factor pur statistic, daca intr-o tara din 100 de infractori 85 sunt minoritati, atunci si cazurile vor fi 85% cu minoritati…

 8. Aflati de unde vin banii pentru aceste organizatii si va lamuriti.