G4Media.ro

Americanii bogaţi caută avioane private cu care să se întoarcă din Europa…

Sursă foto: G4Media.ro

Americanii bogaţi caută avioane private cu care să se întoarcă din Europa / Director de companie aeriană: Situația este fără precedent

Companiile aeriene analizează încă implicaţiile restricţiilor anunţate de preşedintele Donald Trump pentru călătoriile dinspre Europa spre SUA, însă unii din cei mai bogaţi americani au început deja să caute o soluţie pentru a se întoarce rapid acasă, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Industria avioanelor private a primit un val de cereri din partea americanilor care în prezent se află în Europa, chiar dacă operatorii încearcă să obţină clarificări cu privire la modul în care interdicţia anunţată de Trump le va afecta operaţiunile.

„Situaţia este fără precedent” a declarat Adam Twidell, director general la compania PrivateFly, care oferă zboruri cu avioane private. „În ultimele ore am primit un număr semnificativ de cereri din partea americanilor care în prezent sunt în Europa şi sunt interesaţi să zboare înapoi în SUA. Am primit şi cereri din partea cetăţenilor americani interesaţi să zboare în alte părţi ale Europei şi spre Marea Britanie, care în prezent este scutită de această interdicţie”, adaugă Adam Twidell.

Miercuri seară, Donald Trump a anunţat suspendarea, începând de vineri, a tuturor călătoriilor din Europa spre SUA (cu excepţia celor din Marea Britanie) în încercarea de a împiedica propagarea virusului Covid-19 pe teritoriul american.

Acest anunţ este aşteptat să ducă la creşterea cererii pentru avioane private din partea persoanelor fizice, chiar dacă călătoriile cu avioanele companiilor sunt în scădere, având în vedere că firmele vor să restricţioneze călătoriile pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Impactul exact al interdicţiei asupra zborurilor transtalantice ale companiilor ariene nu este clar deocamdată, deoarece restricţiile nu se aplică rezidenţilor americani şi nici membrilor familiilor cetăţenilor americani. Într-un comunicat de presă, Secretarul pentru Securitate Internă, Chad Wolf, a informat că cetăţeni americani care revin din Europa vor călătorii spre anumite aeroporturi unde vor fi examinaţi dacă au virusul COVID-19.

Deşi avioanele private trebuie să respecte restricţiile şi regulile cu privire la imigraţie, sunt totuşi capabile să facă faţă întreruperilor mai bine decât operatorii de avioane comerciale.

„Avioanele private zboară în continuare”, spune Toby Edwards, director operaţional la compania de chartere Victor. „Cetăţenilor americani li se permite să revină în SUA la fel ca şi cei care nu au trecut printr-o ţară din spaţiul Schengen în ultimele 14 de zile”, adaugă Toby Edwards.

Cei care îndeplinesc astfel de cerinţe, şi îşi permit cheltuielile suplimentare, avioanele private oferă cea mai rapid modalitate de a reveni în SUA. Potrivit PrivateFly costul închirierii unui avion privat capabil să zboare pe ruta New York-Paris, precum Dassault Falcon 7X sau Bombardier Global, este de aproximativ 90.000 de dolari pentru un singur zbor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sa incerce prin Mexic, noaptea, cu calauze tatuate de la glezne pana la sombrero…
    Arriba! Andale, Andale!

  2. Sa vina prin Romania. Nu suntem in Schengen. Dar sa deschida si niste fabrici pe la noi , asa in trecere.

  3. O buna ocazie (am vrut sa scriu oportunitate da’ n-am putut, asta e) de afaceri. Care ai un avion neamule?!

  4. Saraci americanii astia bogati. Daca erau romani in aceasta situatie, astia isi cumparau direct avioane si elicoptere, cate unul fiecare!