G4Media.ro

Americanii avertizează că sesizează Consiliul de Securitate al ONU, dacă Rusia continuă…

Americanii avertizează că sesizează Consiliul de Securitate al ONU, dacă Rusia continuă atacul asupra Ucrainei

Dacă Rusia alege să escaladeze criza legată de Ucraina, Statele Unite ar putea sesiza Consiliul de Securitate al ONU, au declarat vineri mai mulţi oficiali americani, subliniind că favorizează în continuare o soluţionare diplomatică în acest dosar.

„Dacă Rusia acţionează, nu vom ezita să căutăm un răspuns adecvat în cadrul Consiliului şi să apărăm principiile Cartei Naţiunilor Unite”, a declarat jurnaliştilor unul dintre aceşti oficiali, sub protecţia anonimatului, conform AFP.

„Toate opţiunile de răspuns ale Consiliului de Securitate sunt pe masă şi le discutăm la New York cu alţi membri ai Consiliului de Securitate şi cu parteneri”, a adăugat el.”Ne gândim la momentul potrivit pentru a ridica problema în Consiliu”, a spus oficialul american.

„Dacă Rusia creşte şi mai mult tensiunea pentru a atinge chiar miezul principiilor şi angajamentelor pe care toate statele le-au asumat prin Carta ONU, (…) va exista, evident, o oportunitate de discuţii în Consiliul de Securitate al ONU”, a adăugat un alt oficial american, tot sub condiţia anonimatului, în cadrul aceleiaşi discuţii cu presa.

„Consiliul de Securitate al ONU va fi un loc în care puteţi vedea o dezbatere publică între Statele Unite şi Rusia în cazul în care (ruşii) vor alege calea escaladării, asta este foarte clar”, a spus el. Dar „am prefera mult mai mult, şi cred că aliaţii noştri au vorbit cu o singură voce despre aceasta, o cale diplomatică” de a rezolva această criză dintre Occident şi Rusia legată de Ucraina, a mai spus oficialul american.

Până în prezent, ONU nu s-a exprimat cu privire la conflictul dintre Moscova şi Washington, doi membri permanenţi şi cu drept de veto în Consiliul de Securitate. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut puţine comentarii cu privire la aceste tensiuni, iar în Consiliul de Securitate niciunul dintre cei 15 membri nu a solicitat până acum o reuniune pe tema crizei ucrainene, relatează Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Asta nu-i ameninţare, Rusia lui Putin nu dă doi bani pe instituţii internaţionale.

  • Nici eu nu dau doi scuipati pe institutiile astea corupte si pedofile sau pe mincinosii de leftarzi.

  • Mai ales pe institutii unde e membru si are drept de veto.
   Ce dracu a fost in capul aluia care e venit cu ideea asta de amenintare? Mai eficient era „te spun lu mama”.

 2. Sa iau a buna tot ce vine de la leftarzii lui Bideu via reteaua pedofila CNN, la ce foame mare de bani e pe acolo. Nu. Posibil o facatura. Posibil nu.

  • Liftia, de ce nu te muți in Rusia, dacă ți-e așa Draga mizeria?

   Ca prin romania nu văd pe nimeni sa zică ca vrea sa emigreze la ruși, toți vor in vest….
   Așa ca marsh la tătuca puțin si lasă-ne pe noi

  • „livia”? troll rus! nu o luati in seama.
   Da macar daca ar fi inteligenta. Da ii proasta de bubuie!!! O executa putin in curand, stati linistiti..🙂.

 3. Sa iau a buna tot ce vine de la leftarzii lui Bideu via reteaua pedofila CNN, la ce foame mare de bani e pe acolo. Nu. Posibil o facatura. Posibil nu.

 4. Norocul nostru ca nu este o iarna grea altfel dacă se apucau rusii dimineața de treaba pana seara beam vodka si astia cu plângerea nu aveau timp sa o redacteze 🤣🤣🤣🤣
  FU.TU.VA IN GURA DE RUSI HAURISTI PESEDISTI PENELISTI UDEMERISTI.

 5. Rusii astia iar au baut prea multa votca iarna asta !!!! Ii apuca nebunia tipa ,rag , arunca mobila pe fereastra , dau un cap in gura ,sparg geamurile vecinilor ,apoi se culca la loc rupti in dos de foame si saracie . Ce s-ai faci asa-s rusii !!!

 6. Rusia a devenit un stat terorist . Actiunile ei arata asta .

 7. In Consiliul de Securitate au fost aprobate peste 100 de rezolutii care interzic Israelului sa mai extermine palestinieni si sa mai ocupe teritorii arabe. Dar pana si Israelul, o tara lipsita de resurse naturale, ai carei 10 milioane de locuitori se reproduc cu verii lor, s-a p pe acest Consiliu.

 8. Da cant au invadat iraku de ce n-au sesizat consiliul?

 9. Și așa va începe un nou război creat de ,,aia mari,, rezolvat tot de ei dar cu pierderi pentru oamenii de rând.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.