G4Media.ro

Amenzile uriașe din perioada stării de urgență nu pot fi anulate prin…

Amenzile uriașe din perioada stării de urgență nu pot fi anulate prin lege, avertizează Consiliul Legislativ/ Proiectul de lege este inițiat de PSD, ALDE și PRO România

Amenzile din perioada stării de urgență nu pot fi anulate prin lege, avertizează Consiliul Legislativ. Proiectul de lege a fost inițiat de PSD, ALDE și PRO România și își propunea ca toate procesele verbale de contravenție, aferente amenzilor uriașe date începând cu a doua jumătate a lunii martie, să fie declarate nule, iar banii să fie returnați persoanelor amendate.

„Pe de altă parte, având in vedere principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, precizăm că anularea proceselor-verbale încheiate nu poate fi realizată prin lege, aşa cum se prevede la art.1, întrucât constatarea nulitălii.este de competenta instanţei de judecată”, se arată în decizia Consiliului Legislativ.

Avizul poate fi consultat aici.

Context

PSD, ALDE și Pro România, partide care se află în opoziție, dar care dețin majoritatea în Parlament, au inițiat o propunere legislativă ce prevede anularea amenzilor date românilor în perioada stării de urgență și returnarea banilor celor care au plătit deja sancțiunile aplicate de autorități.

Potrivit proiectului de act normativ, se declară nule toate procesele-verbale de contravenție emise în baza articolului 28 din ordonanța de urgență 1 din 1999, adică acele amenzi uriașe, cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, declarate neconstituționale de către CCR săptămâna trecută.

De asemenea, proiectul vizează și returnarea integrală, la cerere, sumelor achitate de contravenineți, iar cei care nu au plătit încă amenzile primite nu vor mai fi obligați să o facă.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Pai și atunci Orban de ce a plătit amenda dacă parlamentarii încurajează nerespectarea prevederilor legale ??

  • pentru că nu suntem în stare de urgenţă

  • Amennzi „uriase” de nu le-a vazut nimeni.
   As vrea si eu cateva exemple… anonimizate din tara.
   Si o statistica de la avocatul ala din Timisoara care a spus ca „le aduna”
   Poate nu sunt chiar asa de uriase ci… razlete

 2. Renata Poporului si Tariceanu au rezolvat sistemul fe justitie,400 000 de dosare.Bravo!

 3. Rectificare cu scuze. Tariceanu,Renata Poporului si Dorneanu au rezolvat sistemul de justitie. 400 000 de dosare . Bravo!

 4. Pai pensiile specisle cumulate ale celor din ccr trebuiesc platite integral! Cum sa renunte la amenzi! Salariile bugetarilor si pensiile speciale nesimtite trebuie platite!
  Salariile de 25000 ron net din justitia romana trebuiesc achitate!
  Toata trupa care a distrus romania trebuie rasplatita din amenzi! Speciali, justitie, politie, armata, secu, servicii….

  • Un judecator la inceput de cariera, dupa minim 6 ani de scoala de drept si nenumarate concursuri si examene, are 6000 lei salariu. Ti se pare prea mult?

 5. g4 media …..cum incercati voi sa manipulati populatia titlu AMENZILE NU POT FI ANULATE…..PROIECT INITIAT DE PSD SI ALDE…..de ce ziaristii lu,, peste nu scrieti ca proiectul intiat de psd,alde,pro ,referitor la anularea amenzilor in regimul de stare de urgenta nu poate sau nu este aprobat,induceti din titlu ideea ca parlamentul ar fi cel care este impotriva anularii,dovada ca unul dintre cei care au intervenit in discutie acuza parlamentul e adevarat daca intri mai aprofundat in site reiese ca ………..dar voi prin titlu asta sugerati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.