G4Media.ro

Amenzi pentru ștrandurile bucureștene, aplicate de Protecția Consumatorului. Ștrandul Berceni a fost…

Amenzi pentru ștrandurile bucureștene, aplicate de Protecția Consumatorului. Ștrandul Berceni a fost închis temporar

Ştrandul Berceni din Sectorul 4 a fost închis temporar de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) pentru mai multe nereguli descoperite atât în zona de agrement, cât şi în cea de servicii alimentare. ANPC a aplicat o amendă în valoare de 18.000 de lei, propunând şi închiderea ștrandului pentru o perioadă de cel mult şase luni.

Nereguli au fost găsite şi la ştrandul Crângaşi, unde produsele alimentare erau ţinute în condiţii improprii, cu mizerie şi păianjeni. Pentru ștrandul Crângași amenda aplicată a fost 15.000 de lei.

Potrivit comunicatului transmis de ANPC, acțiunite de control vor continua și în perioada următoare.
„La Ştrandul Berceni, din Sectorul 4, unitate unde se prestează activităţi recreative, distractive şi de alimentaţie publică, comisarii ANPC au constatat că, în ceea ce priveşte activitatea recreativă, se înregistra prestarea unor servicii ce pot afecta sănătatea şi securitatea consumatorilor, respectiv: lipsa evidenţei periodicităţii de primenire a apei din bazine, lipsa barei de susţinere la bazinul pentru copii, lipsa marcării adâncimii la bazinul pentru copii,  prezenţa urmelor de vopsea exfoliată la bazinul pentru copii, utilizarea toboganelor fără certificat de conformitate, existenţa riscului de accidentare din cauza amplasării necorespunzãtoare a unor capace de protecţie a căminelor”, se precizează în comunicatul transmis.
În zona de servicii alimentar s-a descoperit lipsa indicării alergenilor, lipsa indicării materiei prime din care provine produsul finit,  lipsa menţionării cantităţii nete, în cazul unor băuturi servite la pahar, nerespectarea condiţiilor de temperatură recomandate si schimbarea stării termice iniţiale a unor materii prime (produse din carne), nerespectarea condiţiilor de depozitare pentru produse alimentare, utilizarea unor produse cu termenul de valabilitate depăşit, utilizarea unor produse cu caracteristici organoleptice modificate, stare igienică nesatisfăcătoare a meselor de lucru şi a pavimentelor, lipsa graficelor de temperaturã la spaţiile de depozitare, relatează news.ro.
„Comisarii ANPC au sancţionat operatorul economic care administrează Ştrandul Berceni cu amendă contravenţională, în valoare de 18.000 lei, şi au dispus, ca măsuri complementare: oprirea temporară a activităţii de agreemen (…)”, se precizează în comunicat.
În cazul unei alte unităţi, respectiv a Ştrandului Crângaşi, din Sectorul 6, au fost depistate deficienţe în ceea ce priveşte activitatea de alimentaţie publică. „Erau preparate şi deţinute produse alimentare neautorizate (de exemplu, murături depozitate în recipienţi ce pot conduce la afectarea sănătăţii), pavimentul era murdar, frigiderele neigienizate, lăzile frigorifice aveau un strat de gheaţă şi resturi alimentare, pereţi erau neigienizaţi, cu păianjeni, coşuri de gunoi erau fără pedală. Totodată, erau folosite  produse alimentare fără elemente de identificare, nu era respectată temperatura de depozitare a produselor alimentare”, se arată în comunicatul ANPC.
Firma care administrază Ştrandul Crângaşi a fost amendată cu 15.000 de lei.
Sursa Foto: Facebook/Ștrandul Berceni

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter