G4Media.ro

Amenzi de peste 150.000 de lei aplicate de Inspecția Muncii după verificări…

Sursa foto: Captură video / ProTV

Amenzi de peste 150.000 de lei aplicate de Inspecția Muncii după verificări în carierele Complexului Energetic Oltenia

Inspectorii de muncă gorjeni au aplicat amenzi de peste 150.000 de lei în urma mai multor controale derulate în carierele Complexului Energetic (CE) Oltenia, în perioada 27 ianuarie – 3 februarie, informează, luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii ITM Gorj, verificările în carierele CE Oltenia au avut loc în cadrul Campaniei Naţionale privind respectarea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţia lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă.

Campania a fost declanşată la nivel naţional în industria minieră, pe 27 ianuarie, după accidentul de la Cariera Jilţ Sud, în urma căruia trei muncitori au decedat şi alţi 10 au fost răniţi după ce o tanchetă care îi transporta s-a răsturnat.

Astfel, conform ITM Gorj, au fost verificate 37 locuri de muncă, situate pe raza judeţului Gorj, din cadrul carierelor angajatorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 153.000 lei şi dispuse 19 măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

Printre deficienţele constatate se numără: nerespectarea monografiei de lucru; neasigurarea măsurilor de protecţie a lucrătorilor la electrosecuritate; neasigurarea măsurilor necesare pentru protecţia şi stingerea incendiilor; nefuncţionalitatea unor dispozitive de siguranţă; lipsa sistemelor şi dispozitivelor de protecţie la organele de maşini aflate în mişcare”, transmit reprezentanţii ITM Gorj.

Acelaşi comunicat arată că, între 30 ianuarie şi 3 februarie, inspectorii de muncă au efectuat alte 49 de controale la angajatorii din judeţ care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 163.000 lei şi trasate 95 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj continuă să monitorizeze respectarea de către angajatori a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în cel al relaţiilor de muncă. Scopul tuturor acţiunilor de control este acela de creştere a gradului de conştientizare, atât a angajaţilor, cât şi a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării legislaţiei muncii în privinţa muncii nedeclarate, subdeclarate şi a accidentelor de muncă”, a punctat inspectorul şef al instituţiei, George Octavian Romanescu, citat în comunicatul de presă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ca sa fie clar: o institutie a statului aplica niste amenzi unei companii a statului. Compania aduna datorii in felul asta si apoi urmeaza din cand in cand cate o amnistie fiscala pentru companiile de stat. Restul e can-can si in aceste companii nu se imbunatateste nimic.

  2. Le vom plati, ce naiba!!!!!

  3. Nicio schimbare reală = 30 de ani de România

  4. Uita lumea in cateva luni, si se duc in continuare la munca la cariera, ca e foamea mare.