G4Media.ro

Amendament la Codul penal: Divulgarea de informații din cursul urmăririi penale se…

Amendament la Codul penal: Divulgarea de informații din cursul urmăririi penale se pedepsește cu închisoarea de până la 2 ani

Deputații PSD Eugen Nicolicea și Cătălin Rădulescu, au depus mai multe amendamente la proiectul PSD de modificare a Codului penal care va fi luat în discuție marți la comisia specială condusă de Florin Iordache, scrie HotNews.ro. Președintele comisiei juridice propune, printre altele, ca cei care divulgă „date privind desfășurarea urmăririi penale, de natură a afecta imaginea publică a celor cercetați, a induce în opinia publică ideea vinovăției lor sau a zdruncina în orice fel prezumția de nevinovăție” să fie pedepiți cu închisoare de la 6 luni la doi ani sau cu amendă.

Mai mult, dacă informațiile date publicității sunt neadevărate, pedeapsa este de la un an la trei ani sau amendă.

Nicolicea completează și definiția infracțiunii de dare de mită: „Pentru ca fapta să constituie infracțiune, promisiunea trebuie să fie reală, serioasă, explicită, efectivă și conștientă. Nu este astfel promisiunea neurmată de acte materiale de natură a transpune în viață, cel puțin cu caracter incipient și parțial, înțelegerea frauduloasă. Dacă fapta prevăzută la alin. (1) nu este de natură să prejudicieze bugetul de stat sau să afecteze macro-echilibrele socio-economice ale statului, sau dacă nu a adus nicio atingere concretă patrimoniului unei persoane private, pedeapsa se reduce la jumătate.”

Reamintim că Asociația Forumul Judecătorilor din România și-a exprimat ferm dezacordul și îngrijorarea în legătură cu proiectele legislative de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală aflate în dezbatere publică, al căror conținut reprezintă neîndoielnic o involuție în crearea unui sistem de justiție penală modern și adaptat noilor realități sociale, precum și o denaturare a scopului procesului penal și a politicii penale a statului, fiind evidentă schimbarea de paradigmă de la o justiție penală care protejează victimele infracțiunii la un nou concept care plasează inculpatul într-o poziție privilegiată, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. E clar ca lumina zilei. PSD a incetat sa fie un partid politic. Este un grup infractional organizat. O sleahta de ticalosi care folosesc puterea luata prin minciuna si frauda pentru a legifera in favoarea infractorilor si impotriva interesului public .Asa ceva este incalificabil. Este o mizerie si o oroare pentru care Nicolicea , Radulescu, Fl Iordache , capo di tutti capi, Dragnea Liviu si altii membri ai gastii penale , vor plati scump. Lucrurile nu pot ramane asa. Nu se poate ca un popor intreg sa fie distrus pentru generatii de acum inainte de niste scursuri nenorocite.

  2. Tov Nicolicea, nu mai bine dati voi o lege sa aveti voie la furat, ca doar de aia v-a trimis prostimea in sparlament? Voi sa aveti voie sa furati prin lege, iar poporul sa fie obligat sa plateasca ce furati voi.