G4Media.ro

Ambasadorul SUA la ONU: Putin „a recunoscut că nu are nicio victorie…

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO/ POOL

Ambasadorul SUA la ONU: Putin „a recunoscut că nu are nicio victorie de sărbătorit”, dar nu a dat niciun indiciu că ar intenționa să pună capăt războiului

Președintele rus Vladimir Putin „a recunoscut că nu are nicio victorie pe care să o sărbătorească”, a declarat ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, la CNN, ca răspuns la lipsa unui anunț major de escaladare în discursul de luni al lui Putin de „Ziua Victoriei”, dar a precizat că acesta nu a dat nici un indiciu că intenționează să pună capăt războiului.

În prima reacție a unui oficial al administrației Biden la discursul lui Putin, Thomas-Greenfield a remarcat că liderul rus nu s-a folosit de remarcile sale de luni pentru a anunța o retragere din Ucraina și care, potrivit ei, semnalează că războiul lui Putin va continua.

Thomas-Greenfield a declarat că „nu a existat niciun motiv pentru ca (Putin) să declare victoria sau să declare un război pe care îl duce deja de mai bine de două luni”.

„Eforturile sale în Ucraina nu au avut succes”, a spus ea. „El nu a fost capabil să intre în Ucraina și să îi îngenuncheze în câteva zile și să îi facă să se predea.”

Cu toate acestea, „conflictul nu s-a încheiat, cu siguranță”, a spus Thomas-Greenfield.

„El nu a anunțat o retragere. Nu a anunțat o înțelegere cu ucrainenii”, a afirmat ea. „Așa că bănuiesc și noi toți evaluăm că acesta ar putea fi un conflict pe termen lung, care ar putea continua luni suplimentare”.

Mai mult, Thomas-Greenfield a spus că ar fi prea puternic să spunem că Statele Unite au „salutat” remarcile lui Putin de astăzi, deoarece „războiul inconștient împotriva poporului ucrainean” continuă.

„Așadar, ceea ce am vedea ca un semn pozitiv este ca Putin să-și retragă trupele din Ucraina și să pună capăt acestui război inconștient”, a  declarat ea.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO/ POOL

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...