G4Media.ro

Ambasadorul SUA la Chișinău: Washingtonul va monitoriza atent alegerile parlamentare anticipate, care…

Ambasadorul SUA la Chișinău: Washingtonul va monitoriza atent alegerile parlamentare anticipate, care trebuie să fie corecte și transparente

Statele Unite ale Americii susțin integrarea europeană și reformele autentice în Republica Moldova. În acest context, Washingtonul va monitoriza atent alegerile parlamentare anticipate, care trebuie să fie corecte și transparente, a declarat astăzi, într-un discurs on-line în fața studenților de la FRIȘPA, ambasadorul american la Chișinău, Dereck J. Hogan, transmite Radio Chișinău.

El a menționat că ultimul scrutin prezidențial a arătat că cetățenii Republicii Moldova așteaptă schimbări în urma alegerilor, dar unii politicieni încearcă să se opună reformelor.

„În noiembrie anul trecut un număr record de moldoveni au votat pentru alegerea primei femei președinte și au cerut o guvernare mai responsabilă. Dar acele apeluri au fost întâmpinate cu cinism și dorința de a sacrifica totul, de a face parteneriate cu forțe oligarhice, de a se supune influenței maligne din străinătate și a face amenințări la adresa independenței instituțiilor democratice. Toate acestea pentru a păstra puterea politică cu orice preț”, a declarat ambasadorul SUA.

El a precizat că SUA sunt gata să colaboreze cu oricare Guvern care este dispus să îmbunătățească nivelul de viață al cetățenilor. În același timp, diplomatul a remarcat că majoritatea populației are viziuni pro-europene.

În privința reglementării conflictului transnistrean, diplomatul a reiterat poziția Washingtonului privind necesitatea identificării unei soluții care să asigure suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. În același timp, el a menționat că autoritățile de la Chișinău trebuie să elaboreze o poziție clară și comună a celor mai importante forțe politice.

Sursa: Radio Chișinău

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. macacul se crede stapan de colonie, el fiind un sclav mai mic, dar se baga in alegerile unui stat suveran, ceea ce este interzis ca ambasador

  2. Trebuie sa ai tupeu magaresc sa vorbesti de alegeri corecte pe plantatie, cand la tine acasa, la centru, nu acu multe luni le-ai trantit de nu s-au vazut…cu soft fara soft si tras din toate pozitiile.

  3. Mãcar asa de corecte ca cele din USA sí sí transparente
    .

  4. Adica? Ce au avut alegerile din SUA de nu au fost corecte si transparente?Sau esti membru Q’anon si partizan al lui Trump, mincinosul mincinosilor???

  5. Dan@ Da ,,mãi dragã”sínt membru Qanon sau ce vrei tu si sint si fratele mai mic a lui Mobutu SeSeSeKo ,partizan al lui Tito si reincarnarea lui Michael Jackson,dar inainte de toate sint un om care gindeste si vede cea ce pe tine nu te caracteriteaza.Tu te uit dar nu vezi.