G4Media.ro

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, va asista sâmbătă la Moscova la…

Sursa Foto: Facebook/ Ambasada SUA la Moscova

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, va asista sâmbătă la Moscova la funeraliile ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, a informat că ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, va asista sâmbătă la Moscova la funeraliile ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov relatează Agerpres.

Gorbaciov, care a pus capăt Războiului rece fără vărsare de sînge, dar nu a reuşit să împiedice prăbuşirea Uniunii Sovietice, a decedat marţi, la vârsta de 91 de ani, într-un spital din Moscova.

Corpul său va fi expus publicului în Sala Coloanelor din Casa Sindicatelor, situată în apropierea Kremlinului sâmbătă dimineaţă, urmând a fi înhumat alături de soţia sa, Raisa, în cimitirul Novodevicie.

Kremlinul a declarat că Putin lucrează sâmbătă şi este prea ocupat pentru a asista la ceremonie, dar el s-a deplasat joi la morga spitalului unde a murit Gorbaciov, depunând un buchet de flori lângă sicriul acestuia.

Nicio zi de doliu nu a fost declarată. Liderii occidentali ar fi asistat în mod normal la funeralii vor fi absenţi din cauza interdicţiilor de intrare impuse de Rusia, ca răspuns la sancţiunile aplicate Moscova din cauza războiului său în Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...