G4Media.ro

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, își încheie mandatul din România – Ministerul de…

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, își încheie mandatul din România – Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță azi într-un comunicat de presă că ministrul Bogdan Aurescu l-a primit pe ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun. Ministerul nu furnizează mai multe detalii despre plecarea ambasadorului, numit în 2019 de președintele Trump. Mandatul lui Zuckerman se încheie astfel odată cu cel al președintelui SUA, Donald Trump.

Adrian Zuckerman nu este diplomat de carieră, ci a fost numit de președintele Trump din rândul comunității de business. El a fost avocat în domeniul afacerilor imobiliare. De origine română, Adrian Zuckerman s-a remarcat în 2020 prin susținerea directă a PNL și criticile publice la adresa PSD în an dublu electoral.

În ultimele luni ale mandatului, Adrian Zuckerman a participat la semnarea unor acorduri între România și SUA – punct de plecare pentru finanțarea prin împrumuturi americane ale unor mari proiecte precum construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă sau a unor proiecte de drumuri și cale ferată între Constanța și Gdansk (Polonia).

Comunicatul integral al MAE:

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, 11 ianuarie 2021, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun.

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea părții române pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Cu această ocazie, ministrul român de externe a trecut în revistă realizările înregistrate pe parcursul anului 2020 în cooperarea dintre România și SUA, pornind de la dialogul politic substanțial la nivel înalt și incluzând progrese concrete în domenii de interes comun, inclusiv dezvoltarea componentei economice și de energie a Parteneriatului Strategic, prin încheierea unui Acord interguvernamental în domeniul energiei nucleare civile și avansarea în identificarea de surse de finanțare pentru proiecte cu caracter strategic în acest domeniu sau proiectele majore de interconectare regională, precum Rail2Sea și ViaCarpathia. De asemenea, a fost exprimată satisfacția comună pentru cooperarea în domeniul apărării și securității, inclusiv prin semnarea unei Foi de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării între România și Statele Unite pe o perioadă de 10 ani, care formalizează prioritățile strategice bilaterale și asigură cadrul pentru dezvoltarea capacităților și nivelului de pregătire militară. Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, în acest context, importanța extinderii prezenței militare americane în România.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea ca dialogul bilateral să continue în același ritm susținut pentru fructificarea oportunităților existente, exprimând convingerea că noua administrație americană va susține aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic cu România, ținând cont că acest obiectiv se bucură de sprijin bi-partizan. Șeful diplomației române a evidențiat că România rămâne, la rândul său, ferm angajată în avansarea obiectivului consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe a României, și extinderii prezenței și investițiilor SUA în relația bilaterală cu România, pe toate palierele – militar, politic, economic, tehnologic și altele.

A arătat, de asemenea, că în anul 2021 se aniversează 10 ani de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii și de la intrarea în vigoare a Acordului privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România, aceste momente oferind o oportunitate în plus pentru dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale.

Totodată, ministrul român de externe a evocat importanța continuării cooperării bilaterale pentru obținerea de progrese concrete privind accederea României în programul Visa Waiver. A evidențiat, în acest sens, necesitatea ca activitatea grupului de lucru bilateral pe acest subiect, care a fost agreat de către ministrul Bogdan Aurescu cu secretarul de stat al SUA, cu prilejul vizitei efectuate la Washington DC în octombrie 2020, să continue. (sursa foto: Dan Bodea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. Tulai ce ne facem fără el ne-or mînca muscalii or chitaii

  • Domnul ambasador Zuckerman vorbeşte limba română fluent şi nu va uita uşor duplicitatea unor influenceri şi postaci de-ai noştri care, după ce l-au lăudat patru ani pe preşedintele Trump, au trecut brusc, în ultimele zile, la un limbaj ofensiv pe care o ţară neprimită în Schengen nu e bine să-l adopte cu nimeni.

 2. Era paralel cu functia ocupata.Duca-se si sper sa nu-l mai vedem prin RO.

  • Esti un habarnist trist.

  • Pai normal ca era paralele. Omul e avocat de imobiliare. L-o fi ajutat pe Trump cu niste tranzactii imobiliare si in loc sa-i plateasca onorariul, Trump i-o fi promis ca-l numeste ambasador. Asta a fost Trump. Un mare mincinos si un mare profitor. Pt el au contat intotdeauna mai mult binele lui, a familiei lui, a apropiatilor sai si mai ales a afacerilor sale. Bunastarea poporului american era pe ultimul loc in lista de prioritati a lui Trump. Pacat ca 75 de milioane de votanti nu s-au prins de asta. Desi pe cei care voteaza deliberat impotriva sistemul politic aproape dinastic din SUA ii inteleg. A fost mai mult un vot impotriva sistemului nu atat un vot pt Trump.

  • Cum poti face asemenea afirmatii ? Nu vezi cat de apreciat e de Bogdan Goldenberg ?

 3. A ajutat enorm România. Rămânem recunoscători. Mulțumim!

  • Bine spus, a ajutat crima organizata din Romania.

  • @Emil,

   Daca esti troll rus atunci iti inteleg mesajul.

   Altfel daca te intereseaza adevarul, afla ca tocmai acest ambasador a pus presiune pe Johanis, Vela si Predoiu ca sa urgenteze cat mai mult lupta Politiei, SRI-ului si a DIICOT-ului cu retelele de trafic de persoane din Romania. Daca vrei sa te informezi corect il poti cite pe Dan Turturica pe Universul.net despre asta.

  • Zuckerman ramane cea mai neagra pata SUA din istoria Romaniei.

 4. Nu mai are nimic de vandut pe aici?

 5. Era de așteptat sa plece, ambasadorii sunt oamenii președintelui ! Chiar dacă nu a fost diplomat de carieră a facut o impresie buna indiferent de cine ce spune .

 6. Good riddance!

  Mai cinic geambaș al MIC mai rar.

 7. Cam intempestivă plecarea!

 8. Fuge ca lasii dupa atrocitatile, asasinatele si actele teroriste de distrugere practicate de crima organizata romaneasca asupra poporului roman inscaunata cu aportul ambasadorul Zuckerman si Giuliani avocatul presedintelui Trump.

 9. @Sorin. Corect A fost o persoana curajoasa si cu bune intentii ptr.Romania . Se schimba Presedintele , se schimba si ambasadorii. Nu este nimic nou in aceasta procedura.

  • Se retrage mafia.

  • De acord. Omul asta chiar a aratat patriotism fata de Romania. A dovedit ca este un roman cu dragoste fata de tara si popor desi nu traieste aici.

   Cum si-a obtinut numirea din partea lui Trump ma intereseaza mai putin. Fapt e ca odata ajuns aici a tras foarte tare pt a pune pe picioare niste proiecte vitale Romaniei. A ajutat la semnarea documentelor pt realizarea noile reactoare de la Cernavoda cu americanii si canadienii nu cu chinezii. A tras tare pt interconectarea segmentelor de autostrada lipsa din ruta Constanta – Gdansk. A pus presiune pe ministrii de interne si de justitie ca sa se ocupe mult mai mult de traficul de persoane deoarece Romania sta foarte prost la traficul de persoane in clasamentul departamentului de stat american. Si multe multe altele.

   Ma indoiesc ca un nou ambasador american getbeget va face atatea cate a facut acest ambasador.

   Respect dle. Zuckerman!! Romania a avut in dvs. nu doar un prieten ci un adevarat sustinator.

  • Nu-i așa. El a fost numit abia în 2019, Trump e preș din 2017. E clar că omul a fost un politruc care a încălcat orice standarde diplomatice, rău apreciat probabil chiar și de funcționarii din Dep de Stat. Altfel nu își strângea catrafusele instant, chiar înainte să-și termine Trump mandatul.

 10. @Emil. Acuzi fara dovezi, ne e corect! Zucherman a facut mult bine României, pentru care ii multumesc si il respect!

 11. Facem un gratar la piscina din spatele ambasadei! Nu degeaba i-am dat ambasadei atata teren de la Facultatea de Agronomie.

 12. Pleacă mafia lui Trump vine mafia lui Robinette chiar dacă este senil Omenirea trece prin vremuri grele .Putin și Xi va face instrucție cu americanii conduși de un senil .

 13. Ăsta e incă un ambasador care nu s-a implicat in ridicarea vizelor pentru români la fel ca si toti ceilalti de pana acum. Bulgaria a reusit sa obtina sprijunul Camerei Reprezentanţilor SUA pentru ridicarea vizelor, România n-are curajul s-ă deschidă nici măcar subiectul.
  De râsul lumii, dacă vă uitați pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Regimul_de_vize_pentru_cet%C4%83%C8%9Benii_rom%C3%A2ni o să vedeți că in Europa doar rusia ne mai cere viză pe pasaport iar pe continentul american doar Statele Unite.
  Suntem ăi mai de jos, frați cu Rusia, Afganistanul, China, Coreea de Nord si Irakul la regimul vizelor.

 14. Doamne-ajută!

 15. Dupa ce ne a bagat pe cat ceva armament indoielnic ca performanta,dar foarte scump,vezi bateriile antina nava care initial a fost castigate de francezi contra sumei de 138 milioane euro,iar la presiunile acestui ambasador ipocrit actualul ministru al aparari renunta la contractul cu francezi si cumpara de la amerloci cu 200 milioane dolari…asa ca ciudatul asta de ambasador si a facut plinul si acum pleaca razand in barba de toti fraieri care lau ridicat aici in slavi ….

 16. Mare pagubă-n ciuperci.
  N-am dormit când am auzit că zăhărel v-a pleca.
  Să plângem că ne-a părăsit el însuși.
  Să declarăm zi de doliu , drapelul în bernă.
  Aoleuu aoleuu chiar la rrevocat B@@@d eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.