G4Media.ro

Ambasadorul României în SUA, primit de președintele Joe Biden

Foto: Ambasada României la Washington

Ambasadorul României în SUA, primit de președintele Joe Biden

Președintele Joe Biden l-a primit duminică la Casa Albă pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, potrivit unui comunicat al ambasadei.

”Am fost deosebit de onorat să fiu primit de către Președinte Joe Biden la Casa Albă. I-am transmis Președintelui Statelor Unite mesajul Președintelui Klaus Iohannis, precum și dorința noastră de a întări parteneriatul trainic dintre România și SUA. Președintele Biden a mulțumit României pentru ajutorul neprețuit pe care l-a oferit și continuă să îl ofere Ucrainei de la începutul invaziei rusești”, arată Muraru.

Ambasadorul român a transmis că România este cel mai puternic aliat al SUA în regiune, dar zona Mării Negre este în acest moment cel mai vulnerabil loc din tot spațiul NATO.

”Iar dacă Rusia este principala amenințare iminentă și directă la adresa noastră și a vecinilor noștri, răspunsul nu poate fi decât o prezență militară americană și mai robustă în regiune și, în mod special, în România (…) O istorie personală foarte convingătoare – așa s-ar putea intitula relația președintelui Biden cu România. Ca senator, a rememorat șeful guvernului federal american, a militat pentru integrarea României în NATO, experiență care l-a încurajat să creadă în destinul României. Am evocat totodată împreună vizitele pe care le-a întreprins la București ca vicepreședinte, precum și recentă călătorie a Primei Doamne a SUA în România, care a ascultat istoriile zguduitoare ale unora dintre cei peste 1,3 milioane de ucraineni fugiți din calea războiului barbar și ajunși la noi în țară”, a mai spus Muraru.

Foto: Ambasada României la Washington

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Visa Waiver: tot nu.

  2. eu vreau sa traiesc bine peste 100 de ani ..

  3. Duminica ???
    Ieri a fost duminica si Biden era in Europa

  4. Sper ca domnul Biden s-a spalat pe maini dupa ce a atins acea creatura…

  5. „Agenturili!!!” I-ai demascat si pe astia Pe tine te reprezinta putinel si betivanii din jurul lui