G4Media.ro

Ambasadoarea SUA la București: O refugiată din Ucraina mi-a spus că ”Românii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ambasadoarea SUA la București: O refugiată din Ucraina mi-a spus că ”Românii sunt îngerii noștri păzitori”

Ambasadoarei SUA Kathleen Kavalec a vorbit vineri la evenimentul care marchează doi ani de la răspunsul României la situația refugiaților din Ucraina despre modul în care românii i-au ajutat pe refugiații ucraineni de război.

”Războiul lui Putin a declanșat un lanț devastator de distrugeri, a făcut victime și a strămutat zeci de milioane de oameni. Începând cu 24 februarie, peste 5 milioane de refugiați au căutat o formă de protecție și siguranță, temporară sau pe termen lung, în România, iar mulți dintre ei au tranzitat aici, prin Gara de Nord”, a spus Kavalec la evenimentul care a avut loc vineri chiar la Gara de Nord.

”Guvernul României și partenerii din societatea civilă merită o apreciere specială pentru angajamentul lor continuu față de protecția și asistența oferită refugiaților din Ucraina”, a mai spus ambasadoare SUA, care s-a referit și la reacția refugiaților ucraineni.

”La începutul mandatului meu, am vorbit în Iași cu o refugiată din Ucraina care mi-a spus: „Românii sunt îngerii noștri păzitori”. Răspunsul ei chiar a atins o coardă sensibilă, evidențiind empatia și înțelegerea cu care românii au răspuns la această criză. Într-adevăr, sprijinul întregii societăți din România nu numai că a salvat vieți, ci a devenit și o sursă de inspirație la nivel mondial”, a spus ea.

Kavalec a vorbit și despre eforturile Rusiei de a provoca nemulțumirea față de Ucraina în țările care adăpostesc refugiații de război.

”Dincolo de tragedia umanitară, Rusia a încercat să ne divizeze și să conteste angajamentul nostru de a apăra suveranitatea Ucrainei. Grupările pro-Kremlin au folosit ura și campanii de dezinformare pentru a alimenta resentimentele împotriva refugiaților ucraineni la nivel global. Astfel de tactici nu vor avea succes. Rămânem uniți în sprijinul de neclintit pentru Ucraina, inclusiv pentru protecția refugiaților”, a spus diplomatul american.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Aș prefera ca americanii să fie îngerii lor păzitori și să nu-l voteze pe putinistul Trump, și să le deblocheze pachetul de ajutor! 😒😒😒