G4Media.ro

Am avea nevoie de 100 de ani pentru a obţine egalitatea de…

Am avea nevoie de 100 de ani pentru a obţine egalitatea de gen în Europa, avertizează comisarul pe Justiție, Vera Jourova

Pentru a obţine egalitatea între femei şi bărbaţi în Europa, în ritmul actual, am avea nevoie de peste 100 de ani, sunt de părere comisarul european responsabil pentru justiţie, consumatori şi egalitatea de gen, Vera Jourova, şi directoarea Institutului European pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Virginija Langbakk.

Cele două responsabile din cadrul UE pledează pentru intensificarea eforturilor în acest domeniu, într-un articol de opinie transmis joi în exclusivitate AGERPRES, cu ocazia marcării la 25 noiembrie a Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, şi pe care îl redăm în continuare.

”Comparativ cu alte regiuni ale lumii, în Europa femeile se bucură de foarte multe avantaje, dar cu toate acestea asistăm în continuare la multe acte de nedreptate, discriminare şi violenţă.

Indicele egalităţii de gen, publicat recent, confirmă acest lucru: în ceea ce priveşte egalitatea de gen, UE a înregistrat un punctaj general de 67.4 din 100 – o creştere cu doar un punct faţă de rezultatul obţinut în urmă cu doi ani. În România, indicele este de 54.5, ceea ce reprezintă o creştere cu 1.2 puncte faţă de 2015.

Un număr mult prea mare de femei nu au suficiente alternative pentru a găsi un echilibru între activitatea profesională şi calitatea de părinte. În 2018, aproximativ 4 din 10 femei afirmau că îşi adaptează activitatea profesională la responsabilităţile familiale, comparativ cu 2 din 10 bărbaţi. De aceea am aprobat în UE acte legislative care să promoveze flexibilitatea şi să permită echilibrarea vieţii profesionale cu cea privată.

Deşi femeile sunt tot mai bine calificate şi, statistic, au rezultate mai bune decât bărbaţii în ceea ce priveşte nivelul de instruire, ele reprezintă doar 17% din cadrele de conducere de nivel superior. Posturile de director general sunt ocupate doar în proporţie de 6,9% de femei.

Este de neconceput ca în ziua de astăzi, retribuţia orară medie pe care o primesc femeile să fie cu mult sub cea a bărbaţilor. În prezent, diferenţa de remunerare dintre femei şi bărbaţi este de 16 % în Europa şi de 3.5% în România.

Comisia Europeană a iniţiat un plan de acţiune care cuprinde măsuri concrete menite să elimine diferenţa de remunerare dintre femei şi bărbaţi.

Avem nevoie de un angajament politic consistent la nivelul UE pentru a combate cauzele de natură culturală ce stau la baza unora dintre aceste dezechilibre; acest lucru nu este simplu în contextul diversităţii UE.

Trebuie să investim în dezbateri şi în educaţie, astfel încât atât bărbaţii, cât şi femeile să îşi asume cu uşurinţă rolurile lor în societatea modernă, să se sprijine reciproc şi să înţeleagă că există diferite opţiuni. Trebuie, de asemenea, să sprijinim aceste dezbateri în Europa la diferite niveluri, astfel încât autorităţile naţionale şi locale să înţeleagă că este necesar să creeze o infrastructură care să le permită familiilor să ia decizii adaptate nevoile lor.

Acest lucru este deosebit de important, deoarece în unele locuri se observă tendinţe îngrijorătoare şi atitudini regresive în ceea ce priveşte egalitatea, mai ales din partea populiştilor. Subiectele legate de drepturile femeilor sunt utilizate în mod inutil pentru a alimenta dezbaterile polarizante şi a face din egalitate o chestiune ideologică. Această adversitate faţă de eforturile noastre îngreunează demersul nostru.

Prin urmare, este foarte important că preşedintele-ales, Ursula von der Leyen, s-a angajat, în priorităţile sale iniţiale, să asigure egalitatea de gen.

Ursula von der Leyen va lucra cu o echipă de comisari echilibrată din punctul de vedere al genului şi cu departamente în cadrul cărora femeile ocupă 40 % din posturile de conducere, cel mai ridicat nivel înregistrat în UE. Acest nivel nu s-a atins într-o singură zi – obiectivul a fost stabilit în 2014 şi au fost necesare eforturi sistematice pentru a-l îndeplini.

Inegalitatea are un preţ. Femeile sunt, în medie, mai bine educate decât bărbaţii, dar cu toate acestea, competenţele lor nu sunt valorificate pe deplin. Până în 2050, îmbunătăţirea egalităţii de gen ar duce la crearea a 10.5 milioane de locuri de muncă şi la o creştere a PIB-ului UE de până la 9,6 %, ceea ce reprezintă aproximativ 3 150 de miliarde EUR. Crearea unei societăţi mai echitabile şi mai deschise, în care bărbaţii şi femeile sunt egali, va fi nu doar în folosul femeilor, ci al întregii populaţii a UE”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

43 comentarii

 1. Sa va iau egalitatile de gen in al 3 picior care-mi atarna in pantaloni. Ati auzit de competente???

  • nu ai ce sa le faci, ai cote de la imparatie … trebuie musai sa le pui in aplicare …
   Sunt convins ca lumea va arata total diferit in cativa zeci de ani … si asta nu in sensul bun ori spre stanga ori spre dreapta … cam la extreme asa …

  • D-asta și zice aia că durează 100 de ani. Până se descompune plasticul din capetele unora, mai durează.

 2. Se duce totul de ripa, tot ce s-a construit atit de greu in atita amar de ani.
  Prostii(in cazul asta proastele) se catara in virf, inventind tot felul de probleme, ca pretext pentru cistigarea de beneficii tot mai multe si tot mai nemeritate.
  Da-i nas prostului, ca apoi sa se urce pe tine si sa te sufoce.

  • De parcă n-ar fi ca și cum „proastele” n-ar fi „cățărate în vârf” fix de ăia cărora le apar bube pe piele când aud cuvântul „egalitate”. De orice ” gen”.

 3. Multi barbati deja arata ca niste femei, nu e suficient? 🙂

 4. Din partea extremei stangi neo-marxista sorosista se observa ca toti trebuie sa fim egali cu genul partzaresc si sa vina negrii si arabii ca sa ne rezolve pe toti. 😉

  • „Din partea unui” postac „retardat avansat” de „genul partzaresc” al tu-dorel-ului asistat căruia îi place să fie „rezolvat” de „arabi” și, bineînțeles, de „negri” , că au „vocabular elevat”, ” se observă ” că pute a trol analfabet care nu știe ce înseamnă numele pe care îl folosește ca fantoșă.

  • @Bad@ass
   Avortonule, i-ai zis lu ma-ta ca si-a uitat chilotii la mine?

  • Îi zice tu-dorel-ul, când îi dă „i”-ul înapoi, că e ” mă-sa”.

 5. Ce inseamna discriminarea asta?

 6. sigura pentru distrugerea societatilor bazate pe competenta si competivitate.
  Pentru acelasi rol si responsabilitate la locul de munca e ILEGAL sa platesti o femeie mai putin decat un barbat in UE. Feminismul actual e o forma de cancer social.
  Barbatii traiesc vremuri periculoase, stanga radicala a infiltrat mediul academic occidental pana la maduva.
  Atentionarile fostului agent kagebist Yuri Bezmenov:

  • Cu alte cuvinte, „competenta competența și competitivitatea” s-ar găsi numai în „societățile” bazate pe abuzuri, discriminare, intoleranță. Faptul că unii se țin cu unghiile de rădăcinile din marginea vizuinei unde își viețuiesc existența searbădă e fix treaba lor și dreptul lor. Este însă inacceptabil ca unii plecați cu sorcova în căutarea unei găuri mai ferite în care se bage, să vrea să le impună și celorlalți să fie troglodiți ca ei.

 7. Ma intreb ce matematica a fost la baza acest concluzii. Astia cu egalitatea intre sexe au spus ca femeile sunt discriminate pentru ca au facut media salariului tuturor femeilor si au comparat cu media salariului tuturor barbatilor. Adica o porcarie.

  Cat despre gen, nu exista niciun studiu stiintific care sa poata demonstra existena a mai multor genuri la fiintele vii decat cele definite de sexul lor.

  • Nici intr-un caz un trol analfabet cum e dascalul nu are vreo treabă cu „matematica” așa cum nu are nici cu limba română. Postacul ăsta mizerabil se dădea de ceasul morții că Nedezba-tuta nu e corect tratată. Acuma zice ca e o „porcărie” să scoți in evidență cum sunt tratate femeile. Asta arată cât de infect e ca om. Îl doare fix în pix de femei,pe care le disprețuiește și le consideră inferioare, ca orice labagiu frustrat. Pe „proasta satului” , cum îi zic tot ei, trolii mafiei PRO-PSD-ALDE, în încercarea disperată de a o victimiza și a crea emoție în jurul ei, nu dau doi bani primitivii din mafie, doar se folosesc de ea pentru a-și atinge obiectivele infracționale.

  • eu zic ca esti un labar trist

  • am scris de pe telefon, dar nu scrii o polologhie doar ca sa ma injuri. practic iti lingi testiculele in fata tuturor ca in final sa o sugi 🙂

 8. Cum, în general femeile sunt mai educate decât bărbații, dar sunt plătite cu 16% la puțin, iar la capitolul cine devine director general e simplu, 93% bărbați și 7% femei? Și unor bărbați le e teamă că soțiile lor ar putea avea același salariu ca ei pentru aceeași muncă? Sau că la aceleași calificări și competențe numărul de șefi femei și bărbați ar trebui să fie cam la fel? Băi, ce tragedie!

  • Femeile construiesc zgarie nori? scot titeiul din pamant? lucreaza in mina? se fac electricieni? Poti sa faci Stiinte politice, relatii internationale, litere, filozofie si daca te compari cu un mecanic bun vei castiga mai putin decat el.

  • Zaha Hadid a construit toata viata nu doar zgarie nori ci si un intreg stil arhitectonic al ei. Jeanne Gang ii construieste in continuare, iar ce construiesc Kazuyo Sejima, Neri Oxman si Carme Pigem e oricum mai interesant. Poate si in industriile extractive (cand mai aveau un viitor) sau constructii am fi avut mai multe femei inginer sau in structuri de conducere daca fetelor li s-ar fi permis sa calce in augustele aule universitare din timp.

   Marie Curie a invatat in secret in Polonia ocupata pentru ca fetele nu aveau voie la scoala. Dupa ce a castigat primul din cele 2 Nobeluri a fost invitata alaturi de sot sa expuna la Londra si a fost tinuta ca bibelou. Institutul Regal nu i-a permis sa deschida gura in public, a trebuit sa prezinte Pierre si munca ei. In 1897, studentii de la Cambridge au organizat proteste impotriva admiterii primelor studente. Si au functionat, nu s-au acordat diplome depline femeilor pana in 1948. Primele femei care au studiat stiinte exacte in SUA au fost amenintate in unele cazuri si primite cu boicoturi si huiduieli. Exemple avem inca prea multe.

   Cam asta e meritocratia:
   https://miro.medium.com/max/11958/1*JGFbsd9l6gpijJd23KTDrg.png

   Inegalitatea de salarii se calculeaza pentru femei si barbati care fac acelasi job in aceleasi conditii, iar reprezentativitatea in structuri executive se refera la consiliul director al aceleasi firme, degeaba compari baba cu mitraliera, ratoiala ta nu e un argument. Interesant ca Romania sta teoretic cel mai bine la capitolul acesta in UE, sau cel putin asta raportam.

  • Si egalitatea asta, la bucata, ar trebui aplicata in intreprinderile de stat, sau si nemernicii aia de actionari privati trebuie obligati sa faca alegerile cum zice Statul ca e mai bine (adica practic sa le conduca Statul afacerile)?
   Ma gandesc ca daca niste actionari sunt sexisti si sunt atat de idioti sa refuze o femeie competenta in conducere si pun un mascul castrat intelectual in loc …. FALIMENTUL este o pedeapsa usturatoare. Sau nu e deajuns, si mai trebuie si o amenda de la Stat?!

   Oricum, ceva pare sa nu fie in regula: daca in ritmul asta sustinut, la japcă, mai dureaza 100 de ani, atunci pe cale naturala cam cat ar dura?!
   Te pomenesti ca dna comisar vrea sa sugereze ca o fi contra-naturii!?! Mai stii?! 😆

   In plus, ce are violenta (de care vorbeste comisarul) cu discriminarea?!? Violenta e din alta categorie de fapte si se pedepseste (penal) altfel. Doar doamna comisar stie regula: „Cand iti umbla cineva la sentiment – imediat mana pe portofel!” 😈 N-o incerca sa ne impresioneze, nu? ❓

  • Zaha Hadid nu a construit nimic. Ea a conceput si a proiectat si bravo ei pentru arhitectura fabuloasa. Zidarii, electricienii, instalatorii , instalatorii de schele, dulgherii de santier, zugravii, faiantarii, instalatorii sistemelor de aerisire/incalzire/racire, fierar betonistii, soferii cifelor, macaragiii, dirigintii de santier si tot arsenalul de constructori la propriu sunt barbati, ei au construit ce a proiectat arhitectul si armata de proiectanti!
   Pentru restul prejudecatilor feministe aici:
   https://www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54

  • Păi sigur, că „egalitatea” nu trebuie să fie pentru toți. Fiecare să facă ce-i trece prin cap pe seama oricui pentru că „poate” (dar nu și viceversa, of course) și așteptăm pe Doamne-Doamne cu „pedeapsa usturătoare”. Și gata, așa e bine. Unii o ” dau” și alții o „iau”. Un fel de întâlnirea hoțului cu prostul, având pe „sanitarii” șmecheri în rolul hoțului. Atât poate duce o minte îngustă. Firesc, din moment ce posesorul e specializat în coprocultură. Interesant e că toți vitejii ăștia care se cred masculi se imaginează doar în postura celor care abuzează, care se urcă pe spinarea altora. Și ca să-si ascundă această postură ticăloasă, amestecă pervers ” statul ” ca și cum orice intervenție în apărarea unor categorii defavorizate ar fi o imixtiune în sfera privată. Mizerabil. În sensul ăsta vor ei să nu fie „egalitate”, cât se consideră în avantaj. Cică așa ar fi tradiția. Unii să se folosească de alții și ăia să se lase folosiți. Dacă ăia ar vrea să nu fie folosiți, asta se consideră „japcă” din partea lor, dacă vor sa nu mai fie „abuzați” înseamnă că sunt „contra-naturii”. De ar fi în partea cealaltă, sa fie ei la cheremul unora,ar țipa după drepturi, ar apărea ” violența” impotriva lor care e „din altă categorie” decât „discriminarea” lor împotriva altora. Aici nu e vorba (doar) de femei. E vorba de unii care se cred superiori și îndreptățiți să dispună de alții deși, culmea ironiei, dacă-i scuturi puțin, cade praf din ei.

  • @Sanitarul „sau si nemernicii aia de actionari privati trebuie obligati sa faca alegerile cum zice Statul ca e mai bine”

   Corporatiile cu care am avut eu de-a face pana acum incearca din greu sa-si diversifice structurile de conducere neobligati de stat ci de actionarii care vor sa faca mai multi bani, din simplul motiv ca asa se imbogatetsc mai mult si afacerile sunt mai competitive si mai bine conduse:

   https://www.forbes.com/sites/karstenstrauss/2018/01/25/more-evidence-that-company-diversity-leads-to-better-profits/

   Cred ca nu trebuie sa-ti spun eu ca endogamia in orice sistem viu nu e buna, ca asa se nasc PSDistii, nu?

   https://www.nature.com/articles/s41576-019-0162-y

  • @Jormania: Iata! Perfect!

   Deci o fac in mod natural (in sensul in care urmaresc profitul, ca asta tine de „natura” unei firme), din proprie initiativa. Foarte frumos si nimic de comentat impotriva.

   Eu am o problema cu obligatiile impuse de catre Stat.

   Asadar toata aceasta agitatie cu legislatie si constrangere nu-si are rostul, nu?
   Totusi, pare ca dna comisar nu are aceeasi parere cu tine (ori eu despre parerea ei am comentat).

 9. Cred că n-ai observat partea aia cu muncă egală, plată cu 16% mai puțin.

 10. io nu am vazut nici o fomeie electrician sau instalator. sau parchetar, zugrav, zidar, sau pantofar. Sau sofer de autobuz. In schimb director de banca, notar, judecator – cit cuprinde…, Despre ce egalitate de gen discutam aici? Unii cu sapa si altii cu mapa?

  • Sa fim corecti: vatman sunt!

  • ”statistica” e cazul tragic din Ucraina. O bucata din teritoriul ei a fost anexata si alte bucati sunt sub asediul omuletilor ”verzi” .
   Ce fac barbatii si ce fac feministele in Ucraina? Barbatii isi apara tara asa cum pot . In jur de 10.000 de barbati sunt morti in acest conflict. MORTI pentru totdeauna. Doar ca aici nu e convenabil sa tipi si sa versi lacrimi de crocodil ca nu e egalitate de gen.Nici macar media de stanga nu raporteaza ca acei eroi sunt 100% barbati. N-ar trebui sa fie doar 50% barbati daca tot futem omenirea la cap cu equality of outcome ?
   In schimb feministele de la Femen care declara ca aratandu-si sfarcurile in public („fighting patriarchy” LOL) vor obtine egalitate de gen in lume, au tulit-o de la riscantul Kiev la Paris unde e caldut . Sa mearga cu alimente in liniile de conflict nici pomeneala, ”curajul” feminist trebuie sa fie teatral si sa aduca bani si atentie media.
   Cand e greu ( munci periculoase, epuizante fizic etc) feministele intra in modul mucles, dar isi imagineaza ca li se cuvine sa ocupe 50% din posturile de CEO pe criterii de gen.

  • Din categoria: incelii vorbesc lucruri traznite. Era cam greu sa apere ucrainiencele Crimeea in 2014 din moment ce femeilor nu le-au dat voie in unitati de lupta (si acelea restranse) pana in 2016 iar practica includerii unora din cele 26,000 de femei care sunt in serviciu activ in armata ucrainiana nu a fost pe deplin reglementata pana in 2018.

   https://www.usukraine.org/participation-of-ukrainian-women-in-military-service-grows/

   Daca va smiorcaiti atat ca va oprima feministele macar veniti cu argumente mai putin puerile.

  • Inca sunt suficiente femei cu bun simt care stiu sa faca diferenta intre alegere si oprimare! Doar 7 – 20% din femeile din vest se mai identifica cu feminismul de azi.
   Cum ar putea niste lesbiene frustrate, misandriste si invidioase sa faca ceva constructiv daca nu ar fi pe pamant raul si oprimarea absoluta, barbatii?! 😀

 11. Daca femeile sunt mai prost platite la munca egala, de ce nu sunt angajate mai multe femei ?

  • Pai statistica ce zice, ce procent din angajati sunt femei?

   Ia uite ce zice un golan: „Veleitatile de stapanire ale femeilor? Nimeni nu ar avea, la urma-urmelor, dreptul sa le nege sau sa le dusmaneasca. Caci nu ar insemna decat sa ne facem iluzii. Stapanirea aceasta a fost intotdeauna un fapt. Ea e mai slaba astazi, decand femeile au incercat sa o exercite direct, la egalitate cu barbatii, dupa aceleasi norme si pozitii ca barbatii – si, evident, au fost infrante . (..)
   Pe aceasta linie, deci, a vietii, si mai departe a resfrangerii vietii, a reprezintarii ei simbolice, si nu pe cea a cunoasterii si actiunii analitic-discursive trebue sa se miste activitatea feminina – daca vrea sa fie rodnica. Pe linia feminitatii adica, si nu a feminismului.”

  • În 1932 „zice”. Suntem în 2019 și, dacă ar fi trăit in zilele noastre, ar fi „zis” altfel. Așa cum ce s-a „zis” în 1932 e diferit față de ce se „zicea” în 1821. Asta e în cazul oamenilor culți, sunt capabili să evolueze, să fie în pas cu vremurile. Sfertodoctii rămân înnămoliți în trecut. Și, oricum, eseul vorbește despre feminism vs feminitate în timp ce articolul de față despre egalitatea de șanse vs discriminare ceea ce este cu totul altceva. Pentru cine e în stare să priceapă. Dar ca să pricepi e nevoie de gândire critică, nu doar de copierea unor texte ale unora care au așa ceva și care sunt folosiți pe nedrept ca material de propagandă extremistă.

  • Un poponar mai mare ca Bud@ asta de tot comenteaza pe aici nu cred ca exista. Se vede ca e neomarxist lgbtq si egalitarist. Sper sa pici cu „dosul” in carici.

  • „Nae Ionescu (ajutat de niște sprâncene mefistofelice si de un rictus distant ironic) se refugiază in mitul personalității sale, preferând sa-si însceneze in penumbra filosofia, in fata unui grup de fanatici, evitând sistematic lumina crudă a cărții…

   Adevărul este ca Nae Ionescu nu construia un sistem, ci propaga o actiune, al carei program rămânea mereu in alb. El nu are personal si principial nici o filosofie. In locul individualului el pune colectivul, in locul absolutului, relativul istoric… Ca individ, filosoful are o singura satisfactie, aceea de a experimenta si de a rata. Cât mai multe ratări înseamnă cât mai multe trăiri, deci o maximă supunere la mersul istoric al colectivității… Folosul practic al unei asemenea filosofii este acela ieșit din naivitatea adeptilor. Prin faptul că gânditorul formulează mai bine momentul, el e mereu căpetenia spirituală a momentului…

   Nae Ionescu a putut trece prin atitudinile cele mai opuse cu o candidă dezinvoltură, susținând odată statul ca instrument tehnic, in afara conceptului de națiune, si alta data statul național ortodox. Nae Ionescu e un sofist, un balcanic. Este un cabotin superior. Pus in fata unei probleme el se întristează si declara cu maligna inteligență studenților că „încă nu înțelege”.

   Fascismul ca magnet pentru ratati, decriptaj de George Calinescu. Daca traia in epoca noastra Ionescu ar fi fost deja un traseist versat trecut prin PUNR, studioul lui Dan Diaconescu, ALDE, PSD (varianta aia care chema minerii pentru trairi intense), tot tacamul.

  • @Georgel: Nu te ambala si nu-i atribui mai multe specificatii decat poate avea. Este un bot, programat de o femeie cu accente feministe. Doar n-o să te certi cu o mașina, nu?! 🙂

  • Ce penibile sunt „conservele” astea de troli obișnuite să viețuiască pe sub pietre. N-au replică la obiect pentru că sunt prea slabi și se ascund după fantoșe diferite ca să ciupească. Ei scriu, tot ei răspund, să pară că-s mai mulți și se susțin. De pe o fantoșă înjură, de pe alta spun, cu superioritatea semidoctului, că nu „discută cu o mașină” după ce au ținut teorii ideologice „mașinii” care le-a arătat că sunt doar niște prăfuiți analfabeți și inculți care fac pe intelectualii rasați. Sunt „spirituali” și extrem de „inventivi” tudoreii transformați în georgei sanitari. Dar îi trădează clișeele de pederaști bătrâni cu apucături de pedofili, gen „carici”, ” dos”. Și, bineînțeles, bășinile fâsăite gen” lgbt”, „neomarxism”, . Atât îi duce mintea aia „egalitarista ” ca o limbă de vacă, să vadă doar „femei cu accente feministe”

 12. Nu despre femei este vorba aici ci despre altceva.
  Nu sunt discriminate femeile ci Hamilton și Coman.
  Asta este problema nu grija pentru bietele femei.
  Banii băgați în propaganda de gen ar fi putut fi investite în fundații care să ajute femeile abuzate.
  Filosofia lui Kalergi se distinge din text .
  Trebuie să creăm o nouă Europă prin metisare care poate fi mai ușor manipulată și îndoctrinată.
  Trebuie distruse fundamentele Europei Crestinismul și familia.

  • E cineva în stare să încerce măcar să explice ce înțelege prin „kalergi”. Deseori este pomenit acest nume, din partea unora cărora le place să se plimbe cu pluta, fără să știe pe ce apă se află. Tot felul de neaveniți au auzit din zbor tot felul de prostii de pe niște site-uri alimentate de felul de sectanți dubioși și le tot repetă ca papagalii. Poate sanitarul, care face pe doxa ori nu-l ajută cele 10 clase terminate la seral, perioadă de când datează și angajamentul lui de turnător la securitate?

 13. cand vom avea aceasta „egalitate” nu vor mai fi copii

 14. Feministele vor egalitate in Parlament, dar nu vor egalitate in construcții unde avem 99% bărbați. Consecvență bună pentru idioții care azi se numesc progresiști. Am o veste pentru tanti asta: in 20 de ani o să avem state cvasi-musulmane in Europa… o să duduie egalitatea :))

 15. N-ați obținut „egalitatea de gen” în mii și mii de ani de evoluție a speciei și sperați să reușiți într-o sută ?
  Pârț.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.