G4Media.ro

Alte opt cazuri de infectare cu tulpina Delta confirmate la spitalul de…

Alte opt cazuri de infectare cu tulpina Delta confirmate la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Şapte pacienţi sunt din Bacău, iar unul din judeţul Iaşi, cu toţii fiind stabili

Încă opt cazuri de infectare cu tulpina Delta au fost confirmate miercuri, în Moldova, după ce în aceeaşi zi medicii de la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au identificat cazul unui pacient din Paşcani infectat cu această tulpină, relatează News.ro.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat miercuri că laboratorul din cadrul spitalului a identificat în total încă opt pacienţi infectaţi cu tulpina Delta.

”Circulaţia tulpinii Delta era pentru noi, medicii, o certitudine, însă nu era încă identificată în laborator. Avem în prezent opt asemenea cazuri. Sunt şapte pacienţi din Bacău din două focare care nu au legătură unul cu altul. Mai este un pacient din judeţul Iaşi. Cu toţii sunt stabili”, a afirmat medicul Florin Roşu.

Tot miercuri, medicul Florin Roşu a anunţat că tulpina Delta a fost identificată în cazul unui bărbat din municipiul Paşcani, internat în prezent la spitalul ieşean.

„Pacientul a ajuns în stare gravă la noi. A necesitat îngrijiri la Terapie Intensivă, după ce a dezvoltat o formă severă. Nu era vaccinat, iar în urma tratamentului starea lui s-a ameliorat. Va fi mutat de la Terapie Intensivă într-un salon obişnuit”, a declarat medicul Florin Roşu.

El a spus că DSP Iaşi a efectuat ancheta epidemiologică în acest caz şi au fost identificaţi contacţii bărbatului.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cât au secvențiat? 10 probe ?