G4Media.ro

Alina Gorghiu: „Legile educației au stat, slavă cerului, în dezbatere publică, luni…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alina Gorghiu: „Legile educației au stat, slavă cerului, în dezbatere publică, luni de zile” / Ministrul Ligia Deca nu a publicat proiectele

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, despre legile educaţiei, că au stat în dezbatere publică luni de zile şi nimeni din partea PSD nu a avut ceva de obiectat până la acest moment. Contrar a ceea ce a afirmat Alina Gorghiu, proiectele legilor educației nu au fost făcute publice de către ministrul Educației, Ligia Deca.

„Sunt uşor mâhnită de exemplu de întâmplarea cu legile educaţiei, care au stat, slavă cerului, în dezbatere publică, luni de zile, s-au formulat zeci de mii de amendamente, s-au făcut dezbateri în fiecare judeţ şi nimeni nu a avut din partea PSD, până la acest moment, ceva de obiectat. Eu mă bucur că dânşii doresc să îmbunătăţească legea dar eu vă spun aşa, dacă un secretar de stat al unui ministru PSD s-ar opune sau ar critica public proiectul ministrului PSD sau proiectul guvernului condus de Marcel Ciolacu premier, cred că nu le-ar pica bine colegilor din PSD”, a spus Gorghiu, referitor la cazul secretarului de stat Florin Lixandru, potrivit News.ro.

 • Până la ora publicării acestui articol, ministrul Ligia Deca nu a făcut publice Legile educației și nici numele persoanelor care au scris aceste legi, transmise spre dezbatere numai partidelor. Edupedu.ro a solicitat oficial Ministerului Educației în urmă cu două luni, pe 21 noiembrie 2022, să comunice “Cine sunt persoanele consultate în vederea elaborării variantei finale a Legilor educației, de la preluarea mandatului de ministru de către doamna Ligia Deca?“. Nici până astăzi, Ministerul nu a răspuns solicitării Edupedu.ro.

Gorghiu a mai declarat că ”trebuie să respectăm proiectele mari şi să încercăm să le sprijinim, nu să încercăm să câştigăm mici puncte”. ”Şi noi am avut anumite observaţii pe legile educaţiei, i le-am spus doamnei Deca în Biroul Permanent, dânsa s-a angajat să facă toate discuţiile cu partidele din coaliţie, aţi văzut că a făcut dezbateri şi a ajuns la o formă cred eu bună a acestor legi, dar mi-aş dori ca pe proiecte mari ales coaliţiei să fim mai solidari, să fim mai uniţi, să ne respectăm mai mult între noi, pentru că e vorba de credibilitatea unui proiect important pentru România”, a spus ea.

Potrivit senatoarei, ”pachetul de legi pe educaţie România Educată nu este doar o reformă a preşedintelui României, nu e doar o reformă a PNL, nu e doar o reformă a Guvernului, e o reformă a coaliţiei şi în definitiv o reformă a sistemului de educaţie din România care are un impact extrem de relevant asupra noastră, a tuturor”.

Despre decalarea calendarului de adoptare, Alina Gorghiu a spus: ”Întotdeauna când nu găseşti consens pe toate punctele, încerci să amâni până la obţinerea consensului, pe mine nu mă deranjează calendarul amânat, că avem o săptămână sau două în plus, important este ca la finalul zilei să fim cu toţii aliniaţi pe nişte mesaje, şi eu cred că PSD alături de PNL şi UDMR, vor găsi formula să impună această reformă a educaţiei şi să o implementăm împreună aşa cum trebuie, într-un interval de timp rezonabil. Cu cât mai mult lungim aceste contradicţii în spaţiul public, cu atât mai rău facem”.

Citește și Secretomania din jurul legilor Deca. Florian Lixandru: Secretarii de stat din Ministerul Educației au văzut proiectele legilor Educației pe 5 ianuarie, cu 5 zile înainte de a fi prezentate în coaliție

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. SINISTRA alina udrea. AZI S-A TREZIT „vorbind”.

  • Hai Alnutza, ca le zici bine! Mai bine inca un cui la cosciugul PNL-ului!

  • Ce caută Istoria e.vre.ilor ca materie obligatorie în liceele noastre? Istoria românilor o știu prea bine? Consiliul elevilor și A.sociatiile de părinți dorm? Destul de aglomerat este orarul elevilor. Destul că fac religie și nu au nicio chemare către acest domeniu. PSD sa nu voteze această mizerie! Ce mare minune face această așa zisă lege de doi lei? Nu există nicio idee măreață in acel text de peste o sută de pagini! România căpiată!

 2. PENTRU TOVARASA LOR alina:
  „dobânzile plătite de statul român anul trecut au fost de aproape 30 de miliarde de lei”

  • PENTRU TOVARASA LOR alina:
   „De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni”

   NU, NU PARTIDUL A PLATIT. AU PLATIT TAXATII. PARTIDUL LE IA 100 MILIOANE DE EURO ANUAL PENTRU A SE FINANTA.

   VARANUL PTRINTRE PRINCIPALII BENEFICIARI. statul roman NU A RECUPERAT DE LA VARAN DECAT O MICA PARTE DIN PREJUDICIU.

 3. Mergi Alinutza si plimba ursul cu tot cu partidul care te-a parasutat in parlament.

 4. Ce stim sigur? Ca daca auzim de Hrusca… vine Craciunul. Dacă auzim de Alinutza… vin alegerile.
  PS Vin degeaba. Pleacă ai vostri, vin ai nostri. Noi rămânem tot ca proștii.

 5. Tanti asta e mai pesedistă ca Ciolacul și mai unsuroasă ca toașa Fierea …

 6. Cu asta nu se afișează nici bărbată șu…

 7. Este o peraoana penibila care minte precum Ponta pe vremuri 🙁 Deci legile educatiei au stat in dezbarere publice fara sa fie facute publice? Deci cum Vine Alinuto ca in bancurile cu Alinutza?

 8. Eu chiar credeam ca PSD + PNL vor face reforma in educatie :))))))))))))
  Cum sa acuzi de h0tie asemenea exponenti de calitate ?

 9. Tanti asta se va simtzi mai bine la Subsol ca in Cer s-au ocupat toate locurile

 10. Doamna Gorghiu cunoaste Legile educatiei? Rāsunsul nu poate sa fie pozitiv, din moment ce nu a fost implicatā în sistemul preuniversitar de învātāmânt. Este foarte vocalā atunci când exprimā o atitudine contradictorie si apārā interesele PNL care se suprapun cu interesele personale. Lāsati pe cei care cunosc sistemul sa apere interesul profesorilor si elevilor!

 11. Eugen oricum e educat si scolit in Occident…ce pllui…

 12. As vrea sa vad parerile dlor Marga si Maior cu privire la noua lege a invatamantului!!
  Liceu Profesional!! O aberatie!!
  Programa scolara neadaptata fiecarui tip de invatamant!!
  Si colac peste pupaza (vezi cei 2 presedinti ai senatului si camerei deputatilor) absolventii ajung in guvern si parlament!! Vai de capul nostru!!

 13. PNL tine-o tot asa, PNTCD te asteapta

 14. In ce sertar au stat in dezbatere publica?

 15. O mincinoasa ordinara!
  S….r!!

 16. intradevar politica e o c..urv…a

 17. Alin.utza a rămas „ușor mâhnită” de când mototolea cearceafuri.