G4Media.ro

Alina Gorghiu, despre declaraţiile preotului din Valea Plopului: E o invitație la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alina Gorghiu, despre declaraţiile preotului din Valea Plopului: E o invitație la viol! Genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă! Afirmaţia asta trebuie sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, vineri, că declaraţiile preotului de la Valea Plopului sunt „de Ev Mediu” şi „o invitaţie la viol”, transmite Agerpres.

„Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că şi ‘fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase’, nu doar agresorii, săracii. Afirmaţia asta trebuie sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv – ‘tăcerea’ – încă sunt destui români care consideră că asta e, poate şi violul era justificat fiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ţi mai iei o palmă de la ‘bărbat'”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Ea a adăugat că o astfel de declaraţie „subminează” sistemul de justiţie.

„Un preot este o persoană cu influenţă la nivelul comunităţii şi o astfel de afirmaţie este inacceptabilă. Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei! Nu reacţionez numai în calitate de cetăţean simplu, de femeie, dar şi în calitate de ministru al Justiţiei pentru că o astfel de declaraţie subminează sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil. Nu, în România şi în niciun stat normal la cap nu se va face vreodată închisoare pentru că ‘eşti prea frumoasă’ şi din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale”, a subliniat Alina Gorghiu.

Preotul Nicolae Tănase a susţinut, la Constanţa, conferinţa “Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”. În discursul său, preotul de la Valea Plopului s-a referit la fetele care sunt agresate sexual.

“Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete. Vor fi condamnaţi şi vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate şi ele la judecată. Dacă el face şase ani de puşcărie, să facă şi ea trei, patru luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agăţat aşa, oricum, de ea, s-a agăţat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special. De aceea, creştinele noastre cândva aveau comportamentul lor, erau foarte atractive, aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în privire”, a afirmat preotul Nicolae Tănase.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Coana Alinutza, cand ai venit cu propunere legislativa de inchisoare acasa pentru condamnatii pana la 7 ani, NU ERA INVITATIE LA HOTIE SI TALHARIE???

  2. Politicieni de ev mediu ca Alinuța aleși de votanți de ev mediu și păstoriți de preoți de ev mediu!

  3. Eram într-o vară la bunici în vacanță, stăteam în soare pe câmp când apare Alinuța, vecina de peste drum, se uită așa la mine, își ridică fusta și îmi arată că nu are nimic pe dedesubt. Acum, eu ce trebuia să fac: pușcărie cum zice Tănase sau studii teologice ca să-l înțeleg pe Bănescu? Ofi fost bine ce am făcut atunci?

  4. Alinuța,Alinuța,ce-ți mai place…belengheru,n-am găsit altă rimă.

  5. subminează sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil… 🙄