G4Media.ro

Alfred Simonis: Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este…

Sursa foto: captură video

Alfred Simonis: Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este exagerat şi nerezonabil / Va fi schimbat la 9.000 de lei în Camera Deputaţilor, două salarii medii, care este un prag rezonabil

Deputatul PSD de Timiş, Alfred Simonis, liderul parlamentarilor social-demoraţi din Camera Deputaţilor, a declarat, joi, că pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu va fi modificat de deputaţi, la 9.000 de lei, cât două salarii medii. Simonis a precizat că modificarea codurilor penale este jalon în PNRR, relatează News.ro.

„În primul rând, e obligatoriu să modificăm codurile penale în sensul celor cerute de Curtea Constituţională a României, această modificare fiind un jalon în PNRR. Deci, fără modificarea codurilor penale, pierdem nişte miliarde de euro din PNRR, pe de-o parte, şi, pe de altă parte, contrar informaţilor din spaţiul public, nu am participat la discuţia în coaliţie unde s-a introdus alt prag, şi mă număr printre cei care consideră că acest prag de 250.000 de lei este unul exagerat şi nerezonabil”, a declarat, joi, la Timişoara Alfred Simonis.

Deputatul de Timiş mai spune că pragul de 250.000 de lei va fi modificat.

„Am văzut reacţiile colegilor din Partidul Social Democrat care au cerut Ministrului Justiţiei să vină cu o nouă propunere de prag pentru acest abuz în serviciu pentru că este obligatoriu să introducem un prag cerut de CCR, dacă facem o lege ce nu respectă decizile CCR, nu va trece ulterior de CCR. Am văzut o propunere undeva la 9.000 de lei, două salarii medii în plată, cred că este un prag rezonabil care are şanse să treacă şi de CCR, pentru că putem pune un leu, cum spun populiştii în spaţiul public, dar nu va trece de CCR şi nu îndeplinim jalonul şi iar pierdem 1,5 sau 2 miliare de euro cred că nu ne putem permite să pierdem suma asta”, a adaugat Alfred Simonis.

Întrebat cine a scris amendamentul, deputatul social-democrat a spus că nu ştie.

„Modificările la legea de modificare a Codului Penal ar fi trecut tacit pe dată de 30 martie de către Senat, amendamentele au fost făcute pe repede înainte de a fi adoptat tacit fără amendamente, ştiţi foarte bine că, dacă trecea de o Camera într-un fel sau de altă Camera în alt fel, nu am fi respectat principiul bicameralismului şi ar fi existat pericol de neconstituţionalitate. Prin urmare, s-a făcut pe repede înainte, de aceea nici nu avem informaţiile încă, cu siguranţă le vom avea în perioada următoare, cine a propus concret, cine de la Ministerul Justiţiei sau din altă parte. Cert este că suntem în momentul în care, văzând şi dezbaterile din spaţiul public, văzând şi reacţia societăţii, văzând şi poziţia Ministrului Justiţiei de revenire cu acest prag, suntem în faza în care avem cu toţi certitudinea că acel prag era nerezonabil, va fi modificat la Camera săptămâna viitoare. Am cerut colegilor de la cabinetul meu parlamentar că luni, atunci când legea va veni la Camera Deputaţilor, depunem de urgenţă o diminuare a acelui prag la 9.000 de lei, urmând că, după aceea, în urmă negocierilor care le avem cu Comisia Europeană şi cu alţi specialişti, să vedem dacă sunt şanse de trecut de CCR cu acest prag, pentru că, repet, este o solicitare făcută de CCR ca abuzul în serviciu să fie un anumit prag şi acela să nu fie derizoriu. Deci, va trebui să identificăm un prag să nu fie derizoriu, dar să nu fie exagerat, chiar nesimţit, astfel încât să ne trezim că zeci de mii de euro pot fi cheltuiţi fără să fie infracţiune”, a adăugat Simonis.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Gunoaielor. Si 9000 e mult plus ca mai sunt niste schimbari discrete care vor ingreuna si mai mult munca procurorilor.

  2. „Alfred Simonis: Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este exagerat şi nerezonabil”. De altfel în Senat nietzsche nu a fost votat fiind exagerat şi nerezonabil. Da’ unde-i vocea Prezidentei Senatului, a Maturului Corp (nu mai spun cum îl numea N.D.Cocea)?

  3. deci cine fura 9000 de lei scapa? si din magazine?

  4. Tu nu ești ala cu nașa,verișoara multe contracte pe IT pe la primarii?

    • Ba exact el este 👍🏼

  5. Inventia asta cu pragul,care este de fapt o trambulină la sarit peste lege,este ca o gaselnită pentru hoti,care tot timpul va fi zgandarită.A fost mult pană s-a dat drumul.Codurile penale ofera multe posibilitati,ca atunci cand prejudiciul este modic,sa se dea solutii de netrimitere in judecată sau de necondamnare.Mult mai multe decat inainte,cand nu erau atatea abuzuri si cand magistratii erau mai receptivi la ele.Astazi poti comite abuzuri fara numar,fiindca foarte rar îti vine randul sa dai socoteală.Politicienii,prin mai multe metode,au avut grija sa-i rarească.Asa ca pe toate fronturile se caută ca faptele de coruptie sa devina intangibile.Dacă UE îi constrange sa „astupe niste gauri infractionale”ei se conformează pana la urma,dar,ulterior fac altele,in altă parte si tot asa.

  6. Domnu’ minte de sparge inclusiv TV-urile alea ale lor! Nu cere CCR-ul „prag rezonabil” nicaieri si niciunde (nici n-ar avea cum)!!!! Si apoi, cine si dupa ce criterii ar stabili rezonabilitatea? Hai ma, du-te si te plimba ca numai in Ro. a voastra (ca a mea nu-i asta) functioneaza o justitie „rezonabila” dupa ureche si interes mafiot! Cum pot fi votati astfel de specimene precum asta de s-a trezit vorbind, ma depaseste!

    • Sunt totalimente de acord cu Dv!, cu o mica rezerva (asa-s batrânii) „Ro. a voastra (ca a mea nu-i asta)”: nu este nietzsche aceea pe care mi-as dori-o eu, dar, ar cam fi „a noastra” atâta timp cât vietuim într-însa. „Cum pot fi votate astfel de specimene…ma depaseste!” Si pe mine dar, vreau sa cred ca amândoi stim de fapt cum. Profa mea de istorie din liceu ar fi zis: „Sî pi urmâ ?”. Cu stima, Daedalus.