G4Media.ro

Alexandru Rafila propune ca direcțiile de sănătate publică să consilieze spitalele, în…

Alexandru Rafila propune ca direcțiile de sănătate publică să consilieze spitalele, în loc să le amendeze

Medicul Alexandru Rafila, care deschide lista PSD București la Camera Deputaților, a declarat luni la postul de televiziune Antena 3 că Direcțiile de Sănătate Publică sau Inspecția Sanitară de Stat ar trebui sa consilieze spitalele cum să extindă capacitatea, în loc să le aplice amenzi.

„Există în ultima perioadă o presiune foarte mare în sensul primirii tuturor pacienților, indiferent de capacitate și există o adresă oficială în acest sens. În mod evident, eu nu spun că nu sunt cereri justificate de evoluția pandemiei, dar asta este jumătate din problemă. Dar cealaltă jumătate trebuie să fie reprezentată de participarea structurilor Ministerului Sănătății în teritoriu, care sunt direcțiile de sănătate publică. Pe mine mă interesa ca DSP, sau chiar Inspecţia sanitară de Stat, ei trebuie să facă consiliere, nu să dea amenzi, să sfătuiască spitalul cum să mărească capacitatea în condiții de siguranță.

Despre tema abordată de cele mai importante partide politice, după tragedia de la Piatra Neamț – depolitizarea managerilor de spitale -, Rafila susține că aceeași situație ar fi și dacă managerii ar fi în subordinea Ministerului Sănătății și nu a consiliilor județene, așa cum este în prezent.

„Sunt autorități locale care s-au preocupat, au făcut spitale noi, le-au renovat. Să știți că managementul este la fel de politizat și dacă este la Ministerul Sănătății”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu se poate pentru ca la noi este inradacinata mentalitatea ca fara amenda nu se poate. Preventia este o abureala in mintea romanului.

  2. Șpaga ucide în chinuri groaznice.

  3. Domnul fost sef DSP (fara sa detina macar 1 an post de medic, la acea vreme) oportunistul Rafila, ar trebui sa stie ca DSP nu da amenzi si nici nu te inchide din prima ba te mai si consiliaza in urma controalelor. Cu alte cuvinte aceasta declaratie e asa sa prosteasca lumea. Si inca ceva, daca cu amenzi starea spitalelor este asta, cum o sa fie fara amenzi? D fapt Rafila incearca sa scape turma pentru managerii de spitale pentru ca se pare ca buba asta va exploda si se vor lua la bani marunti toti managerii din tara. Cu alte cuvinte, nu managerii de spitale sunt vinovati pentru starea spitalelor ci DSP-ul ala raul care da amenzi.

  4. Amenzile trebuie sa fie date pe „persoana fizica” a celor vinovati. Sa fie platite din salariul lor, NU din bugetele spitatelor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.