G4Media.ro

Alexandru Rafila: ”Nu cred că vom mai avea o problemă de sănătate…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Alexandru Rafila: ”Nu cred că vom mai avea o problemă de sănătate publică similară ca şi magnitudine cu ceea ce s-a întâmplat în 2021/ Nu mai suntem descoperiţi în faţa acestui virus”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este de părere că nu vom mai avea o problemă de sănătate publică aşa cum s-a întâmplat în anul 2021, deoarece acum majoritatea a trecut prin boală sau s-a vaccinat împotriva coronavirusului, transmite News.ro. Rafila a precizat că a semnat o comandă de 3 milioane de doze de vaccin anti-COVID pentru cei care doresc să se protejeze împotriva noii tulpini.

Întrebat, sâmbătă seară, la TVR Info, dacă va reveni numărul mare de cazuri de COVID-19, Alexandru Rafila a precizat că şi virusul e altul acum.

”Nu cred că vom mai avea o problemă de sănătate publică similară ca şi magnitudine cu ceea ce s-a întâmplat în 2021, nici măcar cu ceea ce s-a întâmplat în valul 5, în 2022. Dar e un virus cu o mare variabilitate genetică, aşa sunt toate virusurile ARN, nu e numai coronavirusul şi virusul HIV şi virusul hepatic tip C, toate sunt virusuri cu variabilitate mare. Noi, cu toţii, am trecut prin boală, ne-am şi vaccinat şi am trecut prin boală. Nu mai suntem, în faţa acestui virus, descoperiţi, cum eram în urmă cu doi ani, nu mai suntem la fel. Noi suntem alţii. Şi virusul e altul că vedeţi, el se modifică”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că România a reuşit să vândă 7,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID în Ungaria şi Germania.

”Noi facem în fiecare an, vaccinare gripală. Opinia mea este că începând cu anul viitor, vom face o vaccinare sezonieră şi împotriva infecţiei cu noul coronavirus care nu o să mai fie nou, la anul o să aibă 4 ani vechime. Am lucrat foarte mult să reducem expunerea financiară enormă a României în ceea ce priveşte vaccinul acesta care a fost achiziţionat în cantităţi enorme şi de către ţara noastră. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să valorificăm vaccinul pe care îl aveam şi am vândut în luna ianuarie altor ţări, Germaniei şi Ungariei, am vândut 7,5 milioane de doze”, a subliniat Rafila.

Alexandru Rafila a mai spus că a semnat o comandă de 3 milioane de doze de vaccin.

”Mai rămăseseră de achitat în acest an, 11,2 milioane de doze şi am avut o negociere intensă cu Comisia şi producătorii, pentru că dacă nu făceam o comandă nu primeam formula nouă a vaccinului. Şi ne găseam într-un paradox, eram obligaţi să cumpărăm 11 milioane de doze dintr-un vaccin care nu se mai foloseşte, din care avem deja câteva milioane pe care le aruncăm Am avut perseverenţă şi am semnat o comandă de 3 milioane de doze care dau posibilitatea persoanelor care au făcut 2 sau 3 doze cu vaccinul vechi să îşi facă un rapel. Avem 8 milioane, 8 milioane şi jumătate de persoane care s-au vaccinat cu două doze şi aproape 3 care s-au vaccinat cu 3 doze”, a mai subliniat Rafila.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Păi hotărâți-vă tovarăși, a fost sau nu a fost pandemie ? 😂😂😂Măcar mințiți toți la fel ! 😂😂😂

 2. Mai stim noi pe unul: avem tot ce ne trebuie, nu e nevoie sa apelam la spitalele de arsi din UE

 3. Rafiloiu stai jos nota 3, nu ai inteles nimic.
  Job-ul ala al tau este sa te asiguri ca nu se va intampla, nu sa crezi tu ca totul o sa fie bine…

 4. Da medicamente pentru hoție sunt la minister? Pentru toți pesediștii? Bravo domn ministru …

  • Si-o mai fi crescut averea intre timp? Cu siguranta, da, la 4 lefuri pe care le ia de la buget…

 5. Păcat ca n și fost unul dintre ei….dar mai e timp! Mai plimba steagul prin piețe cu simion si sosoaca .. !!!

 6. #Eugen….academicieni și doctori ca tine și ca ala care vede dungi albe pe cer,au dus la atâtea victime….sosiaca,simion ,tu și toți ca tine,care aveți o medie de școlarizare de 8 clase,v ati găsit sa contestați știința! O sa lupt ca dreptul de vot sa îl aibă doar cei cu bacalaureat!

  • Sosocarii si restul de trepăduși de care zici nu au nici o vina, ca nu conduceau Ministerul Sănătății.
   La noi au murit mii de oameni cu zile pentru ca sistemul de sănătate nu a fost in stare sa-i ajute, in afara de a-i lega de patul de ATI si a le da sedative sa moara cuminți.