G4Media.ro

Alexandru Rafila insistă că medicina de urgență ar trebui să fie în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Alexandru Rafila insistă că medicina de urgență ar trebui să fie în subordinea Ministerului Sănătății: ”Trebuie să existe o lege, o ordonanţă, să ajungem într-o poziţie de echilibru, să discutăm liniştit” / ” Am fost totdeauna în regulă cu domnul Arafat”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că întotdeauna l-a ”lăudat” pe şeful DSU, Raed Arafat, dar că,după părerea sa, medicina de urgenţă ar trebui să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, informează News.ro.

Întrebat duminică seară, la Antena 3, dacă este în regulă cu Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a precizat că întotdeuna a apreciat calităţile de coordonare ale lui Arafat.

”Am fost totdeauna în regulă cu domnul Arafat. Probabil că eu am fost persoana care în mod constant l-a lăudat, a apreciat calităţile pe care dânsul le are ca şi organizator, dar lucrul ăsta nu schimbă cu nimic opinia mea că sistemul de medicină de urgenţă, începând cu pregătirea profesională în sistemul medical de urgenţă, continuând cu asistenţa medicală de urgenţă care trebuie să fie, în primul rând specializată, medicalizată, trebuie să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, nu în situaţiile de urgenţă, repet”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a ţinut să transmită şi un mesaj cu prilejul aniversării SMURD.

”Acum avem aniversare a SMURD, îi felicităm pe colegii noştri pompieri pentru tot ceea ce au făcut, cu sinceritate, nu cu duplicitate şi nu cu făţărnicie. Îi respect pe pompieri, totdeuna am făcut acest lucru, dar asta nu are nimic de-a face cu acest concept”, a declarat Rafila.

Totuşi, Alexandru Rafila a spus că ”povestea nu s-a tranşat” şi că este nevoie de o decizie politică.

”Nu s-a tranşat povestea, ea a fost generată în anul 2013 din punct de vedere legislativ şi în continuare există din punctul meu de vedere o disfuncţionalitate majoră. Este o decizie politică şi profesională. Eu continuu să cred că activitatea medicală de medicină de urgenţă trebuie să fie coordonată, în mod efectiv, de Ministerul Sănătăţii. Nu putem să dezavantajăm în niciun fel serviciile de ambulanţă pentru că serviciile de ambulanţă sunt cele medicalizate, noi trebuie să încurajăm, să întărim medicalizarea lor. Trebuie să existe o lege, o ordonanţă, să ajungem într-o poziţie de echilibru, să discutăm liniştit, fără niciun fel de pasiuni. Eu sunt mai puţin pasional decât domnul doctor Arafat, însă lucrul acesta trebuie tratat cu echilibru”, a precizat Rafila.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Rafila nu se lasa pana nu face rahatul praf..

 2. Pai ireal ca ești mai puțin pasional decar Arafat ca doar nu ai făcut nimic important în toată cariera ta. Arafat măcar a ridicat Smurd de la 0 pe când tu….

 3. Rafila: ‘vreau sa fur si de la SMURD’.

 4. deloc „pasional”, domnul Rafila. anti-teza pasionalului.
  doar ca o tot freaca si nu-i da drumul.
  Arafat are pacate cat cuprinde, si e chiar posibil ca s-ar califica la un sejur de scriere de carti, dar aroganta, avaritia, si impostura lui Rafila il fac sa para angelic, prin comparatie.

 5. Rafilooo fa si tu ceva ca pana acum ai acumulat toate relele …..

 6. Rafila exceleaza prin calitatea de tor#ti#o#nar mostenita de la taica-su. Tupeu pesedist.

 7. Arafat are bilele lui negre, accidentul din Apuseni, Siutghiol, Colectiv, licitatii masini de salvare, dar nu le a recunoscut niciodata. ISU si Smurd au nevoie de masini pompieri moderne, elicoptere incendii de padure si nu de medicina de urgenta. Ca se pot colabora intre ele, este alta poveste, la mijloc sunt multi bani din sanatate la care accede Smurd.

 8. Eu as baga Medicina interna la MInisterul de Interne. Urgentele le-as baga Politie, la inspectoratul de circulatie, ca sa fie amendate de fiecare data cand se garabesc.