G4Media.ro

Alexandru Rafila: Cred că vom depăşi maximul numărului de cazuri înregistrat în…

Alexandru Rafila: Cred că vom depăşi maximul numărului de cazuri înregistrat în valul trei/ România este pe locul doi în Europa la transmiterea accelerată a COVID-19

Deputatul PSD Alexandru Rafila susține că România se află pe locul doi la nivel european în ceea ce priveşte transmiterea accelerată a infecţiei cu SARS-CoV- 2 în al patrulea val al pandemiei, în timp ce în state cu o rată ridicată a vaccinării răspândirea virusului începe să scadă. Rafila reclamă că autorităţi centrale, dar şi unele dintre autorităţile locale, au permis concentrări mari de persoane, din dorinţa de fi populare. ”Cred că vom depăşi maximul, numărului de cazuri înregistrat în valul trei şi lucrul ăsta o să aibă nişte consecinţe posibil dramatice”, susţine medicul.

Alexandru Rafila a afirmat, vineri, că al patrulea val al pandemiei va dura ”cel puţin până la jumătatea lunii noiembrie” şi că acesta poate avea un impact mai mare decât anterioarele valuri ale crizei sanitare mondiale.

 • ”Nu ştiu dacă aţi văzut ultima statistică a unui buletin de informaţii al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care plasează România la o rată de reproducere a infecţiei la 1,3 cea mai mare din Europa (…) după Slovacia are cred că are 1,34. Deci avem clar o accelerare foarte mare a transmiterii în această perioadă. Deja am ajuns la 4.500 de cazuri pe zi. Ăsta e un element. Şi al doilea element de care mă tem cel mai mult este legat de faptul că sistemul de sănătate a suferit nişte şocuri în ultimul an şi jumătate, oamenii, chiar dacă sunt poate mai experimentaţi, în modul în care trebuie gestionate din punct de vedere medical lucrurile, sunt obosiţi, sunt iritaţi şi partea de sănătate, de fapt, în ultimele 8-9 luni nu prea a fost condusă. (…) Noi amplificăm haosul în criză, or chestiunea asta poate să facă valul patru să devină cel mai impactant dintre cele pe care le-am trecut până acum în timpul acestei pandemii”, a afirmat Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi 24.

Deputatul PSD a arătat că România se află printre statele europene în care transmiterea infecţiei se face comunitar, în timp ce în alte state situaţia se stabilizează.

 • ”Dacă în Europa valul acesta se va opri – şi din ceea ce văd eu de pe cifre multe dintre ţări au ajuns să stabilizeze transmiterea şi chiar să scadă numărul de cazuri – în regiunea europeană a OMS, de cincizeci şi ceva de ţări, mai sunt vreo şase-şapte ţări care sunt în zona asta cu transmitere accelerată. Noi v-am spus că suntem pe locul doi”, a adăugat medicul.

Rafila reclamă faptul că, din dorinţa de a fi ”populare”, autorităţile centrale, dar şi unele autorităţi locale au permis concentrări mari de oameni unde regulile sanitare nu au fost respectate.

 • ”Au existat nişte acceleratoare ale transmiterii, respectiv concentrări mari de oameni, nu vreau să spun neapărat festivaluri, concentrări mari de oameni pentru o perioadă lungă de timp în care regulile de distanţare nu au fost respectate. Noi acum am învăţat deja de câteva luni că o persoană testată printr-un test rapid poate să fie asimptomatică şi să fie infectată. Sau am învăţat că o persoană vaccinată poate să facă o formă uşoară a bolii. Dar atunci, dacă ai o astfel de situaţie, te gândeşti imediat cum să procedezi. Îi aduni pe toţi cât mai mulţi şi cât mai mult timp împreună, încât să favorizezi transmiterea sau nu o faci? Ei, opţiunea autorităţilor centrale şi, în unele locuri, a autorităţilor locale a fost să o facem ca să fim populari. Eu cred că ăsta a fost principalul motiv alături de motivul poate cel mai important în această ţară, să facem bani. Astea au fost cele două motive care au generat lucrul ăsta. Care este consecinţa? (…) Eu, personal, cred că vom depăşi maximul, numărului de cazuri înregistrat în valul trei şi lucrul ăsta o să aibă nişte consecinţe posibil dramatice în două, zone. Prima este zona asistenţei medicale unde sunt premise să intrăm într-o zonă de criză (…) Cel de-al doilea lucru care mi se pare mie extrem de important şi grav prin consecinţe va fi trecerea şcolilor online”, a mai spus Alexandru Rafila.

Acesta a menţionat, răspunzând unei întrebări, că speră să nu se ajungă la peste 15.000 de cazuri pe zi în al doilea val al pandemiei, iar al patrulea val „este posibil să fie cel mai dificil” de până acum.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Sosoaca nu cred ca e de acord :))))

 2. E în față noastră Slovacia. Explicabil că ăia au niște Șoșoci la conducere. Ne obișnuisem ca la tot ce e negativ să ne batem pentru primul loc cu Bulgaria (vezi indicele de vaccinare – nu singurul exemplu).

  • Asta era acum o saptamana. Intre timp am depasit si Slovacia la rata de reproducere, si suntem pe primul loc in UE in acest moment.

 3. Rafila vorbeste mult, spune povesti frumoase, de adormit electoratul! 🙂
  Nici el, niciun alt pesedist, nu indeamna zi de zi si clar populatia la vaccinare, la purtarea mastii, la respectarea regulilor (care sunt valabile in majoritatea tarilor, nu doar in Romania) etc.
  Anul trecut, Ciolaku spunea smechereste ca nu poarta masca in parlament pentru ca are deviatie de sept, dar de fapt dadea exemplu populatiei cum sa te fofilezi.
  Si apoi pesedistii vin cu ipocrizie si dau vina pe altii pentru cresterea numarului de infectari…

  • Nu uita de propaganda PSD antimasca, antivaccin facuta pe bani grei de la buget cu ajutorul Sparanghelistei si a trupei de soc de la PSD sector 1 – Diamante.

 4. Sunt luate măsuri tardive fără nicio logică

 5. Eu cred că Rafila, că orice pesedist, minte de fiecare dată când deschide gura.

 6. Nu mai vorbiti atat, mesaje scurte, grafice pe toate mediile, harti colorate si luati masuri. Plus nevaccinati. Specialistii sunt invizibili, litoralul arata ca un balamuc, stateau oamenii mai dens decat puricii verzi pe trandafiri.

 7. Gratie fruntasilor PSD suntem pe locul întâi la tâlharii și hotii.

 8. Aștept cu încredere valul patru, suntem puțin în întârziere fiindcă ne-am vaccinat târziu și puțin.
  De Șoșoci nu știu ce să zic, dar constat că vaccinații mai ies în decor, iar nou-născuții vin nevaccinați, așa că oricât s-ar zdrobi guvernul – vorba unei clasice în viață -, procentul de imunizați tot pe la treizeci, treizeci și puțin se menține. La ATI nu mai sunt locuri decât dacă v-ați rezervat din timp, în schimb cimitirele au locuri suficiente. Asta chiar dacă la noi mortalitatea e trei, trei și la sută, în timp ce în alte țări e sub unu, poate chiar sub zero virgulă cinci. Asta spune mult despre eficiența sistemului nostru de sănătate: n-om fi având noi multe locuri la ATI, da’ cine ajunge acolo n-are de ce să se plângă. Sau, n-are cum să se plângă, eventual îl plâng rudele. Asta-i, sănătate bună tuturor!

 9. In Romania gradul de civilizatie este scazut.
  Romanii nu se simt bine dacă nu colcaie mii de indivizi pe plaja, daca nu colcaie pe la gratare, petreceri, suete… Normal ca se răspândește cu repeziciune virusul. În plus, gaseste organisme cu imunitate scazuta. Hrana nesănătoasa, mititeii, berica etc nu dau imunitate

 10. Deja stiu ca in octombrie, noiembrie o sa avem 15-20.000 de infectari.🤣🤣🤣

 11. De unde a mai scos-o și pe asta? Până acum, nu s-a adeverit nimic din ceea ce a presupus acest medic-politician….1000 de copii testați pozitiv după începerea școlii? Cine i-a testat? Ca , prin școli, nu prea au fost controale…Nici , măcar, acelea care se făceau odată, pentru depistarea celor cu păduchi…