G4Media.ro

Alexandru Rafila confirmă transmiterea intracomunitară a coronavirusului: ”Suntem în faza intracomunitară sporadică”

Alexandru Rafila confirmă transmiterea intracomunitară a coronavirusului: ”Suntem în faza intracomunitară sporadică”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a confirmat transmiterea intracomunitară a coronavirusului, anunțată sâmbătă dimineață de secretarul de stat Horaiu Moldovan.

”Suntem în faza intracomunitară sporadică, nu putem vorbi de o transmitere intensă, vorbim încă de un număr redus de cazuri”, a spus Rafila la Digi24.

”Trebuie să avem rapid o politică dedicată persoanelor vulnerabile, care să fie sprijinite în această perioada, ca să nu repetăm ce a fost în Italia. Un punct de vedere personal: trebuie să ne gandim serios să reusim să îi izolam la domiciliu să să avem grija de ei”, a mai spus Alexandru Rafila.

”Ca vârf al epidemiei am discutat de sfarșitul lunii aprilie, ca număr de cazuri noi care apar în fiecare zi”, a mai spus Rafila.

”Vine paștele, familia se strânge și sărbătorește. Trebuie să înțeleagă toată lumea că de data aceasta nu trebuie să mai sărbătorim împreună, pentru că altfel vom avea vârful la 7-15 zile distanță de Paște”, a mai spus Alexandru Rafila.

Foto: Alexandru Rafila (Salvați Copii România/ Marian Mocanu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Păi dacă 1 care este infectat, după ce se „vindecă” dacă intră în contact cu 1 care nu a fost infectat, acesta din urmă nu o să se infecteze indiferent?

 2. Parca ziceau astia ca nu are loc transmiterea comunitara?

  Ma rog, e statul roman.

  • la mom respectiv. Nu e normal? Cu toti astia care ies din izolare etc.

 3. Celălalt secretar de stat, Tătaru parcă-l cheamă a zis dimineaţa la Digi24 că nu avem deocamdată transmitere comunitară. Foarte bine că s-a interzis transmiterea informaţiilor la cetăţeni, mai mult ne ȋncurcă dacât ajută. Cu asemenea conducători care habar n-au ce se ȋntâmplă şi ce trebuie făcut este mai bine ca soarta noastră să fie lăsată ȋn mâinile noastre. Poate bine nu ne face, dar sigur ne face mult mai puţin rău decât autorităţile. Totul este să scăpăm de infectare, de formele mai grave şi mai ales ȋn perioada de vârf. Foarte bunele măsuri luate la timp, lăudate zilnic de ficusul de la Cotroceni constau de fapt ȋn improvizaţiile pe care le facem privind echipamentul de protecţie (măşti din cagule de schi cu mai multe straturi de hârtie igienică, mănuşi de sport subţiri spălate după fiecare utilizare), materialele de dezinfecţie (Domestos, Ace). Pentru că cei de la DSP nici n-au binevoit să răspundă la solicitările noastre, de parcă ȋn denumirea lor nu apar cuvintele “sănătate publică”.

  • Ar fi fost foarte util pentru toata lumea daca ati fi indicat unde sunt „specialistii” in situatii de urgenta pe timp de pandemie si cum putem sa beneficiem si noi de ei!Caci la noi nu avem,nu i-am crescut de mici cum au facut in Muntenegru,dar nu in China,Italia,Spania,Franta,UK ba chiar si in State!Ce simplu e sa te dai mare cu tastatura si mai ales sa nu ai nicio raspundere ca presedistii,Base sau Ponta!

  • Nu vă doresc să aveţi peste 70 de ani, la doi metri de uşa apartamentului Dvs. să fie uşa unui cabinet medical cu trei medici de familie unde se perindă zilnic zeci de pacienţi şi să nu se ia nicio măsură de protecţie. Medicii au reuşit să achiziţioneze materiale de dezinfecţie numai pentru cabinetele lor, casa scărilor şi curtea a rămas ȋn grija noastră. Este penibil ca ȋn asemenea situaţii disperate să se vorbească despre opţiunile politice presupuse !

 4. Asa graieste Guru presedintele Societatii Romane de Microbiologie. Societate sponzorizata gras de marile companii farmaceutice. La o mica cautare pe net am gasit pentru 2017 peste 100.000 de Euro sponsorizari. Curat murdar domnu Rafila!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.