G4Media.ro

Focuri de armă lângă Ambasada Ucrainei din Londra

Sursa foto: Captură ecran

Focuri de armă lângă Ambasada Ucrainei din Londra

UPDATE. Poliţia britanică a tras focuri de armă sâmbătă dimineaţa în faţa ambasadei Ucrainei de la Londra, după ce un şofer auto a lovit deliberat, de două ori, maşina ambasadorului, a anunţat reprezentanţa diplomatică, informează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

În jurul orelor locale 10:00 (09:00 GMT), „vehiculul oficial al ambasadorului Ucrainei în Marea Britanie a fost lovit deliberat în timp ce era parcat în faţa clădirii ambasadei Ucrainei”, a anunţat reprezentanţa diplomatică într-un comunicat.

„Poliţia a fost contactată imediat şi maşina suspectului a fost blocată. Cu toate acestea, în pofida acţiunilor poliţiei, atacatorul a lovit din nou maşina ambasadorului. Ca reacţie, poliţia a fost forţată să deschidă focul asupra maşinii atacatorului, care a fost arestat şi dus la secţia de poliţie”, adaugă reprezentanţa diplomatică.

Ambasada Ucrainei precizează că niciun angajat al său nu a fost rănit.

La rândul său, poliţia britanică a precizat că incidentul din faţa Ambasadei Ucrainei nu va fi anchetat ca fiind unul terorist.

Reprezentanți ai poliției au confirmat pentru Standard că forțele de ordine au răspuns la rândul lor cu foc, nu există victime, iar incidentul a fost declarat închis în jurul orei locale 14.40.

Potrivit Realitatea TV, în zona în care s-a consumat incidentul se află mai multe sedii diplomatice, printre care și Consulatul României, Ambasada Israelului și Ambasada Rusiei.

Episodul are loc cu o săptămână înainte turului doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina, unde se confruntă actualul președinte, Petro Poroșenk și Volodimir Zelenski.

Potrivit rezultatelor din primul tur, Poroșenko pornește cu șansa a doua.

Citiți și: Poroșenko și Zelenski, în turneu la Berlin și Paris înaintea turului doi al alegerilor din Ucraina

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu mai au loc spionii unii de altii in Londra, se împiedică unii de altii. Cica sunt 1 milion acolo.

  2. la ambasada Romaniei oricum nu este nimeni. Se pregatesc toti de nunta!