G4Media.ro

Alba Iulia/Eurodeputatul Hava, dezlănțuit la adresa fostului viceprimar Gabriel Pleșa: Nu m-aș…

Sursa foto: G4Media.ro

Alba Iulia/Eurodeputatul Hava, dezlănțuit la adresa fostului viceprimar Gabriel Pleșa: Nu m-aș fi așteptat niciodată ca cineva să trădeze. În general, în aceste stări mai tulburi, trădătorii sunt judecați sumar și executați

Disputa politică la nivelul municipiului Alba Iulia escaladează, după ce fostul viceprimar Gabriel Pleșa (candidatul USR PLUS la primărie) a reușit să-și mobilizeze electoratul la vot, stârnind îngrijorare în rândul liberalilor.

Când a ieșit de la secția de votare, eurodeputatul liberal Mircea Hava s-a arărat iritat de întrebările jurnaliștilor și a lansat un atac deschis la adresa lui Gabriel Pleșa.

„Nu m-aș fi așteptat niciodată ca cineva să trădeze. În general în aceste stări mai tulburi, trădătorii sunt judecați sumar și executați” a comentat Hava, citat de alba24. Întrebat de jurnaliști la cine se referă, el a răspuns: „La cel care a plecat de la noi și nu vreau să spun nume aici, cu toate că voi nu o să dați acest lucru, sunt sigur. Cine a trădat azi, trădează mâine, trădează în fiecare zi” a comentat Hava, conform Alba24.

Pe scurt, cum s-a ajuns la riscul ca PNL să piardă primăria Alba Iulia, după ce decenii întregi a controlat acest municipiu

Mircea Hava s-a aflat în fruntea municipiului Alba Iulia încă din 1992, ca viceprimar, apoi din 1996 ca primar.  În 2019, Mircea Hava a decis să renunțe la mandatul de primar, în favoarea unui mandat de eurodeputat.

În locul său în fruntea municipiului Alba Iulia a fost poziționat Voicu Paul, viceprimar PNL. Acesta este omul care l-a însoțit pe Hava timp de aproape 20 de  în cariera sa administrativă.

Hava a insistat în cadrul partidului ca Voicu Paul să devină candidatul formațiunii în cursa pentru Primăria Alba Iulia, la alegerile din 27 septembrie, deși existau studii și sondaje care îl poziționau în urma liberalului Gabriel Pleșa, cel de-al doilea viceprimar al PNL.

Decizia lui Hava în privința candidaturii lui Voicu Paul l-a determinat pe Gabriel Pleșa să demisioneze din funcția de viceprimar și să renunțe la calitatea sa de membru PNL. Pleșa s-a înscris în USR-PLUS, fiind desemnat din partea acestei Alianțe candidat oficial la Primăria Alba Iulia.

Conform informațiilor G4Media, liberalii din Alba sunt îngrijorați că au pierdut primăria municipiului Alba Iulia, în favoarea lui Gabriel Pleșa.

Sursa Foto: G4Media/Mircea Hava

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Aveai ocazia Hava sa îl ai candidat pe Plesa la PNL și ai preferat un obedient. Acum degeaba faci urat.

  2. Domnule Hava. Cred ca sosetele ,daca nu le schimbi,se input.Daca ai stat la primarie din 1996,nu inseamna ca ai stat de bun.Trebuie sa accepti schimbarea. Aprecierile tale sunt potrivite pentru un dictator. Se vede ca esti departe de a intelege democratia.