G4Media.ro

Al doilea apel PNRAS pentru școlile care vor să combată abandonul școlar…

Al doilea apel PNRAS pentru școlile care vor să combată abandonul școlar a fost lansat de Ministerul Educației. Înscrierile pentru câte 300.000 de euro se fac până pe 7 iunie 2023

A doua rundă prin care se acordă granturi școlilor care vor să combată abandonul școlar a fost lansată de Ministerul Educației – Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS) 2023. Înscrierile se fac până pe 7 iunie pentru, în total, 265 de milioane de euro. Unui proiect al unei școli i se pot aloca maximum 300.000 de euro, indiferent de numărul de elevi și ținând cont de mai mulți indicatori de vulnerabilitate. Ghidul solicitantului și documentele pentru școli – variantele finale se pot descărca de la finalul articolului, scrie Edupedu.

  • Citește mai jos și despre etapele primei runde PNRAS și articolele despre procedurile prin care peste 1.400 școli au primit bani pentru proiecte cu derulare din septembrie 2022.

„Prin intermediul acestui apel, unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru:

  • prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial
  • îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a
  • îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior”, transmite Ministerul Educației.

Edupedu.ro a scris în martie 2023 că unitățile de învățământ ar putea să primească granturi de până la 300.000 de euro, pentru reducerea abandonului școlar, potrivit Ghidului Solicitantului – Schema de Granturi (runda II), document pus în dezbatere publică de către Ministerul EducațieiDe menționat este că școlile selectate în prima rundă puteau beneficia de un grant de cel mult 200.000 euro, conform Ministerului Educației.

Alocarea financiară maximă pentru Schemei de Granturi PNRAS runda a II-a este de 265 de milioane de euro fără TVA. Acest lucru înseamnă că 883 de școli ar beneficia de un grant de 300.000 de euro. Amintim că 3.235 de unități de învățământ au fost identificate ca eligibile pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Dintre acestea, în prima rundă au fost selectate 1.409, ceea ce înseamnă că rămân peste 1.826 de școli care ar putea primi bani de până la 300.000 de euro, în runda 2.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...