G4Media.ro

Al cincilea mesaj RO-Alert în Roșia Montană pentru localnicii din preajma barajului…

Sursa foto: Google Maps

Al cincilea mesaj RO-Alert în Roșia Montană pentru localnicii din preajma barajului care nu vor să se evacueze/ Oamenilor li se cere imperativ să plece pentru că există pericolul ca barajul Tău Mare să cedeze

Autorităţile din judeţul Alba au emis, duminică după amiază, un nou mesaj Ro-Alert, al cincilea, prin care solicită localnicilor care au case în aval de barajul din Roia Montană şi care nu au evacuat încă zona să facă acest lucru.

„Atenţie! Locuitorilor din Roşia Montană, din proximitatea albiei pârâului Foies! În urma evaluării din teren s-a constatat că evacuarea preventivă este imperativ necesară pentru protejarea vieţii d-voastră! Există pericolul ca barajul Tău Mare să cedeze. Se recomandă evacuarea preventivă pentru 2-3 zile până nivelul apei din baraj ajunge la un risc acceptabil. Pentru autoevacuare se va lua legătură cu autorităţile prezente în loc. Roşia Montană, sau identificaţi un loc înalt în care să va deplasaţi în cel mai scurt timp, când se da ordinul de evacuare!”, este cel mai recent mesaj transmis de ISU Alba localnicilor din Roşia Montană, prin sistemul Ro-Alert.

Oficialii instituţiei au declarat că „este nevoie in schimb ca populaţia care nu a acceptat evacuarea pe parcursul primelor ore să înţeleagă importanţa acesteia”.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce avem: un baraj care va ceda din cauza fisurilor apărute, din cauza slabei gestionări.
    Niște oameni inconștienți care, vor fi loviți de aluviuni. E cert.
    Niște „autorități” puse pe jaf.
    Acum, întreb, oare ne îndreptăm spre un dezastru umanitar, cu victime?

  2. nu inteleg de ce trebuie sa se faca bienele cu forta! daca vor sa ramana…sa ramana…dar daca vor solicita ulterior ajutor…sa platesca toate costurile…asa mi se pare corect