G4Media.ro

Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe…

Sursa foto: © Galina Barskaya | Dreamstime.com

Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe frontul din Ucraina, susţine Kremlinul

Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la vot sâmbătă, „nu va putea să schimbe nimic” în ceea ce priveşte situaţia de pe front, a declarat joi Kremlinul, potrivit AFP, transmite Agerpres.

„Aceasta nu poate în niciun caz influenţa evoluţia situaţiei de pe fronturi. Nu va putea să schimbe nimic”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Armata rusă este în ofensivă de mai multe luni în diferite sectoare de pe linia frontului care se întinde pe aproximativ 1.000 km în estul şi sudul Ucrainei.

Epuizată de peste doi ani de confruntări, Ucraina se luptă să facă faţă unei armate ruse, care îi este superioară ca număr de trupe şi cantităţi de armament şi muniţii.

Forţele ucrainene duc lipsă de asemenea de sisteme de apărare antiaeriană pentru a proteja oraşele şi infrastructurile aşa-zis „esenţiale” de rachetele şi dronele explozive ruseşti.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat încă de la jumătatea lunii martie drept de o „importanţă critică” o decizie rapidă a Congresului american privind deblocarea ajutorului pentru ţara sa.

Adoptarea acestui pachet de ajutor care cuprinde aproximativ 61 miliarde de dolari în asistenţă militară şi economică este cerută de mai multe luni de preşedintele Joe Biden, care s-a declarat miercuri din nou „extrem de favorabil” deciziei de deblocare a acestuia.

Pachetul de ajutor a fost deja aprobat de Senatul majoritar democrat, dar rămâne blocat în Camera Reprezentanţilor, unde aleşii republicani care îl susţin pe Donald Trump pun piedici în adoptarea acestuia, cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Deci este clar ca sambata se va aproba ajutorul catre Ucraina, altfel nu avea rost acest comentariu din partea lui Peskov…

  2. Fara cel putin 1000 de tancuri si 100 de avioane bine echipate, evident ca nu se schimba nimic. Rusia poate sa tina un razboi de uzura la infinit. E drept ca in cativa ani va fi distrusa economic. Probabil asta e strategia americanilor.