G4Media.ro

Ajutor în alimente, vaccinuri și medicamente pentru afgani din partea Chinei /…

Sursa foto: UNICEF

Ajutor în alimente, vaccinuri și medicamente pentru afgani din partea Chinei / Bunurile în valoare de 31 de milioane de dolari sunt date ”pentru utilizarea de urgență de către poporul afgan”

China va furniza Afganistanului controlat de talibani produse în valoare de aproape 31 milioane de dolari, care constau în alimente, vaccinuri și medicamente, a declarat miercuri Ministerul de Externe al Chinei, citat de CNN.

Hua Chunyin, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, susține că decizia a fost anunțată în cadrul primei întâlniri a miniștrilor de externe din țările vecine ale Afganistanului și va fi „pentru utilizare de urgență a poporului afgan”. Ministrul chinez de externe Wang Yi a anunțat, de asemenea, că China va dona 3 milioane de doze de vaccin în Afganistan într-un primul lot, potrivit agenției de știri chineze Xinhua. Nu este clar când sunt programate administrarea vaccinurilor.

Vorbind în cadrul reuniunii miniștrilor de externe, Wang a mai spus că Statele Unite și aliații săi sunt mai obligați decât orice altă țară să ofere asistență economică și umanitară poporului afgan. Oficialul chinez a declarat că SUA ar trebui să „își asume responsabilitățile” în țară, contribuind la asigurarea dezvoltării și stabilității acesteia, în timp ce va trebui să „respecte suveranitatea și independența Afganistanului”, a raportat Xinhua.

Wang a cerut talibanilor să combată terorismul și să se unească cu grupurile etnice din țară. El a spus că vecinii regionali ai Afganistanului, care includ Pakistan, Iran, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan, ar trebui să coordoneze și să coopereze cu ei pentru a „construi o structură politică largă și incluzivă, să urmeze politici interne și externe moderate și prudente, să traseze o linie clară față de forțele teroriste”, potrivit Xinhua. China împarte o frontieră de 80 kilometri cu regiunea de vest a Chinei Xinjiang.

În urma unei întâlniri de înalt nivel între liderii talibani și ministrul de externe chinez la Tianjin în iulie, Wang a numit talibanii „o forță militară și politică importantă în Afganistan” și a declarat că vor juca „un rol important în pacea, reconcilierea și țara țării. procesul de reconstrucție”.

În schimb, talibanii au numit China „bun prieten” și s-au angajat să „nu permită niciodată teroriștilor să folosească teritoriul afgan pentru a se angaja în acte dăunătoare Chinei”, potrivit unei declarații a Ministerului de Externe chinez în cadrul întâlnirii.

Sursa foto: UNICEF

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu, nu e nimic stricat. Au calculat doar ca pretul de 31 de milioane e mult prea mic fata de ce pot sa castige de acolo.

  2. Nu confunda China cu Romania.