G4Media.ro

Agenția Națională de Integritate: Un fost poliţist din Constanţa nu poate justifica…

Agenția Națională de Integritate: Un fost poliţist din Constanţa nu poate justifica o avere de 141.000 de euro

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că un fost ofiţer de poliţie din Constanţa nu poate justifica suma de 141.000 de euro prin veniturile realizate, fiind sesizată în acest sens Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 562.220 lei (141.831 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ioan Mocanu, fost funcţionar public cu statut special (ofiţer de poliţie) în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice de către Ioan Mocanu.

De asemenea, ANI a constatat că un poliţist din Capitală s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Astfel, Cristinel Şerban, agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Sectorul 2 Poliţie, Secţia 9 Poliţie, a exercitat simultan, în perioadele 1 noiembrie 2016 – 1 aprilie 2018, respectiv 4 iunie 2018 – 14 ianuarie 2019, calitatea de funcţionar public cu statut special şi pe cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul a două societăţi comerciale, aflate în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile din fişa postului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. a tras tare la viata lui de politist. Pai doar nu era sa traiasca dintr-o pensie amarata la 50 de ani..sau 45 de ani… ca astia ies cand vrea muschiul lor

 2. Un modest angajat la stat, cu o modestă chenzină… a făcut și el 141.000 de euro în plus ca tot omul… Ce aveți cu prietenii interlopilor? Și oricum e subțire, adevărații polițiști au milioane de euro din chenzina modestă. Păi voi ce credeați, că traficul de droguri și de carne vie se face așa… de oricine și oricum? Afacerea e mare și are mulți angajați. Uitați-vă la Caracal!

  Un mare model pentru generații de oameni ai legii, domnul Sorin Ovidiu Vântu a spus-o foarte simplu: „Întăriți-vă statul, domnilor!”. Așa o să spună și ăsta. Pentru că numai într-un stat eșuat african este posibil așa ceva. Până și în China comunistă dacă te prinde cu așa ceva te condamnă la moarte. În Europa civilizată dacă nu justifici o asemenea sumă: 1. Ți se confiscă. 2. Dispari din profesia de polițist. 3. Vei avea nevoie de avocați care să te scape dintr-un proces stufos. În Românistan: e 100% legal.

  S-a confiscat ceva din averile acestor interlopi deghizați în polițiști?

 3. Numai unul?

 4. Numai în Constanța?

 5. Doar atât? Slab băiete! Alții s-au descurcat și se descurcă mult mai bine.

 6. Nu stiu de ce se leaga lumea de un om econom. A strans banut cu banut din salariu si a ajuns la averea pe care o are. Aaaaaa, voi nu puteti strange lunar bani, ca sa iesiti la 45 ani la pensie cu 141000 euro? Vorba aia, GHINION!

 7. o fi avand si o PENSIE SPECIALA?

 8. Doar pe asta l-ati gasit? Dar pe la Bucuresti, la fosta primarie de ex., nimic?

 9. O fi având și el o mătușă Tamara- precum Adrian Năstase!

 10. Asa platesti organul de represiune

 11. Ce se-tampla? omul, fost agent, nu ofiter, a pus si el deoparte ron cu ron, euro cu euro. a stat in soare si in ploaie, a pazit cetateanul si eventual cetatenele de cei cu ceafa groasa si tatuati de la malul marii. frumos. nu il invidiez. eu mi-am baut mica mea economie de lucrator prin occident. dar stiu ca sefu’ meu, sef de sef, nu avea in conturi o suta de mii de euro si mai era si dator gramada. Romania este in mod clar tara tuturor posibilitatilor din UE. ea si Bulgaria. acolo mai gasiti politisti foarte bogati, n-asa nene Iancule?

 12. e numai bun! pensionare, pensie speciala si reangajare la stat! cumulard !

 13. dragi tovarasi, regimul post comunist a albit prin anii 90 o gramada de averi ale politienilor. i-au gasit pe toti mostenitori, toti cu matusi tamara.

  inca un spor, inca o speciala la dorneanu… vine….