G4Media.ro

Agenția Națională de Integritate anunță că a făcut sesizare la Parchet împotriva…

Foto: Paul Precup, primarul din Mogoșoaia (Facebook)

Agenția Națională de Integritate anunță că a făcut sesizare la Parchet împotriva primarului PNL din Mogoșoaia / Este acuzat că și-a folosit funcția pentru favorizarea unor persoane la schimbarea regimului juridic al unor terenuri din Sectorul Zero / Demersul ar fi creat un avantaj patrimonial pentru fiul primarului

Agenția Națională de Integritate anunță, într-un comunicat, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către primarul din Mogoșoaia, Precup Paul Mihai Nicu (PNL), a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal. Potrivit ANI, în calitate de primar, a inițiat și semnat o serie de documente privind schimbarea regimului juridic, economic sau tehnic a unor parcele de teren din Sectorul Zero ce fac obiectul lucrărilor de utilitate publică denumite „Zona de dezvoltare a comunei Mogoșoaia, Județul Ilfov”, demers care a creat un avantaj patrimonial pentru fiul acestuia.

Primarul din Mogoșoaia este acuzat că a modificat ilegal regulamentul de funcționare al Consiliului Local pentru a-și oferi majoritatea de care are nevoie pentru a expropria și trece în proprietatea comunei câteva sute de hectare de teren arabil.

276 de persoane care dețin împreună nu mai puțin de 328 de hectare pe raza localității Mogoșoaia din județul Ilfov au fost notificați de Primărie la sfârșitul anului 2021 că vor fi expropriați.  Primăria intenționează să dezvolte pe terenurile lor „un proiect de planificare urbană de rejustare teritorială”. Cu alte cuvinte, vrea să construiască de la 0 un oraș, denumit „Sectorul 0”.

Hotărârea de Consiliu Local din adoptată la sfârșitul anului 2021 prin care Primăria Mogoșoaia a decis exproprierea a 328 de hectare, urmând ca proprietarii să fie despăgubiți cu 1,7 euro/ mp este ilegală, au acuzat consilierii USR. Aceștia invocă o lege care prevede că hotărârile care vizează patrimoniul trebuie luate cu majoritate calificată. Or, susțin aceștia, hotărârea a trecut cu doar 10 voturi din 15, iar pentru majoritate calificată ar fi avut nevoie de 11 voturi. În prezent, potrivit surselor G4media.ro, pe rolul mai multor instanțe de judecată sunt înregistrate peste 40 de dosare, procese deschise de proprietari primăriei din Mogoșoaia.

În urma unui proiect trecut prin Consiliul Local pe 14 decembrie 2021, Primăria Mogoșoaia a declanșat procedura „exproprierii pentru cauză de utilitate publică de interes local” a unui număr de de 328 de hectare. În baza acestei decizii i-a informat pe cei 276 de proprietari că vor fi expropriați cu 1,7 euro/mp.

În notificările trimise proprietarilor de către Primărie li s-a mai spus acestora că dacă nu sunt de acord cu suma de 1.7 euro/mp mai au o variantă și anume, dacă cedează de bunăvoie 39% din suprafață pe care o dețin, vor primi restul de 61% în altă parte a comunei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Acest distins primar este invitat la colegul lui de la Medias sa invete domnia sa cum se rezolva problema terenurilor fara implicatii judecatoresti.

  2. DNA, ANI, da’ prin Voluntari nu puteti trece?

  3. PNL=PSD=UDMR=AUR

    Singura speranță e USR

  4. daca se iau toata comunele din Romania, din jurul oraselor mari, cu siguranta se vor gasi multe odrasle de astea , impropietarite din frageda pruncie pe tot felul de metode mai mult sau mai putin legale … e nevoie doar de un pic de implicare jurnalistica si niste date de pe la cadastru …

    VOTATI PSDNLUDMR ca a dat pamantul la oameni ( ce e drepta altii decat cei care trebuia .. dar au dat .)

  5. A aflat și DNA …m-a Mir ca nu a aflat după prescriere…