G4Media.ro

Agenția Europeană pentru Medicamente discută cu producătorul vaccinului Sinopharm din China /…

Agenția Europeană pentru Medicamente discută cu producătorul vaccinului Sinopharm din China / Evaluarea vaccinului Sputnik V, în faza de inspecție a liniilor de producție din Rusia

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat, marți, că Agenția discută cu producătorul chinez al vaccinului Sinopharm și că speră să înceapă procedura de evaluare.

„Suntem în discuții cu o companie, care produce vaccinul Sinopharm, și sperăm să începem să evaluăm acest vaccin cât de repede posibil”, a spus Emer Cooke la o audiere în Comisia pentru mediu sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European.

Despre evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V, directorul executiv al EMA a spus că experții Agenției vor merge în inspecție la liniile de producție  din Rusia.

„Evaluăm vaccinul Sputnik V, am avut discuții cu firma producătoare (…) Vom organiza inspecții și sperăm că vom putea adăuga acest vaccin pe lista celor disponibile pentru populația europeană și că va fi autorizat”. a declarat Emer Cooke.

Ea a subliniat că autorizarea unui vaccin se face pe baza unor standarde de siguranță și eficacitate, de care se ține cont pentru toate vaccinurile, indiferent de compania producătoare.

Emer Cooke a spus că Agenția așteaptă date suplimentare pentru vaccinul Sputnik V din partea companiei producătoare, pe care o „încurajează” să trimită cât mai repede cu putință noile informații solicitate.

„Avem nevoie de toate vaccinurile sigure”, a repetat Emer Cooke.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Aduceti repede chinezaria si Sputnikul, sa nu se mai vaccineze nimeni !
    Cred ca nici un om intreg la minte nu se risca cu Sputnik ! Exista vreun alt vaccin in istorie inventat de rusi, care s-a impus pe piata ? Excluzand imitatiile dupa cele vestice din perioada razboiului rece.

  2. daca ai peste 30-35 de ani, stai linistit ca ai in tine vaccin rusesc

  3. Hai ca pana la urma, dupa ce UE a luat plasa de la Pfizer si AstraZeneca, se va intoare cu fata si spre est. Esential este sa fie vaccinata cat mai multa lume in mod rapid, ca sa puteam scapa de pandemie si probleme economice.

    • UE nu și-a luat plasă de la nimeni, ci a tratat problema superficial. A crezut că e suficient să contractezi și să aștepți. Toate țările care beneficiază de aprovizionare preferențială cu vaccin au investit direct în producție. Unei companii private nu-i poți cere să se încarce singură cu risc comercial de dimensiunea asta, așa că unde a preluat și statul parte din risc, firmele s-au mișcat mai repede. Asta e valabil și în state (quasi)-totalitare în care statul e în toate (Rusia, China) și în țări democratice care s-au mișcat din timp. SUA, UK, chiar și India, au avut colaborare strânsă cu producătorii și au furnizat și sprijin logistic și investiții directe. Ăsta e adevăratul motiv pentru care UE e la coada listei de priorități. Comisia a fost leneșă și nu a vrut să lucreze direct cu statele pe teritoriul cărora se desfășoară producția de vaccin sau să investească direct în producția de vaccin (cu oameni, echipamente și bani). Vaccinurile din China și Rusia sunt o problemă doar în măsura în care nu-s trecute prin procesul de autorizare corect. Dacă trec prin el, pot fi folosite și ele, dar nu le poți impune în multiple state independente, doar pentru că un Putin sau un Xi s-au hotărât să dea cu banul și să încerce vaccinul încă neauditat la nivelul cerințelor internaționale.