G4Media.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului preconizează să se exprime săptămâna viitoare cu privire…

Agenţia Europeană a Medicamentului preconizează să se exprime săptămâna viitoare cu privire la siguranţa vaccinului Johnson&Johnson

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) preconizează să se exprime săptămâna viitoare cu privire la siguranţa vaccinului împotriva covid-19 Janssen (Johnson & Johnson), a cărui utilizare a fost suspendată în Statele Unite şi Africa de Sud din cauza formării unor cheaguri de sânge la pacienţi vaccinaţi cu acest vaccin, relatează AFP, preluată de News.ro.

„EMA anchetează cu privire la toate cazurile semnalate şi va decide dacă este necesară o acţiune de reglementare”, a anunţat agenţia.

Agenția „prevede în prezent să publice o recomandare săptămâna viitoare”, anunţă EMA, care consideră în prezent că beneficiile vaccinării cu vaccinul Johnson & Johnson sunt mai importante decât riscurile.

Vaccinul Johnson & Johnson (J&J) este autorizat în Uniunea Eurpeană (UE) – sub numele Janssen -, însă nu a fost administrat încă pe teritoriul Uniunii.

Laboratorul a decis să amâne livrarea vaccinului său – care se administrează într-o doză unică – în UE, unde este al patrulea vaccin împoriva COVID-19 autortizat de către EMA, luna trecută.

„În timp ce examinarea este în curs, EMA este de părere că avantajele vaccinului (J&J) în prevenirea COVID-19 sunt mai importante decât riscurile efectelor secundare”, subliniază agenţia europeană de reglementare.

Sursa foto: site Johnson&Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.