G4Media.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului dă asigurări că ibuprofenul nu agravează efectele coronavirusului

sursa foto: Pixabay.com

Agenţia Europeană a Medicamentului dă asigurări că ibuprofenul nu agravează efectele coronavirusului

Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM) a declarat miercuri că nu există dovezi ştiinţifice care să ateste faptul că medicamentul antiinflamator ibuprofen agravează efectele coronavirusului, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un comunicat, agenţia a precizat că vrea să infirme astfel informaţiile incorecte care circulă pe reţelele de socializare.

„În prezent, nu există dovezi ştiinţifice care să stabilească o legătură între ibuprofen şi agravarea COVID-19”, a afirmat AEM, referindu-se la boala provocată de noul coronavirus.

„La începerea tratamentului pentru febră sau durere în cazul COVID-19, pacienţii şi cadrele medicale ar trebui să ia în considerare toate opţiunile de tratament disponibile”, inclusiv ibuprofen şi medicamente asociate, precum şi paracetamol, cel mai utilizat analgezic.

Farmaciile şi supermarketurile din Olanda au început limitarea vânzărilor de paracetamol din cauza penuriei apărute pe piaţa naţională după ce numeroşi olandezi şi-au făcut stocuri de medicamente în urma temerilor legate de pandemia de coronavirus.

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a avertizat, sâmbătă, că ibuprofenul poate agrava infecția cu coronavirus și a recomandat paracetamol în caz de febră. Detalii aici

Sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai sa-l amendeze pe ministrul francez pt. Fake!

    Asta coordonare între state și agenții europene. Ăștia chiar nu pot comunica coerent unii cu alții?