G4Media.ro

Ministrul francez al Sănătății avertizează că ibuprofenul poate agrava infecția cu coronavirus…

Ministrul francez al Sănătății avertizează că ibuprofenul poate agrava infecția cu coronavirus și recomandă paracetamol în caz de febră

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a avertizat, sâmbătă, că ibuprofenul poate agrava infecția cu coronavirus și a recomandat paracetamol în caz de febră, scrie Le Figaro.

Medicamentele antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon) „pot fi un factor de agravare a infecției” la bolnavii cu coronavirus, a scris Olivier Véran pe contul său de Twitter.

„În caz de febră, luați paracetamol. Dacă sunteți deja sub tratament cu antiinflamatoare sau dacă aveți îndoieli, cereți sfatul medicului”, a adăugat ministrul francez al Sănătății.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. inainte de a scrie un articol ar trebui sa verifici informatia pe internet aceasta informatie circula de ieri si n germania unde spune ca ministrul austriac a spus ceea ce vrei tu sa comunici . Ministrul austriac dezminte .Sunteti din cei care propagati informatii false

 2. Greșit verifica informația întâi aceeași prostie era în Germania decât că la iei se spune că ministrul austriac

 3. Cred ca tuica fiarta e mama antivirusilor.

 4. Ieri, am vazut marturia unui doctor asiatic, din Madrid, care s-a vindecat de coronavirus. Domnia sa a spus ca a fost tratat cu paracetamol, ibuprofen si ceva medicament care se foloseste ptr malarie, i-am uitat numele, dar e si la noi in farmacii.
  Tot el isi descrie si simptomele, pe zile. Va recomand sa-l urmariti pe dl acela, mai mult decat mass-media romaneasca.

  • Nu există nici un medicament anti malarie în farmaciile din România !

 5. Câțu știe de un medicament care te face sa te simti ca Batman… te vindeca de toate, dar e interzis la prim ministru 🙂
  Ce troli

 6. Pai Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, tocmai spunea ieri-alaltaieri ca in caz, citez, ”Tratamentul este simptomatic, medicație antipiretică adică care reduce febra, medicație antiinflamatorie, care reduce inflamația, Parasinus, ibuprofen…”
  Ce sa mai credem?
  Pe de alta parte, articolul din Le Figaro in care e citat ministrul francez e putin mai nuantat. Ministrul se refera la antiinflamatoare in general… eu cam asa am inteles din ce a spus omul ala si, de asemenea, ca el ar recomanda in caz de febra paracetamolul, dar daca cititi urmatorul paragraf va dati seama ca nici paracetamolul nu este foarte indicat.
  https://www.lefigaro.fr/flash-actu/coronavirus-la-prise-d-ibuprofene-pourrait-aggraver-l-infection-20200314

  • Tolontan știe medici buni, pe recomandare… vezi mai sus: libertatea

  • Ce inteleg eu din ultimul paragraf e ca nu sunt recomandate nici medicamentele care contin combinatia de paracetamol cu aspirina.
   Deci NU recomanda sa luam antiinflamtoare (mai ales pe baza de ibuprofen), nu e recomandata nici combinatia parcetamol cu aspirina. El recomanda tratarea febrei cu paracetamol simplu.

 7. Asta să creadă ei! Pentru o ușoară temperatură da, merge paracetamol si ibuprofen. Dar aici e vorba de infecție. INFECȚIE! Stie cineva ce e? Medicilor renumiți, unde sunteți? Ați auzit în viața voastră de infecție?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.