G4Media.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului aprobă ca vaccinul Pfizer să poată fi stocat…

Agenţia Europeană a Medicamentului aprobă ca vaccinul Pfizer să poată fi stocat la temperatura frigiderului timp de o lună, faţă de 5 zile în prezent

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat luni extinderea la 31 de zile a perioadei de stocare la temperatura frigiderului pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, faţă de 5 zile până în prezent, diminuând astfel eforturile logistice pentru distribuirea acestui ser în statele UE, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Schimbarea este valabilă numai pentru fiolele care nu au fost deschise. EMA precizează că face această recomandare privind stocarea acestui ser la temperaturi de 2-8 grade Celsius în urma evaluării studiului furnizat de Pfizer şi BioNTech privind stabilitatea vaccinului.

Autorităţile sanitare americane au aprobat în luna februarie stocarea şi transportul acestui vaccin la temperatura standard a frigiderului (de 2-8 grade Celsius) pentru o perioadă de cel mult două săptămâni. Anterior, acest vaccin trebuia stocat în congelatoare speciale la temperaturi între -80 şi -60 de grade Celsius.

Uniunea Europeană a contractat până în prezent 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech şi are în vederea contractarea a încă 1,8 miliarde de doze din acest vaccin.

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

 1. Stocat…trei ani in curte!
  Doar trebuie sa ai grija,cand scoti porcul din cocina…sa-i faci curat,sa nu de-a peste el!
  Multe precautii,oricum nu sant necesare,
  pentru ca nu se poate numi,vaccin!
  Cátá bataie de joc pentru ignoranti!
  Cine are ochi,pái…sa vadá,bá!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.