G4Media.ro

Africa de Sud cere Curții Internaționale de Justiție să intervină în legătură…

Sursa foto: JALAA MAREY / AFP

Africa de Sud cere Curții Internaționale de Justiție să intervină în legătură cu planurile Israelului de a lansa o ofensivă la Rafah

Guvernul Africii de Sud a cerut Curții Internaționale de Justiție să ia în considerare posibilitatea de a interveni în planurile Israelului de a lansa o ofensivă în Rafah, informează Sky News.

Benjamin Netanyahu a cerut armatei să elaboreze o propunere pentru a lupta împotriva a patru batalioane Hamas în oraș, unde se adăpostesc 1,4 milioane de persoane, care să includă evacuarea civililor.

Însă un număr tot mai mare de națiuni, inclusiv Marea Britanie și Germania, au avertizat împotriva acestei acțiuni, ministrul german de externe afirmând că palestinienii nu pot dispărea „în neant”.

Acum, Africa de Sud a cerut Curții Internaționale de Justiție să analizeze dacă decizia Israelului a necesitat ca instanța să își folosească puterea pentru a preveni o încălcare a drepturilor palestinienilor.

Luna trecută, CIJ a ordonat Israelului să ia toate măsurile care îi stau în putere pentru a împiedica trupele sale să comită genocid împotriva palestinienilor din Gaza, într-un caz intentat de Africa de Sud. Dar nu a dat curs solicitării Africii de Sud de a ordona oprirea operațiunilor militare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dar despre rusia, nu scoate o vorbă africa de sud

  2. Africa e ruptă-n gură de foame și terorism și le spune altora ce să facă. Uită că palestinienii au început în octombrie. Musulmanii sunt cam prea pupați în dos. Au un motiv pentru care aproape toate țările musulmane sunt de rahat cu sărăcie mare și educație proastă. Au cam devenit cancerul lumii.