G4Media.ro

Afaceristul Ioan Niculae poate fi eliberat condiționat din închisoare, a decis Judecătoria…

Foto: Ioan Niculae (InquamPhoto Octav Ganea)

Afaceristul Ioan Niculae poate fi eliberat condiționat din închisoare, a decis Judecătoria Medgidia. Sentința nu e definitivă

Judecătoria Medgidia a acceptat eliberarea condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae, la aproape trei luni după încarcerarea sa, potrivit deciziei pronunțate miercuri. Sentința judecătoriei nu e definitivă și poate fi atacată de procurori la tribunal.

Sentința judecătoriei Medgidia vine după ce Comisia Specială a Penitenciarului Rahova a dat undă verde pentru eliberarea condiționată.

Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat, după cum a explicat atunci avocatul acestuia, Adrian Georgescu, pentru G4Media.ro.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Reamintim că fostul ministru al  Justiției din guvernul Dăncilă, Ana Birchall, a fost schimbată în 2019 din funcție la presiunea aripii Dragnea din PSD tocmai pentru că propusese modificare Codului de Procedură penală astfel încât eliberarea condiționată să fie mai dificilă. În absența acelor modificări, regulile vechi i se aplică și lui Niculae.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Foto: Ioan Niculae (InquamPhotos / Octav Ganea)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Sigur așa se întâmplă și cu un amărât care nu are acces la avocați.
  Nerușinarea sistemului de justiție din România nu are limite. Dacă vreți dreptate o căutați în țara greșită.

  • Judecătorii sunt, după politicieni, cei mai corupți indivizi. De aceea au primit de la politicieni cele mai mari privilegii (salarii, pensii, etc.).

  • „Sigur așa se întâmplă și cu un amărât care nu are acces la avocați.”
   Te referi la amaratu’ de livache care tot cere si nu i se da si lui o liberare …?

 2. Cred ca aceasta judecatorie l-a elibertat si pe unu din fratii Becali la un moment dat…ne apucam de prostii si ne judecam la Medgidia….

  • Bai vere….in 600 de zile de detentie a scris 5 carti…Babaete ejnebun? Asta il bate pe Balzac la poponeatza….nu stiam ca romania are asa scriitori marcanti….Romania tara tuturor imposibilitatilor.

 3. PLATESTE populatia generala ! CU VARF SI INDESAT. SI PE INFRACTORI SI PE CEI CARE-I SCAPA !

 4. 3 luni din 5 ani. ma mir ca nu au acceptat si dupa 5 zile.

  • Judecătorii corupți i-au făcut chipurile o contopire a pedepselor și i-au luat în considerare că ar fi scris 5 cărți (o invenție pesedista de a elibera și mai repede clienții infractori). O bătaie de joc. Romania = stat mafiot, transpartinic.

 5. Judecatori de doi bani ! Pensii speciale si salarii babane, plus cate o spaga, ca sa-si ia vila la Monte Carlo. Pana nu se face curatenia in justita din Romania, ca in Polonia, nu va fi dreptate.

 6. Astia ne iau de prosti si spera ca ii vom vota in continuare pe cei care au adus justitia la gluma actuala