G4Media.ro

Aeroportul din Brașov, programat să se deschidă în 15 iunie 2023 /…

Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Aeroportul din Brașov, programat să se deschidă în 15 iunie 2023 / Președintele CJ Brașov: ”Procedura de zbor este finalizată”

Viitorul aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav este acum la faza de verificare a instalațiilor și a procedurilor de zbor și se fac ultimele retușuri privind semnalizarea pistei și confortul călătorilor, informează Agenția de presă Rador.

Este primul aeroport nou din România de după anul 1974 și este al treilea din punct de vedere al dimensiunii terminalului, după Aeroportul ”Henri Coandă” şi cel din Cluj – Napoca.

Pista are o lungime de peste 2.800 de metri și permite aterizarea și decolarea oricărui tip de avion, cu excepția lui A380, pentru care trebuie un terminal special și o pistă mai lungă.

”În prezent, finalizăm montarea echipamentelor de radionavigație, urmează ca, în săptămâna 12-19 să se zboare aceste echipamente de calibrare și să fie verificate din zbor cu un avion de calibrare care aparține Autorității Aeronautice Române. Procedura de zbor este finalizată. Procedura de zbor înseamnă modul în care avionul pornește de pe pistă și ajunge în rută și modul în care, din rută, ajunge din nou pe pistă. Vor fi zboruri, de asemenea, cu avionul de calibrare. Se vor certifica toate echipamentele care sunt pe aeroport și sunt montate. Calculele făcute cu ROMATSA și cu Autoritatea Aeronautică, până în prezent, se rezumă la data de 15 iunie”, susține președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Agențiile de turism încep să lanseze pachete turistice cu zboruri de pe Aeroportul Brașov. O primă agenție a pus în vânzare pachete turistice spre Antalya – Turcia, în sezonul de vară 2023, în perioada 17 iunie – 30 septembrie.

Totodată, reprezentanții companiei TAROM au anunțat că prima aeronavă comercială care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi una românească.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu mai e nevoie de autostrada Comarnic – Predeal.

  2. Unde sunt contractele cu companiile aeriene ?
    Acum un an și ceva când termenul pentru deschiderea aeroportului a fost toamna acestui an se spunea că trebuie semnate contractele cu cel puțin șase luni înainte de intrarea în vigoare.

    • De ce esti asa de carcotas? Contractele se analizeaza, se re-analizeaza, uneori se semneaza, termenele pentru inaugurare se „prorogheaza” si tot asa…