G4Media.ro

ADVERTORIAL Update Palas Campus, upgrade Iași: IULIUS a avansat cu lucrările până…

Sursa Foto: Iulius Mall

ADVERTORIAL Update Palas Campus, upgrade Iași: IULIUS a avansat cu lucrările până la etajul 4 din 6 pentru proiectul mixt de 120 milioane de euro

Lucrările la Palas Campus din Iași, cea mai amplă investiție dezvoltată în pandemie, de peste 120 de milioane de euro, realizată de grupul IULIUS, înaintează rapid. În prezent, se lucrează la structura celui de-al patrulea etaj din cele șase ale proiectului mixt, care combină spațiile de birouri premium, retailul de servicii și food&beverages cu parc și investiții de utilitate publică. Pentru proiectul în construcție, grupul IULIUS are deja un parteneriat cu Amazon, care va fi o prezență majoritară în Palas Campus, consolidând la Iași unul dintre cele mai puternice centre ale sale din Europa.

54.000 mp spații office premium și 6.000 mp de retail. Atât va livra pe piață Palas Campus, care are termen estimat de finalizare anul 2022. Conceput ca o extindere a Palas Iași, primul ansamblu mixed-use de regenerare urbană din România, inaugurat în 2012, noul proiect va duce la consolidarea polului regional de business din centrul orașului, care va ajunge la 130.000 mp.

Sursa Foto: Iulius Mall

„Am lansat lucrările în iulie 2020, în plină pandemie, și ne bucură faptul că am reușit să menținem ritmul propus. Avem pe șantier 400 de oameni care lucrează concomitent la ceea ce va fi una dintre cele mai mari clădiri de birouri din țară. Confirmăm, prin această nouă investiție, implicarea noastră pentru a stimula dezvoltarea Iașului, prin crearea de oportunități economice și de noi locuri de muncă. Numele ales, Campus, este sugestiv, pentru că ne dorim ca acesta să fie cu precădere locul de muncă al tinerilor. Absolvenții ar avea astfel șansa să schimbe campusul universitar cu cel de business, o preocupare firească în orice oraș care își dorește să rețină talentele. Palas Iași s-a impus drept centrul regional de afaceri, fiind sediul a numeroase companii românești și internaționale. Sunt convins că Iașul va fi și mai atrăgător pentru investitori, odată cu finalizarea Palas Campus, care poate fi o oportunitate și pentru dezvoltarea lor în regiune”, a spus Ionuț Pavel, Office Buildings Manager Palas Iași.

Palas Campus este, la fel ca Palas Iași, un proiect de regenerare urbană, care, prin amplasarea sa, este gândit să revitalizeze o zonă centrală insuficient valorificată – Sf. Andrei. Imobilul va avea o suprafață construită de peste 86.000 mp și va fi dezvoltat pe orizontală, cele șase corpuri, conectate între ele, având înălțimi diferite, dar nu mai mult de 6 etaje. În aproximativ opt luni s-a ajuns deja la etajul 4 la nivel de structură. De curând, a început și procesul de montare a panourilor de fațadă, ceea ce va pune și mai clar în evidență evoluția construcției în desfășurare.

Sursa Foto: Iulius Mall

Pilon de dezvoltare economică și oportunități investiționale

Campusul este un proiect mixt integrat, care va include atât spații de birouri clasa A, ce respectă standardele internaționale privind sustenabilitatea, cât și o componentă de retail, care să contribuie la confortul angajaților și locuitorilor din proximitate. Proiectul integrează un nou concept de food market, cu restaurante, cafenele și terase, servicii utile zilnic și o zonă dedicată producătorilor și antreprenorilor locali. „Palas Campus va fi un reper pentru piața office autohtonă, prin tehnologiile implementate, suprafețele generoase și adaptabile, de până la 10.000 mp pe un etaj, și prin conceptul de wellbeing. În același timp, va fi un proiect care să contribuie la calitatea vieții rezidenților, nu doar prin revitalizarea urbanistică a zonei, ci prin funcțiunile integrate, la care vor avea acces facil”, a adăugat Ionuț Pavel.

Sursa Foto: Iulius Mall

Palas Campus va susține planurile de dezvoltare ale companiilor prezente în Iași sau care își doresc să activeze în orașul universitar, fiind, totodată, un generator de locuri de muncă. În perioada construcției se estimează că vor fi create 1.700 de locuri de muncă, iar în perioada de operare, peste 5.000.

Se construiește o arteră nouă de circulație

Integrarea urbană a Palas Campus se va face prin lucrări importante de modernizare a infrastructurii rutiere, care presupun construirea unei noi artere de circulație și lărgirea altor cinci străzi adiacente, investiție de peste 1,62 milioane de euro.

Campusul va avea o parcare subterană cu două niveluri, cu o capacitate de 625 de locuri, rezultatul unei investiții de 33,3 milioane de euro, o facilitate accesibilă atât angajaților, cât și locuitorilor din zonă.

La fel ca în toate proiectele dezvoltate de IULIUS, natura este prezentă și în Campus, cu spații verzi de peste 4.500 mp – alei, piațete, spații de recreere accesibile publicului larg. Nu în ultimul rând, vor fi amenajate piste de ciclism cu o lungime de 650 de metri și spații pentru biciclete securizate, astfel încât Campusul să încurajeze mobilitatea cu mijloace alternative de transport. Cu același scop vor fi amenajate vestiare și dușuri, un avantaj pentru cei care aleg să îmbine deplasarea cu sportul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Dupa cum se vede in imagini, se construiesc magaoaiele alea de cladiri Palas in zona de case.
    Iar terenul pe care se constuieste este al primariei. Dascalu nu construieste nimic pe teren cumparat de el, proprietate, si doar pe terenuri publice, concesionate de la primari spagari – Nichita, Chirica etc. Nu spune nimeni, niciodata, cati bani incaseaza orasul de pe urma terenurilor puse la dispozitia Palas, ultracentral.
    Mai nou, smenurile astea imobiliare se largesc, a intrat si Romexpo si „hora” mafiotilor.

    • Aici e teren cumparat si comasat de el. Zona desi centrala arata ca o maghernita fiind plin de tot felul de asistati.

    • Ca locuitor al zonei, spre informarea ta, tot terenul a fost achizitionat de Dascălu cu preturi de la 500 pana la 3000 euro mp. Iar „magaoaiele” se construiesc pe locul unor case în majoritate vechi, insalubre și locuite de romi., o rușine pentru centrul Iasului. Ce era pe locul Palasului? Un teren viran, un ștrand infect și un vechi cămin de bătrâni reconstruit de Dascălu în Bucium. În loc sa spunem mulțumesc ca cineva, pe banii lui, schimba fata orașului în bine și creează mii de locuri de munca, suntem Gică contra.

    • S-au activat postacii lui Dascalu, andrei si Trayan. 🙂
      Siktir!

    • „Sictir” este argumentul celor ca tine, care fac afirmații dovedite neadevărate. La fel ca și afirmația ca as fi un postav. Ai vreo dovada în acest sens? Niciuna, te asigur.

    • Pentru postacii lui Dascalu:
      1. Terenul (2500 mp) pe care se constuieste acum a fost obtinut prin schimb cu primaria. Dascalu a cumparat proprietati in alte parti si a facut comasari si schimburi cu primaria lui Chirica. Oare oricine poate face schimburi de terenuri cu primaria si sa ia teren la „kilometrul zero” fara licitatie?
      2. Iulius si Palas sunt construite pe terenuri publice, ultracentral, acordate fara licitatie lui Dascalu. Zeci de hectare date moca.
      Dascalu avea in anii ’90 un magazin de pantofi de 20 mp si, deodata, l-a lovit geniul imobiliar.
      a) A luat cantina studenteasca „Tudor Vladimirescu” chipurile sa o modernizeze, dar i-a iesit mall si mall a ramas, iar cantina nu a mai existat niciodata in campus. Nu s-a sesizat nimeni, hotul e negustor cinstit.
      b) Palas e construit peste fostul strand al orasului, initial o oaza de verdeata, cu bazine de inot, copaci si terenuri de sport. A fost lasat special de primarie sa se degradeze , pentru ca apoi nataraii sa spuna ca era „teren viran, strand infect” etc. Normal, si batranii au fost alungati din caminul aflat in zona, iar caminul demolat. Probabil ca si batranii erau o rusine pentru centrul orasului, vorba lui Trayan. Iar acum verdeata la Palas inseamna gazon si cativa pomi ghebosi printre betoane.
      Intrebarea e ce castiga iesenii din combinatia asta, ca terenul e al lor? Profitul merge la Dascalu, parandaratul la mafiotii din fruntea orasului, iar iesenii se aleg doar cu poluare, praf si cozi in trafic in centrul orasului. Plus un loc unde sa-si toace banii.
      Astea-s afirmatii dovedite si adevarate! 😛

  2. sunteti ziar serios ce cauta reclama de la astia taman acum cand se face acest megarapt Romexpo

  3. Construiți bă dă vă n moș peleu că și alții au construit în urma voastră, că până acum doar s a distrus. 30 de ani de așa zis capitalism și demo krație au trecut, vrem și prosperitate

  4. Ca locuitor al zonei, spre informarea ta, tot terenul a fost cumpărat de Dascălu cu preturi de pana la 3000 euro mp. Iar „magaoiale” se construiesc pe teren ocupat în majoritate de case insalubre, vechi, locuite multe de romi. Ce a fost pe locul actualului Palas? Un teren viran, un ștrand infect și un cămin de bătrâni vechi reconstruit de Dascălu în Bucium. Dar trebuie sa existe și acești Gică contra…

  5. În perioada construcției se estimează că vor fi create 1.700 de locuri de muncă, iar în perioada de operare, peste 5.000.Campusul va avea o parcare subterană cu două niveluri, cu o capacitate de 625 de locuri.
    Da cu virgula aici.

    • E clar ca sunt prea putine locuri de parcare, dar a primit aprobare de la primarie asa, spaga e sfanta. La celelalte malluri ale lui Dascalu (Iulius si Palas) e la fel: putine locuri de parcare, masini parcate pe toate strazile din jur. Si strazile din zona sunt mult subdimensionate pentru traficul atras, sunt coloane de masini de dimineata pana seara in zona. Bataie de joc!

  6. Îmi place argumentul ăsta cu maghernițele, foarte Ceaușescu demolări style, de parcă nu au ajuns în halul ăsta pentru că administrația orașului fie nu le-a băgat în seamă, fie le-a lăsat să ajungă așa. Așa că ridicăm niște coloși de sticlă între maghernițe, micul Bombay style. Bravo, ai stil!

  7. A+B, tot e adevarat, inafara de primul punct. Din ce-am aflat eu, fostii proprietari au primit cel mai mult 2660 euro/mp. Nici vorba, aici, de schimb de terenuri.