G4Media.ro

ADVERTORIAL Programul de Guvernare PNL: Peste 560.000 de noi locuri de muncă…

ADVERTORIAL Programul de Guvernare PNL: Peste 560.000 de noi locuri de muncă mai bine plătite. Cu cât cresc pensiile și salariul mediu net

Toate economiile europene sunt afectate de criza generată de pandemia de COVID-19. Guvernul PNL speră într-o revenire rapidă a economiei, iar măsurile de sprijin oferite pieței muncii încep să se resimtă. De asemenea, Guvernul Orban vine cu un nou plan de măsuri pentru perioada 2020-2024 care va minimiza efectele negative ale crizei asupra bunăstării tuturor românilor.

Totodată, Guvernul PNL va implementa un nou model de dezvoltare economică, bazat pe investiții, inovare și competitivitate, în opoziție cu vechea politică pusă în practică de PSD, care are la bază taxarea și redistribuirea sărăciei. Sub PSD, orice creștere de venituri a fost spulberată de creșterile de prețuri: România a avut cea mai mare inflație din UE (5,4 % în mai-iunie 2018).

Politica PNL prioritizează investițiile și folosește fondurile europene. Investițiile în spitale, școli, transport public cresc direct nivelul de trai, iar investițiile în infrastructură duc la creșterea competitivității companiilor românești, atrag noi investiții private. Creșterea economică este sănătoasă, inflația scăzută, așadar creșterile de venituri sunt reale, salariile, pensiile, alocațiile își păstrează puterea de cumpărare.

Aceste lucruri sunt posibile, la fel cum Guvernul PNL în mai puțin de un an a reușit să deblocheze proiecte, să plătească datoriile statului către firme private și către furnizori, să returneze TVA și să achite concedii medicale restante. Într-un an de criză, Guvernul PNL a finalizat mai mulți kilometri de autostradă decât guvernele PSD în trei ani de guvernare într-un context economic global prielnic.

Liberalii au deschis șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești și au accelerat lucrările pe toate celelalte șantiere. Autostrada Transilvaniei a prins contur după ce, în trei ani, guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă au lucrat efectiv doar pe două din cele 10 loturi. De asemenea, cele trei spitalele regionale, proiecte ratate de PSD (care promisese 8 spitale regionale și un spital metropolitan până în 2020) vor fi finalizate până în 2024.

„Pe 6 decembrie toți suntem puși în fața unei alegeri decisive. Mergem mai departe și punem în practică programul de dezvoltare a României sau nu. Asta este dilema. Atât de simplă sau atât de importantă. Categorică, dar în același timp istorică. Este un apel național pentru o cauză națională”, a declarat premierul și președintele PNL Ludovic Orban.

În noul program de guvernare, executivul liberal își propune să realizeze cea mai mare creșterea economică din UE în următorii 4 ani: ritm de creștere de peste 6% în 2024, majorarea PIB-ul României cu peste 450 miliarde lei, până la peste 1.500 miliarde lei la finalul lui 2024, iar PIB-ul/ locuitor în România va depăşi 85% din media UE27 la finalul anului 2024.

Peste 560.000 noi locuri de muncă mai bine plătite în economie

„Guvernul liberal va realiza cele mai mari investiții din ultimii 30 de ani, cu fonduri europene în valoare de 80 miliarde de Euro, care vor accelera creșterea economică a României și vor susține dezvoltarea economiei private care va crea peste 560.000 de noi locuri de muncă mai bine plătite până în 2024.

Spre deosebire de PSD care a irosit anii de creștere economică pentru pomeni sociale populiste, care au fost făcute scrum prin creșterea prețurilor și a taxelor, modelul liberal de dezvoltare economică va duce la creșterea puterii de cumpărare a tuturor veniturilor salariale din România în condițiile unei inflații scăzute de cca. 2% și fără majorări de taxe și impozite”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Salariul mediu net va ajunge la 1.000 de euro, iar pensiiile vor creşte cu 46% până în 2024

Totodată, liberalii au în plan creșterea salariului mediu net cu aproape 50% față de nivelul din 2020, acesta urmând să ajungă la cca. 1.000 Euro/lună în 2024.

„Un alt argument pentru creșterea salariului mediu net până la 1000 Euro pe lună până în 2024 este ceea ce am reușit în acest an de criză prin măsurile adoptate de Guvernul PNL. Câștigurile salariale ale românilor au crescut cu 7,8% în luna septembrie din acest an de criză față de perioada de creștere economică din 2019, pe care PSD a reușit să o facă praf, lăsând vistieria României goală și cu datorii uriașe”, a mai spus șeful cancelariei premierului.

De asemenea, valoarea punctului de pensie va fi majorat cu 46% până în 2024 față de 2019, de la 1.265 lei în 2019 la 1.840 lei în 2024. Pensia medie anuală va crește cu cca 536 lei, până la aproape 2.000 lei în 2024 față de nivelul din 2020.

„Vă solicit să vă puneți încrederea în dezvoltarea României, prin participarea masivă la vot. Votul dumneavoastră în PNL este un vot pentru viitor sigur, pentru acțiune. Fiecare vot contează, reprezintă un mesaj. Avem nevoie de votul dumneavoastră, dar avem nevoie mai ales de puterea dumneavoastră, de credința dumneavoastră, de inteligența, entuziasmul și puterea de muncă pe care o aveți pentru a pune toți împreună acest plan de dezvoltare de care România are atâta nevoie. Și sunt convins că împreună vom reuși”, a mai declarat Ludovic Orban.

Notă: Articol susținut de Partidul Național Liberal

Sursa Foto: Gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. De un an si ceva, nu va legati de pensiile militare speciale si de serviciu, nici de cei 1.5 mil de bugetari, nici de cumulul pensie speciala si salariu la stat, de salariile urase ale bugetarimii etc

  Pandemia: am avut cel mai crunt lockdown dintre toate tarile lumii, noi si chinezii !
  Vedem ce se intampla in spitale … genocid!

  Si aveti tupeu sa veniti dupa voturi ?

  • Daaa, sigur, mafia PRO-USL-PSD e rușinoasă nu are deloc ”tupeu sa vina dupa voturi”. Dacă ăștia nu s-au ”legat de pensiile speciale”, înseamnă că nu merită să fie votați, merită securiștii care le-au ”băgat”, după logica de troll.

 2. Ăștia mint mai dihai ca frații useliști!

  • EI sunt Usl ,si au fost si alianta DA si au fost si Cdr,pe scurt s-au curvasarit cu cine au apucat numa’ sa fie la ciolan . Acum vor fi si cu Usr si dup-aia sper sa ia o pauza lunga de la guvernare ca ne-am cam saturat de „performantele” lor.

  • Da, da, să ”revenim” la ”performantele” mafiei PRO-USL-PSD care ” numa’ sa fie la ciolan” n-a vrut niciodată, că postacii”apolitici” securiști „ne-am cam saturat”.

 3. In discursul politic orice e posibil si de fapt #nimic.
  Cu cine sa faceti treaba? Tot cu ai vostri care nu muncesc pentru salariu ci pentru a avea si ei un job (nu conteaza performanta)

 4. interesant.. si te mai intrebi de ce PSD=PNL=Aceeasimizerie…
  dragi govarasi!! nu v-ati prins nici acum ca nu poti sa maresti o medie „marind media” ? … ce sa vezi putinele.. aveti UN SINGUR mod de a creste „media salariala”,crescand pomenile(pardon salariul minim) din pix, ca oricum nu il dati de la voi, trebuie sa il dea altcineva.. in rest, la cresterea salariilor care se situeaza deja in jurul mediei, nu aveti nici un aport, la fel si la cele peste medie..
  PS: aici faceam abstractie de pomenile date bugetarilor, ca pe alea le-au dat toate partidele… ca doar ei au drepturi, prostimea are doar dreptul de a da statului bani prin taxe/impozite/”contributii la fonduri”..etc..

  • PNL = PSD, cu variantele ”blat”, ”aceeași mizerie”, ”n-ai cu cine”, ”nu vrem răul cel mic”, ”mi-e silă de toți” etc e punctajul trollilor de la mafia PRO-USL-PSD la care numai ”idioții utili” pot pune botul.

 5. Cu autostrazile alea desenate pe harta de pe vremea cand era Orban ministrul transporturilor in timpul Pdl nu ii mai cred,dar cu pensiile da,pai daca gestioneaza pandemia tot asa vor mai ramane la vara doar „pensionarii speciali” si la aia chiar trebuie sa le cresti pensiile.

  • Lasă că postacii mafiei PRO-USL-PSD ”ii mai cred cu autostrazile alea desenate pe harta de pe vremea cand era” șobolanul mustăcios cu programul din scoarță-n scoarță, nu? Că ”dacă gestionau pandemia” nomencalturiștii interlopi de la mafia PCR-FSN-PSD cum au ”gestionat” România în ultimii 70 de ani, nici măcar ”„pensionarii speciali” pe care i-au făcut securiștii nu mai ”ramaneau la vara”.

 6. Marsh ma, la g0noi cu voi !!!

  • Mai sunt câteva zile, tomberoanele sunt pregătite pentru ciolacii, voiculeștii și pontacii din mafia PSD-USL_PRO.

 7. La promisiuni, strategii, „programe” – înainte. La execuție – ioc! bateți pasul pe loc.

  • Da, da, da la ”execuție” stau bine securiștii din mafia PCR-FSN-PSD. Se vede ”pasul” cu ”strategii, „programe” cu tot, de 30 de ani. Din decembrie 1989, de când au început ”execuția”/

  • Da, da, neurecheatule @BaD@. Lasă jocurile ieftine de cuvinte, PeNaLule, și investește-ți timpul să scrii comentarii care aduc plus-valoare și soluții. Si mai ușor cu mafiile PCR-FSN-PSD si PRO-USL-PSD în gură și în tastatură că vă înecați!

 8. Programul electoral penele se poate sumariza în cateva cuvinte: gogosi simple, gogosi cu ciocolata, gogosi cu rahat.

 9. Sper sa luat 10% la alegeri penelistilor

 10. Penele ii aceasi mizerie ca pesede. Peneleu ii acum o adunatura de mafioti din PDL, PSD, ALDE si ProRomania, multi si-au castigat actualele mandate prin minciunile lui Dragnea. Acum vin iar cu minciuni, cu manipulari si alte mizeri pentru a nu pierde ciolanul. Cu directori de spitale veniti de la pompe funebre, consilieri veniti de la spalatorii auto si tot felul de nepotei, nepoate si sugatoare de madular, toti pe functii publice bine platite. Nu i mai votati, nu mai votati slugile mafiei. Succes USR+

 11. Cand voi ati tinut tara asta pentru 1.5 mil de bugetari si pt 500.000 de pensionari speciali militari (pensii de serviciu), cum sa veniti cu tupeu sa va dam votul ?!

  Sa va voteze acei 2 mil de romani care au interes strict sa mentineti acest stat falimentar ! Bugetarii si pensionarii militari! Pentru ei ati guvernat de 30 de ani! Asta-i romania, o tara bagata in faliment pt 2 mil de indivizi care traiesc in huzur si fara munca si grija zilei de maine!

  Hai sictir!

 12. Intre cei angajati se va numara si acel Ionuț Cengher (cazul Ovidiu Ianculescu SGA Mureș) intre timp demis supa scandal? Ca doar nu o ramane fara slujbulita! Sau deja a fost plasat altundeva?

 13. Iar ne „fericeste” PNL cu un „viitor” maret in „noul” Program de guvernare, asta e al 3-lea intr-un AN de zile, un nou Program de guvernare 2021-2024, Program maret cu 340 de PAGINI de „fericire”, adica de minciuni!!(fierbe Dragnea la Rahova, Programul maret al PSDragnea din 2016 a avut „decat” 188 de Pagini de minciuni!!)!
  Gasiti Programul PNL si fiti „fericiti”!!!
  Cred ca daca PNLeii veneau cu un Program de guvernare cu 20 de PAGINI si DEMONSTRAU cu Calcule ca Obiectivele alea POT fi indeplinite, PNL mai avea vreo sansa…
  Nu prea-i mai crede nimeni, mai ales dupa cate matrapazlacuri au facut intr-un AN de zile, in special TRASEISMUL agresiv de la PSD la PNL si mai ales NUMIRILE scadaloase, aproape zilnice, in Functii inalte a tot soiul de scursuri politice, cu CVuri indoielnice, clientela analfabeta incompetenta de partid, pusa in cele mai bine platite si rasplatite functii, fix ca PSDragnea!!!
  Cum sa te creada Romanii, Orbane, cu alea 340 de Pagini din Programul de guvernare 2021-2024, cand voi, PNLeii ati facut fix NIMIC din minciunile promise in Programul PNL de guvernare din Octombrie 2019(cand a fost Investit Guv Orban 1, dupa caderea guv Dancila!) si din al 2-lea Program de guvernare PNL din Februarie 2020, ala de la Investirea Guv Orban 2(dupa motiunea de cenzura depusa de PSD!), NIMIC precum PSDragnea!
  Macar atat puteati invata din „experienta” PSDragnea: NU mai tine cu Sute de Pagini de promisiuni mincinoase!
  Luati programul de guvernare al PNL, are 340 de pagini(!!!??), e IMPOSIBIL sa FACA jumate din minciunile alea!
  In plus, toate promisunile se bazeaza pe un viitor ‘luminos”, cu o Economie care va dudui mai ceva ca-n vremea Vioricai Dancila!
  Asta in timp ce toate Institutiile internationale avertizeaza Statele lumii sa chibzuiasca Cheltuielile Anul viitor(la intocmirea Bugetelor Anuale!), mai ales ca nimeni nu stie cum va evolua pandemia…
  Cat despre cele 80 de Milairde de Euro alocate Romaniei pe HARTIILE de la Brussels(!), de care se leaga toate promisiunile PNL, spun atat: Ieri, 1 Decembrie 2020, G4media a scris:
  „Cum să îngropi în birocrație 1 Miliard de Euro.
  Povestea românească a ajutorului de stat pentru firmele care au avut de suferit de pe urma epidemiei de coronavirus.
  Autoritățile din România NU au reușit să gestioneze în timpul convenit cu Comisia Europeană ajutorul de stat de aproape 1 Miliard de euro destinat firmelor care au avut de suferit de pe urma epidemiei de coronavirus.
  Timp de mai multe luni, pe parcursul cărora s-au înregistrat mai multe episoade de o birocrație dusă la extrem și maximă incoerență în comunicare, autoritățile s-au pierdut în modificări succesive, uneori chiar contradictorii, ale documentelor, spre disperarea beneficiarilor și a consultanților.
  Termenul de semnare a contractelor de finanțare prin care firmele mici și mijlocii din România care doresc granturi pentru investiții, de câte 50.000-200.000 de euro, a fost inițial 31 decembrie.
  După mai multe Ordonanțe de urgență care generează diferențe majore între ele, mai multe hotărâri și o lege, autoritățile române au decis că timpul NU este suficient și au cerut Comisiei Europene PRELUNGIREA schemei de ajutor de stat DE LA 31 decembrie 2020 PANA pe 31 iunie 2021.”

  Pai, Orbane, daca voi NU sunteti in stare sa gestionati din punct de vedere al BIROCRATIEI(doar atat a fost!) un amarat de Program de ajutor de stat pentru IMMuri, CUM sa credem ca veti GESTIONA Proiecte de DEZVOLTARE a Romaniei in valoare de 80 de Miliarde de Euro, proiecte care vor avea Termene si vor fi EVALUATE de EXPERTII de la Brussels??!!

 14. Uite de aia eu votez PSD, Nu spun nimic de pensiile speciale și restructurarea aparatului de stat, nimic de cumulul pensiei nesimtite de la stat cu salariul nesimțit tot de la stat , de eradicarea corupției nimic , de eradicarea evaziunii fiscale nimic , de locuri de muncă în mediul rural sau in agricultură care este plină de evaziune fiscală și muncă la negru, de confiscarea averilor nedovedite de aducerea salariului minim și alocației la nivel de UE etc , astea masuri de guvernare nu baliverne .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.