G4Media.ro

ADVERTORIAL Liviu Negoiță: Personalitatea domnului președinte Traian Băsescu a contat foarte mult…

ADVERTORIAL Liviu Negoiță: Personalitatea domnului președinte Traian Băsescu a contat foarte mult în revenirea mea în PMP

Fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoiță, este candidat pe listele PMP pentru Camera Deputaților.

Ați revenit în politică într-un moment în care România are, mai mult ca oricând, nevoie de oameni politici cu experiență. De ce ați făcut acest pas și în ce fel s-a schimbat clasa politică?

Liviu Negoiță: Am dorit să revin mai cu seamă că am o vârstă la care în occident, în țările civilizate, de acolo începe politica mare. Experiența acumulată, dorința de a folosi această experiență în a face bine în politică m-a determinat să revin. Și a mai fost ceva.

A existat la un moment dat o furie a promovării tinerilor în politică, cu orice chip, în paralel cu repudierea celor aflați la vârste de 45-50 de ani, pe motiv de uzură. Astăzi constatăm că România are cea mai acută criză de oameni politici serioși, oameni de stat cu greutate care să inspire încredere atunci când dețin funcții de demnitate publică.

Actuala clasă politică mi se pare că a involuat. Avem o clasă politică imatură, joacă la mize mici și oferă o impresie dezolantă românilor, în general.

De ce Partidul Mișcarea Populară? Ați avut două mandate de primar și ați fost, de asemenea, deputat în două legislaturi. Cu alte cuvinte, ați avut timp suficient pentru a rezolva tot felul de probleme, administrative sau politice.

Liviu Negoiță: Am dorit să revin în PMP pentru că este un partid de dreapta, în care activează oameni valoroși. Personalitatea dl președinte Traian Băsescu a contat foarte mult în revenirea mea în PMP.
Este un partid în care nu vii la masa pusă, este foarte mult de construit, de mișcat, de făcut. Și mie îmi place să mișc lucrurile.

Cum apreciați că au gestionat criza sanitară și economică autoritățile de la noi față de alte state europene? Putea fi evitată această carantină, parțială, în țara noastră?

Liviu Negoiță: Din punct de vedere economic, Guvernul ar trebui să fie mai atent la problemele agenților economici în această perioadă marcată de pandemie. Guvernul trebuie să-i sprijine pe antreprenorii aflați în dificultate pentru că de la ei se alimentează bugetul de stat. La antreprenori sunt locurile de muncă.

Cred că autoritățile au dat dovadă de lipsa de discernământ în impunerea masurilor necesare controlării pandemiei. De exemplu, dacă ne referim la decizia de închidere a piețelor, nu poți să dispui închiderea acestora și să lași marile marketuri deschise.

Românii au perceput pe bună dreptate măsura Guvernului ca fiind una discriminatorie, îndreptată împotriva producătorilor autohtoni. Acest lucru este de neacceptat.
PMP a luat poziție împotriva unei astfel de măsuri. Piețele trebuie sa funcționeze cu respectarea masurilor igienico- sanitare.

Recent, ați făcut referire și la alte probleme asupra cărora trebuie să ne îndreptăm atenția, dincolo de criza sanitară și economică în care ne aflăm. Și anume, poluarea. E nevoie de schimbarea legislației în vigoare în acest moment?

Liviu Negoiță: Categoric da, este nevoie de schimbarea legislației care reglementează poluarea.
Poluarea din România, sub toate aspectele sale, fie că vorbim de poluare industrială cauzată de agenți economici iresponsabili, fie că vorbim de poluarea produsă de unii cetățeni prin aruncarea gunoaielor la întâmplare, este o dovadă a lipsei de cultură și civilizație, o abandonare a țării pe care declarăm că o iubim, pradă a indiferenței și a degradării.

Adăugați aici și defrișarea criminală a pădurilor și avem tabloul complet al dezastrului în care ne complacem.
Trebuie să impunem în legislație sancțiuni mult mai dure pentru poluatori, mergând până la închiderea de îndată a celor care poluează.

În România trăim un paradox, suntem undeva în coada Europei dpdv economic, dar la poluare suntem pe primele locuri. Producem puțin și ne mai și otrăvim populația, fără ca autoritățile să dea dovadă de fermitate în stoparea acestui fenomen.

În București, bunaoară respiram aerul cel mai populat din Europa, copiii noștri respiră PM10 dimineața, la prânz și seara și autoritățile nu mișcă un deget. Astea este o crimă.

Care ar trebui să fie, prioritățile imediate viitorului legislativ?

Liviu Negoiță: O altă prioritate legislativă – Interzicerea cu desăvârșire a defrișării pădurilor de pe teritoriul național. Ca națiune va trebui sa ne asumăm o astfel de măsură. Ce s-a întâmplat în România în ultim 30 de ani cu pădurile noastre este o altă crimă monstruoasă.

Altă prioritate legislativă, să fie obligat prin lege Guvernul României să aloce fonduri pentru școlarizarea tuturor copiilor săraci din familii defavorizate și astfel sa eliminăm abandonul școlar și analfabetismul.

Creierele sunt cea mai importantă resursă a unei națiuni și noi o irosim.

În Romania sunt 270.000 de copii care se află în situația de abandon școlar și guvernul nu face nimic în a-i scoate din întuneric. Pierdem creiere, pierdem forță de muncă și o să avem subdezvoltare, infracționalitate și tot ce decurge dintr-o astfel de situație.

Dl Negoiță, al doilea mandat de primar l-ați obținut cu votul a aproape 80% dintre alegători, după ce, în primul mandat, ați reușit să schimbați la față sectorul pe care l-ați condus. Anul acesta însă, la locale, am văzut prezența a fost puțin peste 46%. Cât de motivați credeți că sunt românii să iasă la vot, mai ales în actualul context de pandemie, și care credeți va fi scorul pe care îl va obține PMP?

Liviu Negoiță: Există o anumită prăpastie între ceea ce simte și trăiește poporul român și direcția în care vor să îl ducă politicienii români și de aici o anumită lehamite și dezinteres.

Un popor în bună parte lăsat de izbeliște și să se descurce cum poate și o mai recentă clasă politică slabă, ipocrită, de rea credință, incapabilă să dea o direcție clară în care să mergem, să ne dezvoltăm, și pe care să o explice suficient de credibil astfel încât marea masă a oamenilor să creadă în ea.

Îmi doresc ca PMP să obțină un scor cât mai bun la viitoarele alegerile parlamentare și să se dovedească o nucă tare pe scena politică românească pentru că este dispus să se bată pe principii care țin de demnitatea noastră națională, și aici includ școală, spital, locuri de muncă, infrastructură, trai decent, combaterea corupției și tot ceea ce ține de o economie care să aducă prosperitate în țara noastră.

Notă: Articol susținut de Partidul Mișcarea Populară

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. personulitatea

 2. Basescu fara hoața udrea e ca nunta fara lautari.

 3. Nu asta si-o tragea cu actrita porno? De unde ii scoateti, din cavou?

 4. Zdreantza asta n a făcut nimic în sectorul 3, păcat de Ioana Constantin și Tomac, ce mm sii caută ăsta în pmp

  • Confirm: NIMIC nu a făcut pentru sectorul 3! O mămăligă. A fost complet paralel cu fisa postului de primar. L-au interesat doar afacerile lui ca persoana privată. E genul de om comod, „lasă-mă să te las!”, blazat. Complet nepotrivit să reprezinte interesele unui grup de persoane!

  • Eh, nu mai fiti rai. A facut si el ceva. A facut avere schimband bordurile. Si dupa aia s-a dus la Monaco. Acum probabil vine innapoi sa mai dea niste tunuri. Asadar votati PMP. E acelasi lucru cu a vota PSD sau PNL. Aceeasi oameni care se tot rotesc pe sub numele astea de partide.

 5. Cetateanul trebuie sa conteze pentru tine nu unul sau altul din politica .

 6. Oh, da! Si a lu’ fi-sa, ca candidată!

 7. Si eu care credeam , ca acest om a intrat in politica , ptr a pune umarul la ridicare Romaniei din saracie si hotie…

 8. Livache, ce limba catifelata ai!

 9. „Domnul” Basescu, un adevarat martir … Sa vedem cum o sfarseste … Cuba sau Siberia …

 10. In orice tara normala asta era in puscarie pe viata. Cat a fost primar a acumulat o avere colosala, asta e ala cu vila pe malul lacului Como.

 11. Ca vechi postac pdlist salut revenirea unui kkt care ne dadea de mancare. Si Marcel Radulescu o sa posteze rapid ca si el manca acelasi kkt de la pdl.

 12. Cat a furat asta din banii sect 3 si tot nu-i ajunge.

 13. Imediat ce a revenit l-a facut AVORTON pe Nicusor Dan si a incurajat-o pe Firea spunand ca ea va castiga. Auzi bai nene, mai bine stateai acasa , ne-ai readus aminte ce jeg de om ai fost, cat ai furat dar si ce personaj insalubru, ce hahalera a fost Basescu.