G4Media.ro

Adriana Pistol (INSP): Ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri de COVID-19.…

Adriana Pistol (INSP): Ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Dacă vom respecta măsurile de protecție, creșterea poate fi una controlată

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a declarat, marți, că se așteaptă la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România ținând cont și de prezența în comunitate a tulpinii britanice, dar a susținut că, dacă vor fi respectate măsurile de protecție, creșterea poate fi una controlată.

Este firesc să ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri. Ar trebui să fie o creștere controlată, dacă continuăm să respectăm măsurile prevăzute în acest moment. Nu pot să numesc asta un val neapărat, nici cât de mare va fi creșterea”, a afirmat Adriana Pistol.

Aceasta a precizat că, după analiza publicată marți de INSP în privința tulpinii UK, este clar că aceasta circulă în România și că atenția trebuie îndreptată spre identificarea unor eventuale de cazuri și cu tulpina sud-africană sau cea braziliană, toate cele trei fiind puternic contagioase.

În privința creșterii numărului de cazuri înregistrată marți, Adriana Pistol a precizat că deocamdată nu i se pare ceva deosebit.

Ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri. Cât de mult, rămâne de văzut. Vom vedea dacă se menține această creștere sau dacă va fi accelerată”, a subliniat Adriana Pistol.

3.382 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore din 31.980 de teste PCR și antigenice, fiind cel mai mare număr de infectări zilnice înregistrat de la jumătatea lunii ianuarie. 119 decese au fost raportate, iar 978 de pacienți sunt internați la ATI.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cu prima crestere controlata ne-ati dus de la 1 300 cazuri / saptamana la aproape 8 500 cazuri / saptamana. La a doua crestere controlata ati reusit performanta de aproape 60 000 cazuri noi / saptamana. Doamne ajuta ce o sa controlati acum pentru ca nu mi se pare ca ati invatat ceva din UK sau din Portugalia.

  2. Doamna e vaccinata, posibil cu tot familionul, nu mai poate ea de grija.
    Valul trei ne prinde cu batranii si bolnavii cronici vaccinati in procent mult prea redus , pentru ca prioritatea adevarata au avut-o tinereii bugetari.
    Degeaba ne laudam ca suntem primii bla bla bla, daca nu am vaccinat vulnerabilii cum au vaccinat toate celelalte tari.
    Am avut si mai mult timp decat vesticii, am avut si dozele necesare, dar le-am facut esentialilor bugetari si tinerei in cabinete speciale. Doar le trebuie pasaportul de vaccinare pentru vacanta din vara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.