G4Media.ro

Adrian Oros: Prin Program Naţional Strategic, fermierii vor fi stimulaţi să intre…

Sursa Foto: Facebook

Adrian Oros: Prin Program Naţional Strategic, fermierii vor fi stimulaţi să intre în cooperative pentru a-şi putea vinde produsele

Prin viitorul Program Naţional Strategic, fermierii vor fi stimulaţi să intre în cooperative pentru a-şi putea vinde produsele, a anunțat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, în vizita sa din Mihalţ, judeţul Alba.

„Asistăm cu toţii la un fenomen paradoxal. Deşi fermierii din România ştiu să producă, şi cantitativ şi calitativ, foarte bine, au probleme mari în a-şi vinde produsele. Singura modalitate realistă de a rezolva această problemă, de a-şi creşte puterea de negociere, este aceea de asociere. Aici, noi îi stimulăm şi, în viitorul program naţional strategic, stimulăm ca mulţi dintre fermieri, care nu reuşesc să-şi vândă produsele, să intre în aceste cooperative, unde pot să îşi vândă produsele la nişte preţuri competitive”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Adrian Oros a susţinut că va fi finanţată consistent şi partea de producţie şi partea de depozitare, unde sunt „nişte minusuri foarte mari”.

„Chiar în anii în care precipitaţiile au fost corespunzătoare şi producţiile au fost mari, am înregistrat ca ţară un deficit comercial aproape de 1,4 miliarde de euro anul trecut, pentru că exportăm producţii primare, adică cereale boabe sau animale şi importăm mâncare procesată cu valoare adăugată. Trebuie să avem capacitate de depozitare şi de procesare, de a adăuga valoare la aceste produse”, a spus demnitarul.

Un alt obiectiv important ar fi, potrivit ministrului, consolidarea fermelor de familie. „Noi avem cam 700.000 de ferme de subzistenţă sau semisubzistenţă. Aceste ferme trebuie să le consolidăm, să devină nişte ferme comerciale, care să reziste pe piaţă”, a declarat Oros.

Ministrul Agriculturii s-a aflat vineri în judeţul Alba, unde, în prima parte a zilei, s-a întâlnit cu primari şi fermieri din zona Munţilor Apuseni, iar ulterior s-a deplasat în comuna Mihalţ, unde a asistat la inaugurarea oficială a noului sediu al Primăriei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Acest Oros este o catastrofa pentru agricultura. Habarnist, prostovan , lingau, incompetent, mincinos. Trebuie schimbat rapid!

  • Este tipul perfect pentru a fi ministru in Ro. Atatia altii sunt la fel.
   Abureala cu cooperativele este atat de veche si atat de fumata si de corupta…

 2. E fenomenal ce se întâmplă în agricultură, suntem țară cu foarte multă apă care curge pe lângă noi iar fermierii se plâng că nu le dă dumnezeu ploaie. Era o vb Dumnezeu îți dă dar nu îți pune în traistă. Suntem țarăexportatoare de materie primă și importam produse de proasta calitate. Până nu se asocieze fermierii intre ei sa producă să stocheze marfă sa o proceseze sa o valorifice in regim propriu agricultura noastră nu este profitabilă. Degeaba arunca minister cu lovele pe ei ca pe manelisti cu subvenții despăgubiri din calamități cu tot felul de scutiri de taxe sau ajutoare de tot felul ca banii nu ajung in agricultură și fermieriii mereu se vor plânge.

 3. „au probleme mari în a-şi vinde produsele”

  Pai tot din vina statului. Daca supermarketii importa din tarile lor si cumpara pe nimic de producatorii locali, cum sa traiasca fermierii? Gipsy intermediari din piete fac la fel.
  Totul e bine gandit ca romanii sa fie cat mai saraci, sclavi si sa voteze pentru o punga cu faina si zahar. Oamenii trebuie sa plece cat mai multi din tara ca sa ramana smecherii fara sclavi

 4. Nu le plângeți de milă fermierilor ca ei au miliarde au jeepane din subvenții si ne râd in nas. Păi se vb de naționalism dar fermierii își cumpăra utilaje numai din import, își fac concediile numai in afară țarii, își cumpăra mașini din import că poganul sau dusteru nu le plac. Subvenții sunt ajutorul social al fermierului, bani nemunciti, care încurajează fraudă aceste subvenții trebuie acordate in cupoane sau vqaucher nu cash.

 5. Super! Că tot nu știam ce antreprenoriat sa incep.

 6. Au fost cazuri dovedite de instanță sau relatate de presă cu fraude cu fonduri europene cu evaziune fiscală cu de delapidări cu fonduri Apia , cu terenuri necultivate pe teren dar in acte figurau cultivate si se încasau bani grei de la Apia ,cu animale sterpe trecute ca mulgătoare, sau animale pe care se încasau subvenții dar ele nu existau pe teren. Lipsa controalelor de pe teren au dus ca agricultură să fie gaură neagră la bugetul țării prin evaziune fiscală, munca la negru iar banii acordați agriculturii trebuie atenți urmăriți să ajungă unde le este locul.

 7. Au fost cazuri dovedite de instanță sau relatate de presă cu fraude cu fonduri europene cu evaziune fiscală cu de delapidări cu fonduri Apia , cu terenuri necultivate pe teren dar in acte figurau cultivate si se încasau bani grei de la Apia ,cu animale sterpe trecute ca mulgătoare, sau animale pe care se încasau subvenții dar ele nu existau pe teren. Lipsa controalelor de pe teren au dus ca agricultură să fie gaură neagră la bugetul țării prin evaziune fiscală, munca la negru iar banii acordați agriculturii trebuie atenți urmăriți să ajungă unde le este locul in agricultură nu in buzunarele mafioților. La ministerul agriculturii numai filozofi au fost dar unul care sa vină din producție efectiv de pe teren care sa cunoască realitățile de pe teren.