G4Media.ro

Adrian Năstase, dublu condamnat pentru corupție, se compară cu Iuliu Maniu: ”Mă…

Adrian Năstase, dublu condamnat pentru corupție, se compară cu Iuliu Maniu: ”Mă intreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa” / Se plânge că și el a fost condamnat pe nedrept, la comanda lui Băsescu și îl acuză pe Iohannis de ”mârșăvie politică”

Adrian Năstase, dublu condamnat pentru corupție, se compară, într-o postare pe blogul personal cu liderul țărănist Iuliu Maniu, deținut politic, persecutat de comuniști pentru că s-a opus instalării în România a regimului totalitar de sorginte sovietică.

Rămas fără decorația acordată de Ion Iliescu în 2002, Năstase se plânge că și el a fost condamnat pe nedrept pentru fapte de coruție, susținând că trimiterea sa după gratii a fost orchestrată  de fostul președinte Traian Băsescu.

”Mă vor înjura unii, dar mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa”, a scris Năstase pe blogul personal.

”Decorația din urmă cu 17 ani a fost acordată pentru unele merite (care nu cred că pot fi contestate nici din perspectiva timpului). Condamnările nedrepte, dictate, ulterior, de către Băsescu, prin instrumentele sale din magistratură, nu au nicio legătură cu argumentele pentru decorare. A te preface că, după 7 ani sau 5 ani de la condamnări că poți să le dai relvanță, este o mârșăvie politică. Cu atât mai mult, cu cât Iohannis nu a avut o „revelație divină”, descoperind textul de lege și hotărând să retragă decoratia TUTUROR celor condamnați. Decretul publicat arată o abordare selectivă și evident politică”, a mai scris Năstase pe blog.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de retragere a decorațiilor acordate mai multor persoane care au fost condamnate penal, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Printre cei rămași fără decorații se numără Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Miron Mirea, Adrian Severin, Gheorghe Mencinicopschi.

Fost premier și lider PSD, Adrian Năstase a fost condamnat de două ori la închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru fapte de corupție. Prima condamnare, de doi ani de închisoare, a primit-o în 2012, în dosarul ”Trofeul Calității”, un eveniment prin care Năstase a organizat o strângere mascată de fonduri pentru campania prezidențială din 2004.

A doua condamnare, de patru ani de închisoare, a primit-o în 2014, în dosarul ”Zambaccian” pentru că între 2002 și 2004, pe când era premier, a primit foloase necuvenite în valoare de 630.000 de euro.

Năstase însă a stat după gratii abia 500 de zile. A ieșit mai repede din cauza contopirii celor două pedepse, a muncii prestate și a ”lucrărilor științifice” redactate în penitenciar.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

49 comentarii

 1. Sa ii spuna cineva lui Adita ca bolsevicii nu s-au complicat cu maruntisuri: L-au omorat pe Maniu.

  • Culmea tupeului, la acest infractor recidivist inrait.
   Justitia a facut un abuz ca l-a eliberat anticipat, in conditiile in care nu si-a recunoscut faptele si a tot declarat, in mod aberant, ca a fost condamnat politic, ca a fost razbunarea fostului presedinte.
   Fostul presedinte nu putea, in niciun fel, sa-l condamne si nu avea niciun motiv sa se razbune.
   Justitia a mai facut un abuz, neconfiscandu-i integral averea.
   De aceea, isi permite acum puscariasul sa fie impertinent.

  • Ai avut noroc,fata de Maniu ,tu ai ramas in viata,chiar dacă ai pierdut cocoratia,crezi ca era mai bine daca rămîneai cu conotația dar te omorau?

  • Mumu penalule Bombonel…

  • Scrisoare de pastrat la icoane si de aratat copiilor si nepotilor nostri sa inteleaga cum merge politica…

   Adevărul despre politicienii monarhiei
   – cei pe care epigonii lor îi ridică azi în slăvi

   Cutremurătoare scrisoarea care urmează! Remarcăm că nu era absolut nici o diferență între România anului 1942 și cea de acum

   Cutremurătoare scrisoarea care urmează!
   Remarcăm că nu este absolut nici o diferență între România anului 1942 și cea de acum: străinii sunt stăpâni peste economia națională, alogenii conduc în realitate țara, aceiași politicieni lacomi și vânduți străinătății, iudeo-masoneria implicată în jefuirea țării, existența „sistemului”, a coteriei statului subteran, cârdășia dintre partidele politice care se protejau reciproc în rocada lor periodică de la putere în opoziție și nepotismul pentru obținerea sinecurilor din bani publici practicat de parveniții din politică!

   Pe lângă faptul că mareșalul Ion Antonescu se dovedește un adevărat clarvăzător, anticipând comunismul pe care-l vor impune bolșevicii peste o parte din Europa, el se dovedește și un cronicar lucid al timpurilor de atunci, spunând adevărul despre „patriotismul” marilor politicieni C.I.C. Brătianu și Iuliu Maniu, ridicați azi în slăvi de epigonii lor. Sublinierile din text aparțin redacției.

   Ion Antonescu
   29 octombrie 1942

   Scrisoare de răspuns adresată dlui. C.I.C. Brătianu

   Am lăsat fără răspuns scrisorile dumneavoastră anterioare. Am făcut-o din înţelepciune, fiindcă urmăream unirea, şi nu vrajba. Puteam să vă răspund, aducând justiţiei pe toţi vinovaţii de catastrofa morală şi politică a ţării, printre care sunteţi, în primul rând, şi dumneavoastră.
   Naţia o doreşte şi o aşteaptă de la mine. Nu am făcut-o totuşi, fiindcă nu am voit să aţâţ şi mai mult spiritele şi, mai ales, nu am voit să dau un spectacol care ar fi fost speculat de inamicii noştri. Am lăsat ziua acestor răfuieli mai târziu. Abuzaţi, însă, de răbdarea, de tăcerea şi de înţelepciunea mea şi, rând pe rând, la scurte intervale de timp, îmi trimiteţi, când dumneavoastră, când dl. Maniu, avertismente, sfaturi şi acuzaţiuni. În virtutea cărui drept?

   Ce reprezentaţi în această ţară , dumneavoastră, toţi foştii oameni politici, în afară de interesele dumneavoastră egoiste şi un trecut politic total compromis şi dureros?!
   Uitaţi, domnule Brătianu, că eu sunt omul muncii mele şi martirul greşelilor acelora care au primit în 1918 România Mare şi au dus-o, după 22 de ani de conducere, în prăpastia de unde am luat-o eu în 1940, pe când dumneavoastră sunteţi din profitorii şi dărâmătorii unei moşteniri mari. În mai puţin de un sfert de secol, fiecare în parte şi toţi la un loc, aţi prăbuşit lupta, sacrificiile şi suferinţele duse şi îndurate, 20 de secole, de poporul nostru, pentru a face unitatea sa politică. Orice apărare încercaţi şi orice diversiune faceţi dumneavoastră, conducătorii politici de ieri, purtaţi pe umeri această răspundere.

   Dumneavoastră, liberalii, mai mult ca alţii, fiindcă şi din opoziţie şi de la guvern, prin acţiunea dumneavoastră de dirijare şi de îndrumare a vieţii noastre politice, economice, morale şi spirituale, exercitată direct şi indirect, de pe băncile ministeriale, din birourile băncilor şi din culisele politice, aţi dus ţara la catastrofa din 1940.
   Staţi faţă în faţă cu conştiinţa dumneavoastră, depănaţi cu corectitudine, pas cu pas, atât actele dumneavoastră, cât şi pe ale acelora cu care, rând pe rând, v-aţi întovărăşit şi v-aţi acuzat, în faţa naţiei dezolate, scandalizate şi înmărmurite; răsfoiţi toată colecţia ziarelor din ultimii 40 de ani, începând cu Universul şi terminând cu Viitorul şi cu ziarele jidoveşti pe care se sprijinea naţionalistul domn Maniu şi vă reamintiţi: cine sunteţi dumneavoastră şi dumnealui; câte păcate aţi făcut; cum v-aţi calificat singuri şi cum v-a calificat naţia; câte răspunsuri aveţi.

   Pentru a vă uşura munca, vă reamintesc, domnule Brătianu, că, împreună cu dl. Maniu, v-aţi acuzat public şi zilnic, în presă, în întruniri, în parlament, de: „incapacitate”; „tâlhărie”; „falsificări” şi „furturi de urne”, în Bucureşti, pentru obţinerea puterii; „demisii în alb”; „bătăi şi omoruri”; „călcarea legilor şi Constituţiei”; luări de comisioane” la toate furniturile statului; „traficările de influenţă” practicate de partizanii, deputaţii, miniştrii şi preşedinţii corpurilor dumneavoastră legiutoare; „scandalurile cu contingentările” cu „grâul britanic”; modul cum aţi făcut reforma agrară şi cum „aţi profitat de ea”; risipa avutului public ; „concesionările oneroase ale bunurilor statului”; „demagogie”; incorectitudine civică, provocată de faptul că atunci când eraţi în opoziţie dirijaţi ocult statul, în profitul intereselor d-umneavoastră şi ale jidanilor din ale căror consilii de administraţie – mari şi mici – făceaţi parte, iar de pe fotoliile ministeriale încurajaţi şi favorizaţi, acopereaţi şi muşamalizaţi afacerile lor şi ale d-stră, în detrimentul statului .

   Adăugaţi, la acest bogat şi concludent stat de serviciu al partizanilor şi al adversarilor dumneavoastră de ieri, cu care – ca totdeauna când vă găsiţi în opoziţie – sunteţi azi prieteni: cazurile, pe care naţia le ţine numai în dormitoare, ale domnilor Tătărescu, Bârsan, Boilă, Aristide Blank şi afacerea Skoda; ruinarea poporului, prin dobânzile oneroase care au prăbuşit economiile, avutul şi munca tuturor, de la ţăran la marele proprietar, de la micul până la marele negustor român ; ravagiile făcute de conversiune şi de concesionarea bunurilor statului, pe care am început să le răscumpăr eu; împrumuturile externe, oneroase şi umilitoare; introducerea controlului străin la Banca Naţională şi Căile Ferate, comisioanele scandaloase etc. etc. şi veţi avea, domnule Brătianu, imaginea unui trecut tragic, pe care l-am plătit atât de scump şi pe care naţia întreagă o are permanent în faţa ochilor săi.

   Totuşi, domnule Brătianu, cu toţii credeţi că toate acestea au fost uitate şi, cu perfidia politicianistă de altă dată – de totdeauna – atât de bine cunoscută, vă aşezaţi cu cinism pe acest trecut şi – de la cel dintâi dintre dumneavoastră, până la cel din urmă – încercaţi să acuzaţi şi să sabotaţi, pe sub mână, opera de îndreptare şi consolidare la care s-a antrenat toată naţia şi să tăiaţi elanul unui om care nu a avut, nu are şi nu va avea nici moşii, nici vii, nici pivniţi de desfacere, nici bani depuşi, nici industrii, nici consilii de administraţie, nici safeuri, în ţară şi străinătate, nici cupoane de tăiat, nici timp de pierdut la club şi care nu şi-a pricopsit nici cumnaţii, nici nepoţii, nici prietenii, nici partizanii, nici adversarii .

   Chiar dacă am greşit, greşesc sau voi greşi, nu pot fi acuzat, domnule Brătianu, de nici unul dintre dumneavoastră. Fiţi încredinţaţi, sunteţi înfieraţi şi puşi chiar de generaţia actuală pe banca acuzaţilor. Dacă va fi să fiu şi eu pe această bancă, pentru că fac tot ceea ce un om putea să facă, nu numai pentru a slava un neam de la dezunire şi de la prăbuşire, dar şi pentru a-l întregi şi a-i asigura o viaţă nouă, în onoare şi în muncă, atunci în nici un caz nu veţi fi dumneavoastră acuzatorii şi în nici un caz nu voi fi pus alături de dumneavoastră şi acuzat de aceleaşi greşeli ca dumneavoastră.

   Fac această afirmare nu pentru că mă simt vinovat cu ceva faţă de ţară, dar pentru că ştiu ce au suferit, din antichitate şi până azi, de la Socrate şi Demostene, până la Clemenceanu, atâţia nenumăraţi – mici şi mari – oameni care şi-au servit poporul cu credinţă, cu devotament şi cu folos şi, mai ales, pentru că nu au uitat că în Iaşi, în tragica primăvară din 1918, şi chiar la Bucureşti, după Unire, s-a cerut trimiterea în judecată şi condamnarea fratelui dumneavoastră, atât pentru că făcuse războiul, cât şi pentru dezmăţul creat de nepriceperea dumneavoastră a tuturor, chiar de către aceia care ceruseră intrarea în luptă; care îl acuzaseră în 1914–1915 de lunga şi dezmăţata perioadă de neutralitate; care au aplaudat cu frenezie intrarea în război şi care, ca culme a cinismului lor, erau ei înşişi vinovaţi de modul cum fusese administrată şi ruinată ţara.

   Eu şi mulţi alţii încă nu am uitat ridicolul acestei îndrăzneli pe care istoria l-a înregistrat. Oricum ar fi însă eu nu voi putea fi acuzat de dumneavoastră şi nici pus pe aceiaşi bancă cu dumneavoastră, pentru că nu sunt nici profitorul meritelor predecesorilor mei şi nici şeful unei bande de corbi odioşi, care au ajuns la conducere prin „minciună”, „promisiuni”, „furt de urne” sau prin „sprijin ocult masonic şi iudaic” , ci sunt omul adus de un trecut onest şi de voinţa unanimă a unei naţii care, pentru a se slava, a făcut apel la mine, iar nu la dumneavoastră sau la dl. Maniu, şi nici la domnii care stau în jurul dumneavoastră şi cu care aţi făcut şi faceţi sistem .

   Niciodată, pentru a fi salvată, naţiunea, armata şi corpurile constituite nu au indicat numele dumneavoastră sau al d-lui Maniu, în ultimii ani ai tragicei guvernări, care s-a sfârşit la 6 septembrie 1940. Dumneavoastră v-aţi strecurat şi v-aţi alăturat acestei mulţimi, cu discreţia impusă de instinctul răspunderii pe care o aveţi şi a dorinţei legitime de a vă salva şi nu aţi făcut nici un gest pentru a vă valorifica drepturile la conducere, când această mulţime spulberă un regim care era de fapt al dumneavoastră şi când aclama un om nou, care eram eu.

   Când am intrat în război, cu prudenţă caracteristică a politicienilor valoroşi nu v-aţi manifestat nici pentru, nici contra. După ce am reluat Basarabia şi Bucovina , v-aţi grăbit să-mi cereţi, şi dumneavoastră, şi domnul Maniu, să mă opresc la Nistru.
   V-am arătat consideraţiunile militare, politice, economice şi morale pentru care nu puteam să o fac şi v-am invitat, pentru a treia oară, să luaţi conducerea, răspunderea şi riscurile unei asemenea acţiuni. Bineînţeles, aţi refuzat. După omorurile de la Jilava şi imediat după rebeliune, mi-aţi trimis memorii prin care îmi arătaţi situaţia şi-mi dădeaţi noi sfaturi. V-am oferit să luaţi conducerea şi să faceţi cum credeţi că este mai bine. Şi unul, şi altul v-aţi scuturat.

   Luându-vă după câţiva ofiţeri, fără prestigiu militar, care au deraiat după linia principiilor sănătoase strategice, morale şi politice, pe care poate că nici nu le-au avut vreodată, mi-aţi cerut să retrag armata din Rusia şi m-aţi îndemnat să mă „aranjez” cu Anglia şi cu America. Ar fi o greşeală şi o felonie, iar greşelile şi feloniile se plătesc scump. Suntem la peste 1.500 km de ţară, drumurile sunt cum sunt, iarna bate la uşă, depozitele sunt ale germanilor, căile ferate sunt în mâna lor, aviaţia are forţa de distrugere pe care ar trebui s-o cunoaşteţi . Retragerea forţelor din situaţia lor actuală ar însemna părăsirea frontului. Exact ceea ce au făcut ruşii în Moldova în 1917-1918.

   Vă întrebaţi ce s-ar întâmpla dacă germanii ar face cu noi astăzi în caz de părăsirea frontului, ceea ce am făcut noi, atunci, cu ruşii? Vă daţi seama ce s-ar alege de armata noastră de disciplina noastră, de soldaţii şi caii noştri, de tunurile noastre, dacă am încerca, în condiţiile arătate mai sus, să părăsim frontul fără asentimentul Comandantului german? Situaţia aceasta, a oamenilor care la cea dintâi greutate se descurajează, ar denota uşurinţă totală nepricepere militară şi prostie. Soluţia ar fi criminală, domnule Brătianu, fiindcă nu s-ar prăbuşi numai armata, s-ar prăbuşi însăşi ţara , deoarece germanii ar ocupa-o imediat şi am ajunge în situaţia Serbiei şi Greciei. Poftiţi, domnule Brătianu, vă ofer din nou conducerea statului şi a guvernului.

   Retrageţi dumneavoastră armata şi „aranjaţi-vă” cu Anglia . Numai că trebuie să întreb şi armata şi poporul. Sunt gata să le pun această întrebare, deschis şi categoric, dacă şi dumneavoastră sunteţi gata să vă luaţi răspunderea. A mă fi „oprit la Nistru” şi a „retrage astăzi forţele din Rusia” înseamnă, pentru un om care mai poate încă judeca, a anihila dintr-odată totul, sacrificiile făcute de la trecerea Prutului, acţiune în contra căreia nu v-aţi pronunţat public; însemnează a ne dezonora pentru vecie ca popor; însemnează a crea ţării, în cazul victoriei germane, condiţii dezastruoase, fără a ne asigura, în cazul victoriei ruse, nici provinciile pentru care luptăm, nici graniţele care vor voi să ni le lase ruşii, nici libertăţile noastre şi nici măcar viaţa familiilor şi a copiilor noştri; în sfârşit, însemnează, din cauza nestabilităţii şi a feloniei pe care mă sfătuiţi să o practic – şi aceasta este cea mai mare crimă – a asigura ţării în viitoarea comunitate europeană o poziţie morală care îi va ridica drepturile idealurilor sale şi ar putea să-i fie chiar fatală.

   Gestul pe care-l cereţi să-l fac, domnule Brătianu, va face din neamul românesc o victimă a tuturor, fiindcă concomitent cu dezorganizarea, prăbuşirea şi distrugerea armatei, ar începe instaurarea anarhiei în ţară. Comuniştii, legionarii, jandarmii, ungurii, saşii ar începe agitaţiile, lupta, distrugerea ordinei, a liniştei, pentru a profita de ocazie, pentru a da ultima lovitură de picior unui neam care cu adevărat ar merita calificativul de netrebnic. Ungurii ar ocupa imediat restul Ardealului.

   Iată, domnule Brătianu, la ce ar da naştere gestul pe care mi-l cereţi să-l fac. Ar fi gestul nefericit al unui soldat lipsit de onoare şi al unui om de stat, nu numai inconştient, dar nebun . Conducătorul nefericit al Franţei – şi mai nefericite de azi – a declarat, într-o recentă chemare la realitatea a unui popor, care a căzut şi el victimă josnică a unei guvernări venale, iudeo-democratice şi masonice, că are convingerea că dacă „Germania ar fi înfrântă, Sovietele ar impune mâine legea în Europa şi s-ar termina astfel cu independenţa şi patriotismul naţiunilor”. Am avut şi am această convingere. Rămân la această convingere, fiindcă noi, mai curând ca alţii, mai total ca alţii, vom fi zdrobiţi: pentru că suntem punte între slavi şi zăgazul care le stă de secole în calea expansiunii lor, către vestul şi sud-vestul Europei; pentru că avem bogăţiile pe care le avem; şi pentru că vom fi trambulina salturilor lor viitoare.

   Trăgând învăţăminte din trecut, cunoscând tendinţele slave, plecând de la consideraţiunile făcute mai sus şi îndrumat de instinctul de conservare şi de logica bunului-simţ, nu puteam, domnule Brătianu, ca un conducător responsabil, să mă „opresc la Nistru” şi nici nu pot „să retrag armata din Rusia”. Ar fi o prostie din partea mea. Este cu neputinţă să o facă cineva şi ar fi o greşeală ireparabilă pe care nu eu şi dumneavoastră, ci neamul ar plăti-o scump . Mareşalul Petain, într-una din valoroasele sale cuvântări, a dat speculatorilor situaţiunile grele lecţia care li se cuvenea şi care a fost aplaudată de toţi oamenii cu conştiinţă clară şi nepătată. Răspunzând unor critici ale acţiunii sale, el a spus: „Când Franţa este în nenorocire, nu mai este loc pentru minciuni şi himere”.
   Nici la noi, domnule Brătianu, nu mai este loc pentru „minciuni şi himere” şi, mai ales, nu mai putem să ne plătim luxul de a face şi prostii.

   V-am răspuns, domnule Brătianu, punct cu punct, nu numai la scrisoarea dumneavoastră de la 24 septembrie, dar şi la cele anterioare. Este răspunsul unui soldat, care nu are nimic de ascuns şi care este conştient de greutăţile şi pericolele ceasului de faţă, precum şi de îndatoririle şi de răspunderile lui. V-am răspuns, cum v-am răspuns, fiindcă nu aţi înţeles nici ţinuta şi nici înţelegerea cu care am voit să trec atât peste greşelile trecutului, cât şi peste marii vinovaţi de ele. Ca oamenii cei mai lipsiţi de păcat, marile şi numeroasele greşeli politice care s-au comis sub dumneavoastră, continuând a considera comunitatea românească ca pe o turmă de sclavi, pe care – împreună cu celelalte organizaţii politice, cu firmă naţionalistă, însă în acord cu oculta iudeo-masonică , cu care numai pe faţă eraţi în luptă – aţi exploatat-o, aţi minţit-o, aţi demoralizat-o, aţi exasperat-o şi, în cele din urmă, din neputinţă, aţi dus-o, mână în mână cu trinitatea Tătărescu – Urdăreanu – Lupeasca , la catastrofa din 1940 şi la rebeliunea din 1941, îndrăzniţi astăzi, când s-a pus regulă în ţară şi viaţa nimănui nu mai este în pericol, să ridicaţi capul, de după saltarele consiliilor de administraţie, ale industriilor şi ale multiplelor afaceri, pentru a mă acuza.

   Ei bine, domnule Brătianu, când cineva a fost şeful unui partid care, de la mare la mic, de la primăria din sat până la cabinetul miniştrilor, are răspunderea destrăbălării administrative, dezmăţul moral, a iudeo-masonizării ţării, a venalităţii, a compromiterii viitorului neamului şi a catastrofei graniţelor, nu mai are calitatea să vorbească şi în numele comunităţii româneşti, să dea sfaturi de conducere altora şi mai ales să-i acuze că lucrurile nu merg cum trebuie”.

   ~ ( Arhiva Istorică Centrală; fond Preşedinţia Consiliului de Miniştri, Cabinet I. Antonescu, dos. 61/1940, f. 88-221 )

  • Ar trebui ca dl Adrian Năstase sa va solicite despăgubiri pentru insultele grave pe care i le aduceti

 2. Nimic neasteptat, un porc tradator, care se crede un ombilic al situatiei, se da erou nedreptatit. Fa o cerere de inscriere la detinutii politic grohaila!

  • Acest nastase a dat tonul la marile furturi psdiste;si-a ascuns averea în China inclusiv comisionul uriaș de la Bechtel

 3. Nene dar infractorul nu se lasa. Persista. Japita ce esti! Mai sinucide-te o data. Poate acum iti iese.

 4. Hai sa iti raspund eu la intrebare infractorule ! Decoratiile lui Iuliu Maniu i-au fost acordate de Romania. Tie ti-a inmanat-o partidul tau comunist !!!

 5. Dar de ce Iuliu Maniu? A uitat de Isus Cristos?!?

  O fi ateu, al dracu’ 0049. 😈

 6. Bine bre, don Năstase, tocmai matale, expert în dreptu’ internațional, CEDO nu ți-a acceptat plîngerea iar tu vrei să ți-o primim noi, analfabeții funcționali lăsați țărei moștenire de colega ta abramburica?
  Apăi dacă nici la CEDO nu ți-ai găsit dreptatea…

 7. fmm de jegos imbracat in tablorui si termopane…Comunistii l-au omorat mah jegule, dar desi stii asta omiti in mod special

 8. Bombonele dute tare! Vrem să te vedem regulamentar împachetat pr cameră.

  • Ai avut noroc,fata de Maniu ,tu ai ramas in viata,chiar dacă ai pierdut cocoratia,crezi ca era mai bine daca rămîneai cu conotația dar te omorau?

 9. Infractor arogant, între tine și Maniu e o distanță mai mare decât Calea lactee.

 10. Infractorule, te roade că nu mai ești înstelat? Lasă că ne-ai făcut suficient rău, măcar satisfacția aceasta să o avem, să-ți fie retrasă o distincție primită fără a o merita. Hai sictir, neghiobule!

 11. JEG INFRACTOR PENAL TRADATOR,mojicule scarbos ce esti cum iti permiti sa rostesti IULIU MANIU? Doamne fa -ne dreptate si scapa Romania de asfel de hoiturii.

 12. Constitutia Romaniei trebuie respectata de catre toti cetatenii acestei Tari. Ca atare , dl acesta nu are dreptul la medalia conferita de catre Presedintia Romaniei. Adaug si faptul ca Tara a avut mult de suferit economic , datorita politicii economicea a acestuia , mai ales prin marile privatizari frauduloase , pe care le-a supervizat , in calitate de premier.Munca a doua generatii a fost irosit si aruncta in derzoriu de catre acet individ.

 13. Sunteţi răutăcioşi.

 14. Cata nerusinare din partea unui penal condamnat, cinic si indezirabil! Mare jigodie! Ar trebui sa ai obrazul gros cat senila tancului rusesc si sterilet la ganditor ca sa te compari cu marii barbati ai neamului. El, infractorul asta infect Nastase, mancurtul asta cu sindrom de mana lunga, comunistoidul care si-a pus tot naravul abject in slujba mafiei, poate sa se compare cu cei mai mari talhari din lume.

 15. Trebuie sa recunoaste ca Adi Bombonel chiar e modest in pretentiile sale. El se considera la fel de important pentru istoria Romaniei precum a fost doar Iuliu Maniu. Putea foarte bine sa se compare cu domnitorii din vremea luptelor pentru supravietuirea statelor medievale, gen Moldova lui Stefan cel Mare sau Tara Romaneasca a lui Mihai Viteazu, adevarati eroi ai neamului.
  In plus, orgoliosul Nastase nu-si gaseste nici o vina iar dusmanii i-a dobandit doar fiindca a provocat gelozie si invidie prinre adversari, in principal. De obicei, Nastase se considera participant activ doar in catiunile care au avut o influenta favotrabila asupra destinului Romaniei post decembriste si are grija sa se delimiteze de orice actiune negativa, motivand ca el a atras atentia dar Iliescu nu l-a bagat in seama….
  Calul sau de bataie este, binenteles, Traian Basescu care, cica, in calitate de presedinte al Romaniei, ar fi pus tunurile justitiei pe el, Dar desi n-a putut dovedi niciodata acest fapt, continua sa sustina aceasta asertiune nevaccinata. Pe undeva, cliseul cu Basescu stabilind „tintele”ce ar fi trebuit urmarite de procurori si judecatori, este cultivat de catre Nastase pe „principiul” ca Basescu nu putea ramane indiferent dupa ce a fost haituit un deceniu cu dosarul flotei,iar prin 2003-2004 Rodica Stanoiu era luata saptamanal la intrebari de catre Bombo pe tema dosarelor impotriva lui Basescu.
  Nastase nu vrea sa recunoasca decat strans cu usa ca el este cel care a declansat razboiul cu Basescu, dupa ce a vrut sa-i destructureze partidul, dupa ce a schimbat prin OUG silegi scrise pe genunchi, competentele primarului general al Capitalei , prin transferul acestora catre primarii de sector, toti acestia fiind pesedisti.
  Nastase sufera cu adevarat de mania persecutiei. El nu vrea sa recunoasca nici o greseala sau atac neprovocat comis impotriva altuia. In schimb, reactiile acestora sunt catalogate drept nedreptati strigatoare la cer. Si inca ceva: Nastase nu-si asuma activitatea in slujba pcr desfasurata inainte de 1989, faptul ca a fost reprezentantul Romaniei la diverse reuniuni internationale, in cadrul carora a sustinut „justetea” politicilor promovate de catre Ceausescu.
  Dar, are tupeul sa catalogheze drept „procuror ceausist” pe orice adversar de la alte partide, care inainte de 1989 ar fi activat si doar o luna ca procuror. Dar, de exemplu, valer dorneanu, desi a activat si el o mare parte de vreme ca procuror, nu a fost gratulat cu epitetul de procuror ceausist si a fost promovat drept sef al Camerei Deputatilor in legislatura 2001-2004..
  Si tot din motive de modestie, Nastase a executat doar o parte a pedepsei, in conditiile in care si-a completat opera stiintifica cu niste lucrari, beneficiind de sprijinul familiei, spre deosebire de Maniu, al carui destin este batjocorit de Nastase, prin legatura pe care doar el o stabileste intre ei….

 16. Ne-am dat dracu dom’ Nastase. Si eu ma intreb daca Maniu a fost incarcerat in aceleasi conditii ca matale. O fi avut telefon in celula? Oare mergea saptamanal la cumparaturi in penitenciar? Oare scria pe blog din puscarie?
  Cat despre decoratii, intreaba-l pe Iliescu! Voi sunteti comunistii, dom’ Nastase!
  Apropo, poate imi spui si mie unde este mormantul lui Maniu…io-s mai proasta si nu stiu.

  • Apropo, Mani…aco-depresivul a re…scris – la racoare – o gramada de opere literare din ciclul *Cel mai iudit dintre pamanteni* – Pe aripile furtului. Amintiri din codosie. Hora uneltirii. Ultima noapte de bulau, intaia noapte de viol. Visul unei nopti de fiara. O scursoare pierduta. Scufita Sura. Trantor si Nelegiuit. O mie si una de minti ador…mite. Morobetii/Morionetii. Decamoronul.

  • Apropo, Mani…aco-depresivul Adrian Tzepuitorul n-a stat degeaba acolo la zdupul ala. Cel mai iudit dintre pamanteni a re…scris o gramada de lucrari monumentale – Pe aripile furtului. Amintiri din coterie. Ultima noapte de bulau, intaia noapte de viol. Visul unei nopti de fiara. O scursoare pierduta. Trantor si Nelegiuit. O mie si una de minti ador…mite. Morobetii. Decamoronul. Scufita Sura.

 17. Pai medalia merge la Matusa Tamara !

 18. Dă- te dracu’ de găinar! Spurci numele lui Maniu, pușcăriașule de drept comun!

 19. Ăsta nu era mort, că spunea lumea că s-ar fi sinucis în 2012…

 20. subscriu la ce a zis mai sus Alex1
  esti un gainar ba!

 21. Singurul lui merit este ca a infiintat o mafie teribila care se perpetueaza pana in ziua de azi, traim intr- o tara unde institutiile nu-si fac scopul…
  Sa-l premieze interlopii ca au haur destul!

 22. Aşa se întâmplă când justiția se aplică după ureche. Nu pentru termopane trebuia băgat în puşcărie, ci pentru distrugerea avuției naționale a țării. Aşa, acuzat pentru termopane de 2 lei, în nemernicia lui are tupeul să scuipe ca un ordinar pe mormântul lui Maniu.
  De ce încearca Bombonel, la imensa-i avere, sa-şi bage beizadelele în politică? Pentru că în politică, băieții moşului, se fură cu nemiluita. Ce dacă a devalizat economia națională? Ce dacă Dana are lanț farmaceutic național? Din lanțul farmaceutic facem bani şi din politică furăm bani noi-nouți. Mai puțin…curați. Dar la cât de mânjit e tăticu’.

 23. ….fratele sau,porcul mangalita…ce tupeu de borfas beceamondialu,chiar peste …..

 24. Adita,trebuie ca ai tupeu,da suntem in tara prostilor,cum draqu’ nu te-ntreaba nimeni de unde
  ,,meleonul” de euro cu care ti_ai achitat prejudiciu,si pe cuvint de peoner ca initiem o petitie
  sa-ti pastrezi decoratiile,d-aia au fugit o multime de romani din tara,si cind te uiti cum astia din justitie isi tot maresc salariile si pensiile ,sigur or sa mai plece multa lumea,aia buna de munca!

 25. ăsta e bombonel în stare naturală…. spontan & autentic :))))) wth ! 🙂 trăiască bombonel – anti-comunistul – din cartierul primăverii 🙂

 26. O rusine nationala care scoate ,,suieraturi,, in caderea lui libera ……

 27. Ticalos cinic! Comunistii i-au luat viata lui Maniu si altora ca el si familiile le-au fost persecutate pana la al nu stiu catelea neam. Tu te compari cu Maniu, mascariciule!!!? Si nu, nu ai fost condamnat pe nedrept! Practicile astea care ies acum la iveala, cumpararea functiilor si sponsorizarea partidului si liderilor prin mita, sunt doar cateva dintre caile prin care v-ati imbogatit nemasurat si care au fost mostenite de la alde mataluta si alti tartori PSD-ei. Faza cu matusa Tamara e praf in ochii celor ce nu vor sa vada. . Asa ca ma bucur ca s-a facut un prim gest de dreptate sociala si ti s-au mai retras din privilegiile dobandite pe nedrept.

 28. Ce sa faci Adriane, ti-au numarat ouale si au gasit lipsa. Problema grea asta, de miliardar ”socialist”.

 29. Ah, Iohannis asta! Bulangiu’!
  Merita sa-i dai o poseta-n cap cand te mai vezi cu el fata-n-fata!
  Pf… si ai avut ocazia da’ ai pierdut-o

 30. Asta a luat-o razna de tot, in loc să zică bogdaproste că a fost condamnat pt un rîs la o pedeapsa de tot risul, și nu la 20 de ani pt subminarea economiei îi arde de trăncănit.
  Mă neica Năstase, ia-o de mina pe Andronescu,ia-l de cot pe Băsescu și duceti-va in parc să jucați table, la biserica să dați acatiste, sau stați acasă să vă creșteți nepoții și multumiti-va că at-i scăpat nebeliti. Luați exemplu de la infractorii mai deștepți că voi Videanu, Berceanu, etc și nu mai incercati să ieșiți că păduchele, că s-a săturat lumea .

 31. Nastase a fost condamnat politic, la ordin. Asa ca toti pupincuristii sistemului, faceti săracului fin gura. Eu nu stiu daca Nastase a furat, dar sa-l bagi la pușcărie pentru ca si-a adus termopan din China, este macarie pe fata. Numai voi nu vedeti ?

  • Nea Stane, atat s-a putut, atat s-a facut, la fel ca in cazul mai mediatizat cu Al Capone, marele mafiot condamnat doar pt ca nu si-a platit taxele la fisc.
   In loc sa zici mersi ca a scapat usor mai rascolesti rahatu’? In loc sa zica si el mersi ca a scapat usor, doar cu fularul patat si cu ouale ne-numarate pana la sfarsit va mai bagati in seama?
   Bombonel al tau lua 10% din orice tranzactie, stiuta sau nestiuta de el, cum se zice „by default” adica din oficiu, adica fara negociere (asta era oficial si aproape liber consimtit, daca voiai sa supravietuiesti) si tu vrei sa zici ca ce facea el era mizilic?
   Condamnarea lui Nastase (indiferent pentru care dintre capetele de acuzare, fie si cel mai mic sau cel mai stupid dintre cate se puteau ) a fost ADEVARATA Revolutie.
   Am vazut si noi, dupa atatia ani, de la ’47 incoace ca un mare potentat al Partidului poate fi bagat la puscarie printr-un proces public, nu printr-o „afacere interna” a partidului.
   Ceasca ii muta dintr-un loc intr-altul pe baronii care abuzau, ii facea ambasadori, directori de editura samd, ca sa-i deconecteze de la mufa de unde sugeau/furau fara acordul lui, dar noi, pulimea, nu stiam, pentru ca in loc de justitie partidul se folosea de securitate ca sa-i tina sub control.

 32. jegu dupa ce a jefuit tara asta tot nu isi vede de miliardu furat

 33. In nemernicia lor , pesediștilor li se pare un drept garantat să fure fără a răspunde penal!

 34. Cata ipocrizie in gunoaiele astea….cum naibii lasam asa ceva sa se intample in tara noastra de 30 de ani e greu de inteles.

 35. Bombo, esti activ, activ? Pe bune? Pai vino la tata, stiu ca-ti place…

 36. Si unde mai pui ca si familiei lui Nastase i-a luat statul 20 de euro + dobanzi sa-i de fratilor micula.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.