G4Media.ro

Adrian Duicu, fostul baron PSD de Mehedinți, condamnat definitiv la un an…

Adrian Duicu, fostul baron PSD de Mehedinți, condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare cu suspendare

Înalta Curte l-a condamnat miercuri pe Adrian Duicu, fostul șef CJ Mehedinți (ex-PSD, actual membru Pro România) la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA susțineau în 2014, în referatul la dosarul de corupţie al lui Adrian Duicu, faptul că acesta şi-a folosit calitatea influentă pentru a determina o promovare în centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Ştefan Constantin Ponea, şeful Poliției Mehedinți. Procurorii susţineau că traficul de influenţă s-a făcut din biroul de premier al lui Victor Ponta de la Palatul Victoria.

Minuta ședinței Înaltei Curți:

4878/2/2014 – Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Borugă Doina şi Duicu Ioan Adrian împotriva sentinţei penale nr. 254/F din data de 20 decembrie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, pronunţată în dosarul nr. 4878/2/2014 (2747/2014), privind şi pe intimaţii inculpaţi Rolea Elisabeta Zenovia, Ponea Constantin Ştefan, Popescu Constantin, Popescu Daniela Delia, Bădin Andrei Dan, Feraru Grigoriţa, Drăghia Valentina şi Stănoiu Cristian Damian. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina statului. Obligă apelanţii – intimaţi inculpaţi Borugă Doina şi Duicu Ioan Adrian la plata sumei de câte 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţii – intimaţi inculpaţi Borugă Doina şi Duicu Ioan Adrian, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 1000 lei, rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Rolea Elisabeta Zenovia, Ponea Constantin Ştefan, Popescu Constantin, Bădin Andrei Dan, Feraru Grigoriţa, Drăghia Valentina şi Stănoiu Cristian Damian, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 1000 lei, rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimata inculpată Popescu Daniela Delia, în sumă de 1500 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 februarie 2020.

Foto: Adrian Duicu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. „Judecatorii astia care mai dau „CU SUSPENDARE” pentru fapte de coruptie ar trebui anchetati un pic. Toate mizeriile umane din politica si administratie fura linistiti! Ca primesc „cu suspendare”. Au casta lor. De rusine nu poate fi vorba, pentru ca ei ii privesc in ochi rudele si prietenii, fara jena, curati si fara de pacat ca niste bebelusi.

  2. E gaselnita Justitiei ultimilor ani, asta „CU SUSPENDARE”, ca sa nu zica pulimea ca nu mai da condamnari si sa aiba cu ce-i scoate ochii!

  3. fara penali in functii publice!

  4. mama ce rotofei slinos

  5. Așa arată ELITA! Prefer alte elite … de pe alte meleaguri! A României are o singură calitate drapelul pe balcon sau la poarta!

  6. Cu suspendare, sa nu-i scada osinza.

  7. Se poate protesta, nu doar comenta!

  8. Mare branza. Are voie sa voteze in continuare cu hotii?

  9. ….. si chiar sa fie ales .

  10. Slinosul a furat in draci , ca mai toți fsn eii , iar acuma este condamnat cu SUSpendare ….. ce mai justiție …. ce mai hoți ….. probabil dupâ legea lui Voicu CEAFÂ GROASĂ

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.