G4Media.ro

Administratorii Deltei Dunării vor ca pescuitul sportiv să fie din nou taxat

sursa foto: Pixabay.com

Administratorii Deltei Dunării vor ca pescuitul sportiv să fie din nou taxat

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) caută soluţii pentru ca pescuitul sportiv în rezervaţie să fie taxat, după ce legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife le-a permis celor care practică acest sport să aibă acces la resursa piscicolă doar pe baza plăţii tarifului de acces în Deltă şi a unui permis de pescuit sportiv/recreativ eliberat de instituţie gratuit, transmite AGerpres.

Guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Marinov, a declarat, pentru AGERPRES, că doreşte taxarea pescuitului sportiv/recreativ în Deltă, însă până acum juriştii instituţiei nu au găsit nicio modalitate de a o introduce.

„Dorim ca pescuitul recreativ-sportiv să fie taxat. Taxa va face obiectul unei dezbateri publice la nivel naţional, pentru că în Delta Dunării vin pescari din toată ţara. Anul trecut, am eliberat 133.280 de permise de pescuit sportiv. Toate ar aduce venituri la bugetul Rezervaţiei”, a menţionat Marinov.

Potrivit acestuia, viitoarea taxă de pescuit sportiv în Deltă va fi diferenţiată în funcţie de zonă.

Referindu-se la propunerea pentru modificarea tarifelor de acces în Deltă înaintată anul trecut Ministerului Mediului, guvernatorul Rezervaţiei a menţionat că, deocamdată, aceasta nu a fost aprobată.

În momentul de faţă, pescarii sportivi care ajung în deltă trebuie să plătească tariful de acces în Rezervaţie şi să-şi obţină gratuit permisul de pescuit sportiv/recreativ de la ARBDD.

Tariful de acces pentru o zi în Deltă este de 5 lei, de persoană iar cel pentru un an – de 30 de lei. Propunerea Administraţiei Deltei este ca actualul tarif de acces pe an pentru o persoană să fie taxa pe o zi, iar viitorul tarif de acces pentru un an pentru o persoană să fie de 200 de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Degeaba taxeaza pescuitul sportiv… sa taxeze camparea acolo e o problema mare…

  2. Este o soluție. A doua, și cea mai importantă, este ca autoritățile să-și facă treaba.

  3. Braconierii care pescuiesc cu explozibil si curent nu platesc taxe. Pana cand nu sunt trasi la raspundere taxarea este inutila.

  4. Sunt de acord cu taxele mai mari dar sa se și facă ceva din banii aia! Tot noi pescarii recreativi-sportivi plătim taxe și sunt de multe ori partide în care nu prindem nimic, însă băștinașii prind non stop și nimeni nu îi trage la răspundere pentru că sunt pe mâna toți!!!😡 Nu este corect… absolut deloc! Sa se pună taxa și pe campare dar se și verifice oamenii, sa vadă dacă au taxa plătită și dacă respectă natura, în cazul în care nu îndeplinesc condițiile, sa le dea amenzi sa ii usture fundul!!! Păcat… mare păcat, avem o țară extraordinar de frumoasă dar ne batem joc de ea!!!🙈😡

  5. Ce dezastru de țară doamneee