G4Media.ro

Administrația Prezidențială, despre amenda CNCD pentru folosirea termenului „penali”: Președintele consideră că…

Administrația Prezidențială, despre amenda CNCD pentru folosirea termenului „penali”: Președintele consideră că este o decizie politică și va contesta în instanță hotărârea

Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că este o decizie politică amendarea lui cu 2.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) deoarece a folosit, într-un discurs, termenul „penali” și va contesta la instanța competentă această hotărâre, a anunțat Administrația Prezidențială, citată de Agerpres.ro.

„Preşedintele Klaus Iohannis va contesta la instanţa competentă decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care a fost amendat pentru utilizarea termenului «penali». (…) Preşedintele României consideră că este o decizie politică”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

G4Media.ro a scris că, potrivit unor surse politice, CNCD a hotărât, miercuri, cu un vot de 5 – 4, că termenul „penali” folosit de preşedintele Klaus Iohannis depăşeşte limita libertăţii de exprimare şi a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 2.000 de lei. Sesizarea a fost făcută, în data de 19 februarie, de site-ul Lumea Justiției – Luju.ro şi a vizat folosirea termenului „penali” de către preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă din 15 februarie.

O altă sesizare, făcută, la aceeași dată, tot de site-ul Lumea Justiției – Luju.ro, a vizat și utilizarea formulei „festivalul inculpaţilor” de către procurora-șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura-Codruţa Kövesi, tot într-o conferinţă de presă, din data de 14 februarie. În cazul procurorei-șefe a DNA, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a hotărât respingerea sesizării.

(Sursa foto: Presidency.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. În loc să-și asume greșelile și încălcările constituționale, Iohannis persistă să dea cu dulapul pe scări.

  • Nu ai gresit site-ul?

  • Astia vor sa ne scoata din Europa! Nu mai pot cu ei usristi pdlisti presedinte si dna! A-n strada cu noi!

  • O sa castige in instanta !

   De ce ? Pt ca altfel ar insemna ca toti nataraii ca tine or sa invoce prezumtia de desteptaciune si or sa se planga la CNCD impotriva mea, spunand ca, pana la proba contrara, (pe care tot eu ar trebui sa o produc) am incalcat „limitele libertatii de exprimare” !

   PS. Uratii la fel ! Grasii la fel ! Pistruiatii la fel ! Cei lipsiti de pistrui la fel ! Etc, etc, etc…

  • O stii p-aia cu „jave si oi naziste” ?

 2. Ok, perfect! Cineva trebuie să-i pună la punct pe arbitrii ăştia ai corectitudinii. Sper s-o văd şi pe-asta cât de curând.

 3. Bravo , astia au mentalitate de bullies daca nu ripostezi data viitoare e mai rău. Corecta decizia , ce tara e asta in care nu mai ai voie sa-i spui hot unui hot!?

 4. Rilache, sunteți într-o gravă eroare, și o veți
  conștientiza, cu groază, curând.

  • Antr-adevăr! Constituția nu e pentru noi liberali progresisti, iubitori de protocoale si fezbook!

  • Pai nu este… Constitutia este pentru TOTI la fel. De ce? Pentru ca TOTI suntem EGALI in fata legii. Nu exista separeu, nu exista criterii, nu exista exceptii.

   Voi asta nu intelegeti. Dar am asteptari prea mari de la voi…